Ir decembrī saglabā līderpozīciju Twitter tīklā • IR.lv

Ir decembrī saglabā līderpozīciju Twitter tīklā

22

Lielākais kritums Neatkarīgajai Rīta Avīzei – 26 vietas

Decembra zīmolu topā līderpozīcijas saglabājis žurnāla “Ir” un tā interneta portāla Ir.lv profils sociālajā tīklā Twitter, liecina jaunākie statistikas dati. Otrajā vietā iekļuvis zīmols “Samsung”, kas novembrī bija ceturtajā vietā. Trešajā vietā nemainīgi ir “Radio101”.

Piektajā vietā nemainīgi “airBaltic”, bet ceturtajā vietā decembrī bijis interneta portāls Delfi.lv, kas novembrī bija sestais. Savukārt novembra trijniekā iekļuvušais “Lattelecom” noslīdējis uz sesto vietu.

Topa jaunpienācēji decembrī ir "Nokia Latvia", "Tele2", "Nordea", "Riga Plaza", "Designblog.lv", Latvijas Universitāte, "Platforma.lv".

Decembrī tviterī ietekmīgāko zīmolu topa desmitniekā iekļuvuši arī zīmoli "Meteoziņas" un "Panorāma". Salīdzinot ar novembra topa datiem, desmitniekā vairs nav "Neatkarīgās Rīta Avīzes", kas piedzīvojusi lielāko kritumu mēneša laikā un ieņem 35.vietu. No topa desmitnieka izkrituši "Dirty deal teatro" un "Draugiem.lv".

Sociālajā tīklā Twitter lietoto zīmolu tops pirmo reizi tika izveidots oktobri un tajā tika apkopoti dati par janvāri – septembri. Katru nākamo mēnesi zīmolu lietojumu analizē pēc noteiktiem parametriem. Decembrī tika ņemti vērā zīmola retvīti jeb tas, cik veiksmīgi zīmols spēj radīt saturu, ar kuru cilvēki vēlas dalīties ar citiem, sekotāju skaits jeb tas, cik plaša auditorija dienu no dienas seko zīmola ziņām, kā arī pieminējumu skaits jeb tas, cik daudz par zīmolu runā citi Twitter lietotāji.

Twitter ietekmīgākais zīmols ir viena no nominācijām Latvijā mīlētāko zīmolu topa ietvaros, kuru veido "DDB Consulting" sadarbībā ar biznesa žurnālu "Kapitāls", tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūru "TNS Latvia", Twitter pētniekiem "SOON" un vienu no Baltijas vadošajām digitālajām aģentūrām CUBE.

Komentāri (22)

Marija 08.01.2011. 17.13

šo DDB pašreklāmas (krāsas!!!) projektu jau nu gan nevajadzētu piedāvāt kā nopietnību.
Piedod, Andri.

+4
-1
Atbildēt

1

Signija Aizpuriete 08.01.2011. 19.02

+1
0
Atbildēt

0

dro 10.01.2011. 09.52

Manuprāt ja ne komiski, tad nenopietni…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu