Muižnieks: sabiedriskie mediji jāizmanto integrācijai • IR.lv

Muižnieks: sabiedriskie mediji jāizmanto integrācijai

25
Nils Muižnieks. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Latvijas Radio un TV raidījumi krievu valodā šajā jomā – neizmantots resurss

Neizmantots resurss integrācijas politikā ir raidījumi krievu valodā sabiedriskajos medijos – Latvijas Televīzijā (LTV) un Latvijas Radio (LR), piektdien laikrakstam "Diena" sacījis Latvijas Universitātes (LU) Sociālo un politikas pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks.

Tieslietu ministrijai (TM), kas sākumā pārraudzīja integrāciju, tā nebija prioritāte, un pēdējos gados integrācijas politikā nekas nenotiek, eksperta vērtējumu citē aģentūra BNS. Taču nu esot cerības, ka notiks, saka Muižnieks.

"Raugos uz integrācijas politiku Kultūras ministrijas paspārnē ar piesardzīgu optimismu. Ministrei [Sarmītei Ēlertei (''Vienotība'', PS)] būs jāpanāk cittautiešu līdzdarbošanās, diskriminācijas novēršana un saskarsmes veicināšana ar latviešiem," iesaka Muižnieks, minot, ka parasti integrāciju realizē ar "smadzeņu skalošanu", piemēram, patriotisko izglītību, taču ar to nepietiekot.

"Saskarsmi var veicināt arī ar naudu. Sabiedrības integrācijas fonda tagadējie projekti ir kā monologi: latvieši stāsta kaut ko latviešiem, krievi – krieviem. Taču nepieciešams atbalstīt projektus, kas veicina abu kultūru saskarsmi. Ja Kultūras ministrijai būs pārāk maz naudas, tad vajadzēs lūkot, kā iespējams izmantot ministrijas pakļautībā esošās iestādes," norāda institūta direktors. Šeit līdz šim neizmantots resurss ir raidījumi krievu valodā LTV LR, iesaka Muižnieks.

Komentāri (25)

AUTOEXEC.BAT 07.01.2011. 20.28

Muižnieka kungs, tie raidījumi krievu valodā ir stāsts – novecojis kā pasaule. Piedodiet, bet nopietni tie NAV ņemami … nekļūstiet nu smieklīgs. Lai būtu kauč kāda reāla integrācija – pirmais (un vienīgais) uzdevums ir panākt, lai krievvalodīgie sāk saprast latviešus tieši LATVIEŠU VALODĀ (un nevis domāt, ka viņi jau nu saprot). Tas taču ir tik “elementāri” !!! Nu un kā tad Jūsu minētie raidījumi šo lietu veicinās ? Jūs ko, gribat kādu pārliecināt, ka krievvalodīgie tagad masveidā atrausies no Putina smadzeņskalojošās TV-mašīnas – 1.Balt.kanāla un visa pārējā Krievijas popkorna ? Neesiet taču bērnišķīgs. Tie, kuriem bija spēks un vēlēšanās to izdarīt – sen jau to ir izdarījuši.

Godīgi sakot, man ir sajūta, ka šis te drīzāk atkal ir mēģinājums ievilkt mūs kārtējā “saskaņas” purvā, lai nerodas idejas valsts pasargāšanai no “lienošās” pārkrievošanas

+10
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 08.01.2011. 15.35

Kad beidzot šitais Fantomass ar savu akmenscieto pauri apjēgs, ka, lai notiktu integrācija, vajag divus: tādu, kurš grib integrēties, un tādu, kurš integrē. Ja ir tikai viena puse, nekāda integrācija nevar notikt. Būtu iemācījies vismaz lasīt un izlasījis rakstu “RL”, ka vāciešiem ar turku integrāciju sokas…

+7
0
Atbildēt

0

Edzs 08.01.2011. 21.50

te izraksts no citas temas, cita notikuma. tagad nestridesimies vai komunistu patriekshanu no Rigas vajadzeja atzimet 30.junija vai 1.julija, stasts ne par to, Nils Muizhnieks te interesanti doce par tiesiskumu un man patik tam sekojoshais koments apaksha:
http://diena.lv/lat/politics/viedokli/nils-muiznieks-tiesa-kludijas?=&comments=7#comments
_Tiesa kļūdījās, atļaujot pasākumu, kurā vairāki desmiti cilvēku vēlējās atzīmēt 1941. gada 1.jūlijā notikušo Vācijas karaspēka ienākšanu Rīgā, uzskata Nils Muižnieks no Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta. … “Tiesa nav nekļūdīga,” atbildēja eksperts uz jautājumu, kā vērtēt policijas rīcību, kas liedza notikt gājienam, lai gan to bija atļāvusi tiesa…_

humors! 17:27
Nils: _tiesa kljuudiijaas._ Miiljie iekshlatvieshi! Nenjemat par pilnu visus tos jaunieshus, kas izauga 70’0s gados ASValstiis un veelaak paarceelaas uz Latviju. Toreiz bija milziigaa modee buut kreisam avangardistam un cilveeces glaabeejam. Arii garie mati, plikaas kaajinjas un tie-dyed kreklinji. Sevishkji “prestiizhajaas” augstskolaas. Ir taada paruna – ja tu jauniibaa neesi kreiss, tev nav sirds, bet, ja tu vecumaa veel arvien paliec kreiss, tev nav smadzenes. Un dazhreiz taa arii notiek. Zinu veel vienu taadu eermu D’pilii. Nemetiet tikai taapeec visus aarlatvieshus paar vienu kaarti.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu