IZM ļauj tehnikumā tirgot alkoholu • IR.lv

IZM ļauj tehnikumā tirgot alkoholu

15
Coyote.lv

Piecus gadus mācību iestādes teritorijā darbojas naktsklubs

Piecus gadus Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieļāvusi, ka tai pakļautas mācību iestādes teritorijā darbojas naktsklubs, kur pārdod alkoholu, svētdien ziņo TV3 raidījums ''Nekā personīga'' (NP). Tas ar likumu ir aizliegts, taču nav pārtraukts, neraugoties uz Valsts kontroles ziņojumu pirms diviem gadiem.

Viens no populārākajiem Rīgas klubiem ''Coyote Fly” saimnieko Rīgas valsts tehnikuma (RVT) poligrāfijas centrā Palasta ielā 3. Lai arī alkohola tirdzniecības skolas teritorijā uzskatāma par nelikumīgu komercdarbību, un par to pirms diviem gadiem brīdinājusi VK, IZM nav pārtraukusi kluba darbu. Skolās ir aizliegta arī alkohola reklāma, taču klubā tiek pārkāpts arī šis noteikums – populāras alkohola markas rotā tā interjeru, katru ceturdienas, piektdienas un sestdienas nakti skolas telpās pārdod alkoholu.

Formāli pirms pieciem gadiem RVT par 1300 latiem mēnesī izīrēja telpas SIA ''Manhetena” hosteļa, kafejnīcas un biroja izveidošanai. Taču firma atvēra naktsklubu ''Coyote Fly” – populāru sportistu un mūziķu tikšanās vietu, kur biežs viesis ir bijušais IZM valsts sekretārs Andrejs Cinis, kura laikā klubs tika pie šīm telpām.

Pēc VK aizrādījuma, ka mācību iestādes telpās pretēji līguma nosacījumiem ir nevis hostelis, bet gan naktsklubs, nereaģēja ne IZM, ne Valsts ieņēmumu dienesta akcizēto preču pārvalde, kura izsniedz alkohola tirdzniecības licences. RVT direktors Ēriks Grinbergs iesniedza prasību tiesā par kluba izlikšanu no telpām, taču prasību noformēja tā, ka mācību iestāde bija spiesta tiesā piekāpties un pat atlaist klubam 10 tūkstoš latu parādu par telpu nomu, pretī gan saņemot solījumu izvākties, kas palika nepildīts.

Kluba saimnieki uzskata – nomājot telpas, izpriecu vieta nodalījusi sevi no skolas. Naktskluba saimnieks Jānis Paeglītis NP pauž: ''Mums ir pilnībā nodalītas tās telpas, ir būvvaldes slēdziens, ka tās telpas ir pilnīgi nodalītas ar atsevišķu kadastra numuru, līdz ar to tās vairs neskaitās skolas telpas.” Zemesgrāmatā gan Palasta ielā 3 ir viens kadastra reģistra numurs, un ēka pieder IZM.

Patlaban klubā rit remonts, un apmeklētājiem te saka – pēc tam viss būs pa vecam, stāsta NP. Grīnbergs pirms dažiem mēnešiem noslēdzis jaunu līgumu par telpu nomu ar citu SIA ''CF”. Līgums ir līdzīgs iepriekšējam ar Manhetenu”. Jaunajai SIA ir tiesības nomāt telpas trīs gadus, ja nav pretenziju, tad vēl trīs. Cena mazāka nekā iepriekš – tūkstoš lati mēnesī. Junie īrnieki sola nodarboties ar ēdināšanu.

Izglītības ministrs Normunds Broks NP teic, ka par uzdzīvi skolā neko nezinot, lai gan, pirms kļūt par ministru, vairākus gadus bija IZM parlamentārais sekretārs.

Komentāri (15)

dro 09.01.2011. 21.48

Manuprāt mūsu valstij nekas īpašs. Ja papētītu, iespējams šīs mācību iestādes audzēknes arī piestrādā, vakaros dejojot uz galda.
Vai Vienotības deputāti nesaprot, ka likuma pārkāpumi kaitē tieši viņiem, jo Lemberga dievinātājiem šādas lietas pašsaprotamas. Bet Vaškevičs ir nenogremdējams! Slava! mafija ir neuzvarama:)

+7
-1
Atbildēt

0

janiskaibe 10.01.2011. 08.10

Kārtējā absolūti stulbā recepte latviešu gaumē.
Sastāvdaļas: 1) Pastulbs likums;
2) Bezzobaini burta kalpi, kas nemitīgi, bet bezjēdzīgi norāda uz pārkāpumiem;
3) Uzņēmējs, kam likums pie pakaļas.
4) Vienkāršā tauta, kas pašausminās pašausminās, bet tad atrod kādu citu nodarbi…

+2
0
Atbildēt

1

    astra_ozo > janiskaibe 10.01.2011. 11.21

    raksturīgi, ka likuma sargu bezzobainums ir ļoti diferencēts. Reizēm viņi ir nežēlīgi bargi, citreiz nedara neko vai imitē darbību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Vita Tērauda 09.01.2011. 22.14

Vācijā augstkolas kafejnīcās var nopirkt alu, nezinu kas par problēmu ar pārdošanu. Koijotu gan vērtu ciet bez domāšanas.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu