Baibas Skrides un LNSO koncerts • IR.lv

Baibas Skrides un LNSO koncerts

57
Ieva Čīka, LETA

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un vijolniece Baiba Skride 14.janvārī plkst.19 Lielajā ģildē sniegs koncertu, kurā tiks atskaņots Sergeja Prokofjeva "Otrais vijoļkoncerts", pie diriģenta pults būs norvēģu diriģents Eivinds Adlands, ziņo aģentūra LETA.

Sākotnēji bija paredzēts, ka koncertu diriģēs Vīnes Valsts operas diriģents Giljermo Garsija Kalvo, bet viņu nomainīs izcilais norvēģu diriģents Eivinds Adlands.

Koncertā tiks atskaņota arī Mihails Gļinkas uvertīra operai "Ruslans un Ludmila", Bēlas Bartoka "Koncerts orķestrim".

Baiba Skride dzimusi Rīgā, mūziķu ģimenē. 1995. gadā viņa uzsāka studijas Rostokas Mūzikas un teātra konservatorijā. 2001. gadā vijolniece uzvarēja prestižajā Karalienes Elizabetes mūzikas konkursā Briselē. Viņas instruments ir Stradivāri 1725. gadā darinātā vijole "Wilhelmj". Jaunā vijolniece uzstājusies kopā ar tādiem prestižiem orķestriem kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, Leipcigas "Gewandahaus" orķestris, Cīrihes Tonhalles orķestris, Parīzes orķestris, Londonas orķestris "Philarmonia", Melburnas simfoniskais orķestris, Hāgas "Residentie" orķestris, kā arī Filadelfijas, Hjūstonas orķestri ASV.

Baiba Skride šosezon debitē ar Berlīnes filharmoniķiem un Vīnes simfoniķiem.

Eivins Ādlands ir viens no Norvēģijas labākajiem diriģentiem. Viņa talants vienlīdz spilgti izpaužas kā klasiskajā, tā laikmetīgajā repertuārā. Studējis pie Jormas Panula, bet pamudinājumu turpināt diriģenta karjeru guvis no Marisa Jansona. Kā vijolnieks muzicējis Bergenas filharmoniskajā orķestrī, desmit gadus bijis Eiropas Savienības kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs. Kopā ar Jehudi Menuhinu koncertējis Parīzē, Londonā un Šveicē. Šobrīd ir Tronheimas simfoniskā orķestra galvenais diriģents, kā arī regulāri strādā ar citiem Skandināvijas, Eiropas un Austrālijas simfoniskajiem un kamerorķestriem.

 

Komentāri (57)

Oba Osazuwa 18.08.2022. 05.17

Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltīgas, esmu zaudējis vairāk nekā 23 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu aizdevumu tikai 24 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, bez bailēm sazināties ar viņiem pa e-pastu: [email protected]

0
0
Atbildēt

0

Peter12 29.05.2021. 07.12

Laba diena jums, es redzēju jūsu e-pastu internetā attiecībā uz aizdevuma saņemšanu, lai samaksātu parādu un uzsāktu jaunu biznesu. Es gribu, lai jūs zināt, ka esat īstajā vietā, kur pieteikties aizdevumam, es piedāvāju aizdevums visiem, kam nepieciešama finansiāla palīdzība, ar 2% procentu likmi, ja jūs interesē, lūdzu, sazinieties ar mani pa e-pasta adresi: [email protected] WhatsApp: + 1689-210-7004

0
0
Atbildēt

0

Celina 26.03.2016. 14.54

Vai jums ir nepieciešams kredīts? Vai jums ir nepieciešams steidzami naudu, lai sakārtotu savu finanšu problēmas? Meklēt ne vairāk, jo mēs piedāvājam 100% garantēta aizdevumus ar zemu procentu likmi 2%.

Rakstiet mums uz: ([email protected])

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu