Sniega dēļ iebrucis Preiļu ģimnāzijas jumts • IR.lv

Sniega dēļ iebrucis Preiļu ģimnāzijas jumts

25
Lauris Vīksne, F64

Mācības 6.janvārī varētu neatsākt trīs skolas

Neizturot sniega segas svaru, daļēji iebrucis vienas Preiļu ģimnāzijas ēkas jumts, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes izpilddirektors Vladimirs Ivanovs.

No aptuveni 1100 kvadrātmetrus lielā divslīpā jumta, kas mācību korpusam uzlikts 1996.gadā, iebrukusi aptuveni puse. Šis jumts gan uzkritis vecajam, plakanajam ēkas jumtam, tādēļ mācību process izglītības iestādē netiks traucēts.

Ja neatgadīsies nekas neparedzēts, līdzīgi kā pārējās novada vispārizglītojošajās iestādēs, arī Preiļu ģimnāzijā mācības atsāksies, kā plānots, 6.janvārī.

Trešdien Austrumu reģionā bez elektroenerģijas piegādes ir Ludzas novada Mežvidos, Ziemeļaustrumu reģionā – skola Jēkabpils novada Rubeņos un Varakļānu novada Stirnienē. Stirnienē gan elektroenerģijas piegāde mācību iestādei tiks atjaunota šīs dienas laikā.

Komentāri (25)

oktaavs 05.01.2011. 15.15

Tuvojoties atkusnim un slapjajam sniegam, šadu ziņu būs arvien vairāk.
Jumti iebruks tiem, kas neko nedara un vienmēr cer uz valdību.
Lāpstas, šņore, piesieta pie skursteņa un ap vidukli. Daži vīri skaidrā prātā – tas var atrisināt šo briesmīgo problēmu.

+5
-1
Atbildēt

5

    anita_meistere > oktaavs 05.01.2011. 16.08

    lol..kupena ta jau ir uz jumta. kūstot tur nekas klāt nenāks. ja to izkausēt…tās massa nemainīsies:D

    “Viena un tā pati kupena”…arī Āfrikā ir “Viena un tā pati kupena” :D var manīties tilpums, blīvums, temperatūra..bet ne massa.
    pilsētnieks?!:D ko jūs laucinieki vispār jedzat no kupenām…:D

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > oktaavs 05.01.2011. 15.26

    viena un tā pati kupena sniega veidā sver mazāk nekā izkusuša ūdens veidā ?! :D sēdies divi!!!
    tip no serijas, kas sver vairāk: 1kg sausu smilšu, vai 1 kg slapju :D

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > oktaavs 06.01.2011. 08.52

    woow, maniem komentāriem -7 :D 7 nesekmīgie fizikā:D esat izdarījuši sensacionālu atklajumu fizikā..massa ir atkarīga no temperatūras :D:D:D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Maija > oktaavs 06.01.2011. 13.49

    tiešām stulbums! laikam jau Ļeninam un viņa sekotājam Gebelsam bija taisnība, kad viņš teica, ka 50x atkārtotu muļķību pūlis sāk uztvert kā visīstāko neapstrīdamo patiesību! :)))
    Protams, ka VIENA UN TĀ PATI KUPENA ATKUSNĪ UN SALĀ SVER VIENĀDI!
    citādi nemaz nevar būt, jo ūdens masa nav atkarīga no tā agregātstāvokļa!
    Bet, lai pieliktu punktu tumsoņu aplamajiem spriedelējumiem, paskaidrošu kāpēc cilvēkiem, kuri skolā fizikas vietā apguvuši kādu ezotēriskas ievirzes humanitāro priekšmetu liekas, ka sniegam kūstot tas paliek smagāks!
    Noslēpums ir tajā, ka cilvēks sniega smagumu novērtē pēc pieredzes, ko guvis sniegu pārcilājot ar sniega lāpstu. Sniega lāpstas svars, kas piegrābta pilna ar sausu, pūkainu sniegu, tiešām ir daudz mazāks par tādas pašas lāpstas, kas piegrābta pilna ar slapju sniegu, jo pēdējā blīvums ir krietni vien lielāks (var būt pat 3-6 reizes), vēl lielāks svars būs tādam pašam tilpumam monolīta ledus! Bet, ja uz jumta esošais irdenais sniega slānis atkušņa rezultātā paliks slapjš, tad tas noteikti sablīvēsies, tas ir, samazinās savu tilpumu, bet saglabās masu un svaru, ko rada uz jumta konstrukcijām. Ja uz šī sniega kritīs virsū jauns sniegs, tad tas radīs papildus slodzi jumtam tieši proporcionālu uz uzkritušā sniega masai, bet nevis tilpumam.
    ceru, ka kādam pieleks!
    P.S. Varat nepūlēties likt “–”, jo fizikas likumi darbojas neatkarīgi no tā vai muļķi tos saprot vai nē! :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 05.01.2011. 15.35

    Viena un tā pati kupena , kas veidojusies no krītoša, slapja sniega, ir daudz smagāka, nekā tā, kas no radusies no sausa.
    Sēdies – viens, rīdziniek !

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

piziks 06.01.2011. 10.41

Sliktākais, kas noticis ir Preiļos un turpmāk notiks ap Preiļiem šī jumta sakarā, ir Preiļu slaistu cenšanās padarīt Preiļu novada vadību, kam gan slinkais direktors bija pāpagana, un valdību Rīgā par sava slinkuma ķīlniekiem: ak, jūs, maitas, nedosiet naudu skolas jumta glābšanai, nabadzīgās Latgales apdraudēto bērnu sargāšanai?! Par tādām sliņķu un slaistu, un demagogu darbībām ir jātaisa trači, jāpievērš uzmanība un virtuāli jādod pa ausīm, jāsit pa maku — profilaksei, lai tādi slaisti nevairotos un tādi atbildības pārbīdes mēģinājumi atkārtotos pēc iespējas retāk.

+3
0
Atbildēt

0

Maija 05.01.2011. 14.45

vai tik direktors nebija no oraņžajiem darītājiem? Kā ir Eglīša kgs? Izrādās reāli strādāt un būt gādīgam saimniekam kopus mantai nav tas pats, kas spiest pogas Saeimā kā frakcijas priekšēdis parāda

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu