Kristovskis kritiķiem iesaka palasīt Satversmi • IR.lv

Kristovskis kritiķiem iesaka palasīt Satversmi

20
Nora Krevņeva, F64

Ministra nedošanās uz Maskavu prezidenta delegācijā novērsusi funkciju dublēšanos

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis nepiekrīt pārmetumiem par viņa nedošanos uz Maskavu kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, vēsta aģentūra BNS.

Komentējot ekspremjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) kritiku, ka Kristovskis sēdējis Saeimā, kamēr Valsts prezidents viesojās Maskavā, Kristovskis pirmdien publicētā intervijā laikrakstā "Diena" saka: "Tas ir tipisks komentārs, kādu var sagaidīt no vadoša opozīcijas politiķa. Godmaņa kungam būtu vērts palasīt Satversmi par prezidenta lomu, kā arī zināt, ko tas nozīmē, ja starptautiskos pasākumos piedalās cilvēki, kas pārstāv valsti ar līdzīgu atbildību."

Viņa nedošanās citastarpā esot novērsusi arī funkciju dublēšanos. "Arī tas. Līdzīgs princips ir bijis iemesls radīt ES Ārējās rīcības dienestu, lai novērstu situācijas, kad, līdzīgi kā savulaik Henrijam Kisindžeram, kādam rodas neskaidrības, kam zvanīt, ja gribi runāt par Eiropas ārpolitiku," skaidro ministrs.

Runājot par Latviju, Kristovskis saka: "Ārlietu jautājumos jāzvana valdībai. Ārpolitiku valdība veido kopā, un pārstāv to ārlietu ministrs. Bet skaidrs, ka valstu prezidentu līmenī ir sava aprite, un Valsts prezidentam ir tiesības un pienākums darboties šai prezidentālajā līmenī.

Savukārt, jautāts, kāds ir Latvijas ārpolitikas attieksmes veidošanās mehānisms, ministrs norāda: "Esmu deklarējis, ka tiks nodrošināta mūsu ārpolitikas turpināšanās jeb kontinuitāte. Tas nozīmē, ka Latvijai vai nu vēsturiski, vai īstermiņā jau ir izveidojusies attieksme pret dažādām valstīm un reģioniem. Protams, mēs paturam prātā arī to politiku, ko nosaka mūsu dalība NATO un ES."

Jau ziņots, ka neilgi pirms Valsts prezidenta Valda Zatlera došanās uz Maskavu Kristovskis bija iesaistīts skandālā. Tika publiskota viņa sarakste ar ASV ārstu Aivaru Sluci, kurā ārsts norādījis, ka viņam būtu grūti ar vienlīdzīgu attieksmi ārstēt arī krievu tautības cilvēkus. Neoficiāli izskanēja ziņas, ka pret Kristovska došanos uz Maskavu iebildusi Krievijas puse. Latvijas prezidenta kanceleja gan to noliedza.

Komentāri (20)

austrisv 10.01.2011. 10.37

“Godmaņa kungam būtu vērts palasīt Satversmi par prezidenta lomu, kā arī zināt, ko tas nozīmē, ja starptautiskos pasākumos piedalās cilvēki, kas pārstāv valsti ar līdzīgu atbildību.”

Tie laikam tie Godmaņa izteicieni, kad kopā ar Liepnieku izrādījās LTV1 pie Zariņa!

Šitos valsts nozadzējus nemaz ne klausījos ne skatījos, jo Godmanis man jau kopš pirmās premjerēšanas laika ir alerģisks ar savu ākstīšanos un aktierisko izrādīšanos TV! Pats valsti iegrūda parādu nastā ar Parekss pārpirkšanu no savējiem un taga nu lielais kritizētājs atradies! Tukša muca tālu skan. Autoritāte šim kungam jau nu lielākajā tautas daļā sen zudusi, jācer, ka uz neatgriešanos!

+13
-3
Atbildēt

1

    kristaps_drone > austrisv 10.01.2011. 11.54

    Taču nekaunības bāzties visos caurumos ar savu viedokli da par jebko godmanim netrūkst. Un jābrīnās par masu mēdijiem – vai tiešām žurnalistiem nav par ko rakstīt, ka tik bieži jāskrien pie godmaņa uzklausīt viņa viedokli? Patiešām, ko jēdzīgu godmanis var pateikt, viņa darbi runā paši par sevi – pirmās premjerēšanas laikā valsts tika izzagta, otrās premjerēšanas laikā – valsts parādi pateicoties viņa afērai ar parexu.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 10.01.2011. 15.20

Bet V.Ģ Kristovskis ir gan , cik zinu, ceļu būves iznženieris un arī ar jurista izglītību, ja kas! tad kāpēc lembergs var būt Ventspils mērs, ja tam tikai partijas skola, bet Ģirts nevar būt ārlietu ministrs?
Star citu, es personīgi vairāk uzticos ārlietu ministram Kristovskim nekā Bijušajam TP biedram Pabrikam, jo tas pat kompartijā paguva iestāties tieši 1989.gadā. Šis fakts man par Pabriku rada vienīgi patiesu izbrīnu un totālu neuzticību! Sevišķi par tiem, kuri stājās kompartijā 1989. gadā un tādi ir vairāki!

+8
-1
Atbildēt

1

    egfoto > austrisv 10.01.2011. 17.49

    Lembergs var būt pilsētas mērs tāpēc, ka ar galvu domā. ĢVK diemžēl neko vairāk kā ar pēcpusi domāt nemāk. Tas ka jurists, nenozīmē, ka arī ko māk.
    Ir tāds teiciens, iedod juristam ko vadīt un būs 100x vairāk iemesli kā kaut ko nedarīt nekā kaut ko darīt.
    Un tici man, padomju laikos partijas skolā muļķus neņēma.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

austrisv 10.01.2011. 15.38

Nu gan Tu ,Karamba, pārspīlē ar to Ģirta smukumu! tad jau smukāks ir Pabriks- vismaz superīgs ezītis- frizūras ziņā!
Tas, ka V. Ģ. ir pašapzinīgs un iedomīgs, tas iespējams ir tiesa, bet bez tā jau politikā tiec nostumts malā. Var gadīties, ka tāds kā buldozers, tad vienkārši nostumj Tevi malā, ja neesi pašapzinīgs. taču Gorbunovam nav nekā kopēja ar Ģ. V. kristovski- vismaz ne izglītības un karjeras ziņā!

+6
-2
Atbildēt

1

    www.vecamate.lv > austrisv 10.01.2011. 16.36

    Par ĢVK smukumu,cien.Bet saprotamu iemeslu neņemos spriest, bet nu jauks stalts, simpātisks vīrišķis, nenoliedzami ,..kas publiskā štellē, grozam kā gribam, ir svarīgi ;) Pabriks vairāk velk uz dzejisko pusi,viegli iedomāties karsējgrupu no korektām literatūras skolotājām :) Nu ,tā man fantāzija, protams :) Kamēr ĢVK ,tīri dabīgi strāvo vienkārši patīkamu vīrišķību :) Tur arī nosacītā analoģija par Anatoliju :)
    Par tēmu.. lai nu pavisam neaiziet krūmos,manprāt, Satversme jau sen jāmaina.Un daudzos punktos.Igaunīši to izdarīja uzreiz pēc krieviem, kamēr mēs turpinam nostalģiski elsot ap artefaktiem. :)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu