Saeima uztic Vējonim VARAM vadību • IR.lv

Saeima uztic Vējonim VARAM vadību

23
Raimonds Vējonis. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64
Indra Sprance

Apvienotā ministrija ļaušot izlabot reģionālās reformas kļūdas

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja vienotās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāja amatā līdzšinējo vides ministru Raimondu Vējoni (ZZS). Par Vējoņa apstiprināšanu amatā balsoja 84 deputāti, pret nebija neviens, atturējās trīs tautas kalpi.

Deputāti balsojuma rezultātu sagaidīja ar aplausiem. “Beidzot aplis ir noslēdzies un reģionālās attīstības jautājumi nonākuši atpakaļ ministrijā, kuras pārziņā tiem vajadzēja atrasties,” ārkārtas sēdē sacīja Saeimas Zaļo un zemniekus savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, paziņojot, ka reģionālā reforma izgāzusies, bet Vējonis varēs izlabot tās kļūdas, kas pieļautas tās gaitā.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”), aicinot Vējoni apstiprināt amatā, norādīja, ka viņa pirmās valdības laikā likvidētas divas ministrijas, bet šīs valdības laikā – viena. Kā sacīja valdības vadītājs, Vējonis ministra pienākumus pilda jau daudzus gadus un parādījis sevi kā profesionālu un prognozējamu politiķi.

Pret ministra apstiprināšanu iebilda bijušais reģionālās attīstības ministrs Edgars Zalāns (PLL), gan norādot, ka apvienība ''Par labu Latviju'' (PLL) iebilst pret abu ministriju apvienošanu, nevis Vējoni kā tās vadītāju. Zalāns pārmeta, ka šobrīd apstājušies visi reģionālās attīstības plāni un, apvienojot ministrijas, valdība parādot attieksmi pret reģioniem.

Savukārt nacionālās apvienības ''Visu Latvijai'' – ''Tēvzemei un Brīvībai''/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs informēja, ka frakcija atbalstīs Vējoņa apstiprināšanu amatā, novēlot ministram veiksmi.

Jau vēstīts, ka no šī gada tiek apvienotas Vides un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, izveidojot vienu – VARAM. Vienošanos par ministriju apvienošanu “Vienotība” un ZZS panāca jau pirms pašreizējās valdības izveides, tomēr process tika atlikts līdz jauna gada sākumam, jo bija vajadzīga virkne likumu grozījumu, kas veikti līdz ar šī gada budžeta tapšanu.

Komentāri (23)

varbūt ka tā 06.01.2011. 10.46

Ļaus izlabot kļūdas pēc ZZS izdevīgāka viedokļa, citādāk ko ZZS demagoģiju nesaprast`,nemot vērā ka viņi bija šīs reformas pretinieki kopumā.

+6
-2
Atbildēt

0

austrisv 06.01.2011. 12.33

“Augusts Brigmanis, paziņojot, ka reģionālā reforma izgāzusies, bet Vējonis varēs izlabot tās kļūdas, kas pieļautas tās gaitā.”
Kaut kā šaubos, ka Vējonis būs tas, kurš izlabos kļūdas, kuras radušās reģionālās reformas rezultātā! Pārāk jau neizlēmīgs ir šis Vējonis.
Piemērs: Vējonis braši paziņoja, ka pat alaidīs Ādažu pagasta padomi par tās finanšu pārkāpumiem un milzīgajiem pārtēriņiem, kuri bija jāsedz valsts budžetam! taču, kad žurnālisti konkrēti jautāja šim pašam Vējonim ko viņš darīs, tad pēkšņi Vējonis no teiktā atkratījās, ka neko tādu nav teicis. Nu īsts Vējonis: bailīgs un neizlēmīgs!

+4
-1
Atbildēt

8

    piziks > austrisv 06.01.2011. 14.26

    Bet! Ja sieva saka, tad jātic, skatoties uz (to pašu, ne svešu) sievu un nevis “ne uz ko”. :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > austrisv 06.01.2011. 15.04

    to dzeris49
    Ne vienmēr vīru un sievu viedokļi saskan. Kaimiņš Fjodorovs saka, ka es esot slikts, viņa sieva pārliecināta, ka es esmu ļoti labs. Es nu saproti tos Fjodorovus.
    Satiksi Vējoni, uzprasi, kāpēc viņš tev nepiedāvāja sadalīt vismaz 20 miljonu peļņu no Gudrona dīķiem, bet atdeva projektu čekistiem un kāpēc mūsu lauki, meži un pļavas piemētāti ar iepakojumu un kāda vispār jēga, bez valsts līdzekļu šķiešanas(dalīšanas), viņa vadītai Vides ministrijai?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 06.01.2011. 14.36

    Džeri, protams, ka sievai jātic, es jau arī ticu savam vīram vismaz politikā !
    Citādi nemaz nevar būt! tas bez ironijas!
    Piekrītu, ka labs cilvēks vēl nav labs politiķis. Neizlēmīgs kā Vējonis! tas būtu labs sakāmvārds!
    Varbūt Tu zini kādu labu piemēru, ko šis kungs ir veicis Latvijas valsts labā?
    Man pa galvu maisās tikai slepenais ceļojums pie Putina , un aiz tā neko labu neredzu, lai cik smaidīgs, atsaucīgs vai visādi citādi” braččīgs” būtu šis kungs!
    Nu netīk man politiķi, kuri nav “ņe riba ņe mjasa”!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > austrisv 06.01.2011. 13.09

    dzeri, pasaule tiešām nav melnbalta. Arī man dažas labas ziņas par ministra personīgām īpašībām, bet tas nemazina viņa lomu LZP un pretdabiskā hibrīda ZZS nodarītajā postā. Varbūt pat palielina atbildību.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 06.01.2011. 13.41

    Bet – bet kā tad tu personiskai sievai neticēsi, kam tad lai tic, nav ko par mani ironizēt!
    Bet, ja nopietni, cilvēciskās īpašības un politiķa īpašības un politiskā darbība ir dažādas lietas, es jau arī to saprotu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 06.01.2011. 12.47

    Var jau tekt arī “piesardzīgs un nestrebj karstu”, “diplomāts”, “viltīgs politiķis”, “spējīgs uz kompromisiem” – kā uz to skatās.
    Katrā ziņā, kā cilvēks viņš esot ļoti sakarīgs un izpalīdzīgs, un savā nozarē patiešām orientējas, atšķirībā no daudziem citiem, vismaz, man sieva tā saka, viņa darbā ar Vējoni saskaras.
    Es pāris reizes satikos, man arī par viņu labs iespaids.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 06.01.2011. 12.56

    Džeri, nu, ja sieva saka, tad jātic, neskatoties ne uz ko!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > austrisv 06.01.2011. 12.36

    ‘” …bailīgs un neizlēmīgs…” – vai tad ne tieši tāpēc tik ilgi ministra amatā pie visādām “koalīcijām”?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 06.01.2011. 12.31

Kāda, lūdzu, krāsa iznāk, ja oranžam kantorim uztriepj zaļu puscaurspīdīgu laku?

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu