Narkotiku noziegumus izmeklēs īpaša prokuratūra • IR.lv

Narkotiku noziegumus izmeklēs īpaša prokuratūra

49
Vietējā audzējuma marihuāna. Foto: Valsts policija

Jauno iestādi, izmantojot likumā paredzētās pilnvaras, izveidojis ģenerālprokurors

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izmantojis savas Prokuratūras likumā paredzētās tiesības un izveidojis jaunu specializēto prokuratūras iestādi – Narkotiku nelegālas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūru, kas darbību sāks 2011.gada 3.janvārī, vēsta aģentūra LETA.

Par jaunizveidotās prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju iecelts Ivars Žubulis. Iestāde atradīsies Rīgā, Dzirnavu ielā 113, kur atrodas virkne citu prokuratūras iestāžu.

Atzinību par specializētās prokuratūras izveidi paudusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība", JL). "Prokuratūra ir tā iestāde, kas pārsvarā strādā ar policijas darba rezultātiem, tādēļ no savas puses varu teikt, ka policija centīsies, lai izmeklēšanas gaitā paveiktais darbs ir kvalitatīvs, jo arī mums ir svarīgi, lai izmeklētās lietas pēc iespējas ātrāk nonāktu tiesā," norāda Mūrniece. Jau vēstīts, ka līdzšinējie tiesu nolēmumi par narkotiku noziegumiem sabiedrībā uzskatīti par pārāk saudzīgiem.

Narkotiku nelegālas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra būs rajona līmeņa prokuratūra, tajā ir paredzētas 20 prokuroru štata vietas. Darbu jaunizveidotajā prokuratūrā sāks prokurori no rajonu prokuratūrām, kuri ir pauduši vēlēšanos strādāt Rīgā, un vairāku nozaru specializētās prokuratūras prokurori, kuri jau ir specializējušies narkotisko vielu nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanā.

Prokurori veiks uzraudzību, kriminālvajāšanu un uzturēs apsūdzību tiesā lietās par noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti Rīgas tiesas apgabala teritorijā. Savukārt visā valsts teritorijā noziedzīgus nodarījumus, kas ir saistīti ar narkotisko vielu nelegālo apriti, izmeklēs attiecīgās teritoriālās prokuratūras struktūrvienības.

Šāds funkciju sadalījums ļaušot ekonomēt finanšu līdzekļus, jo prokuroriem nebūs jādodas uzturēt valsts apsūdzību citu reģionu tiesās, kā arī radīs iespēju papildus apgūt zināšanas konkrēto noziegumu izmeklēšanā.

Reorganizēta Muitas lietu prokuratūra, tās funkcijas sadalot rajona prokuratūrām reģionos un Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai par noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti Rīgas tiesas apgabala teritorijā. Reorganizēto rajona līmeņu specializēto prokuratūru virsprokurori darbu turpinās apgabala līmeņa prokuratūrās prokuroru amatos.

Komentāri (49)

mary75 27.12.2010. 16.10

Ja vēl tiesas neliktu aiz restēm dažādus sīkus dīlerus un lietotajus, bet lielie izplatītāji nevarētu atpirkties, ne tikai tiesās, bet, arī prokuratūrās utt., būtu pavisam labi.
Negodīgiem cilvēkiem šī būs ienesīga vieta.

+4
-1
Atbildēt

1

    kkristaps > mary75 27.12.2010. 17.35

    Toties godīgiem cilvēkiem šī būs vieta, kur nāksies drebēt par savu dzīvību. Neapskaužu nevienu policistu, prokuroru un tiesnesi, kam nākas saskarties ar narkotiku lietām līmenī, kas augstāks par Maskačkas narkotiku točku pārdevējiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Ivo 04.08.2015. 12.13

Lūk, Rinkēviča raksts, kas publicēts vienlaicīgi ar manu rakstu:

http://m.diena.lv/latvija/viedokli/rinkevics-kara-begli-un-latvija-14106916?from-full

Divi komentāri:

1) “Vienlaikus nemaldināsim sevi, ka šis uzņemto bēgļu skaits atrisinās augstākminētās migrācijas problēmas. Latvija un visas ES dalībvalstis ir vienisprātis, ka jācīnās ne tikai ar migrācijas spiediena radītajām sekām, bet ilgtermiņā arī ar cēloņiem, īpaši pievēršoties politiskās, ekonomiskās un sociālās situācijas stabilizācijai Eiropas Savienības kaimiņu reģionā.”

Ļoti labi, bet cēloņus nepieciešams pētīt un par tiem rakstīt detalizēti.

2) “Ceturtkārt, arguments, ka mums jau tā ir daudz neintegrētu iebraucēju kopš padomju okupācijas laikiem, ir derīgs tikai atsevišķiem politiķiem pašmāju lietošanai, un ne diskusijai ārpus Latvijas. Mums nenoliedzami ir problēmas ar integrāciju, tā nav bijusi perfekta, bet nav arī izgāzusies. Daudzas problēmas ir jārisina pašiem. Stājoties ES un NATO, mēs skeptiķiem, kuri bažījās par situācijas risinājumu, teicām, ka mums nav mazākumtautību problēmu, mēs aktīvi strādājam ar šiem jautājumiem, un tagad pēkšņi mēs mainām meldiņu. Tas izskatās, maigi sakot, dīvaini.”

Muļķības! Integrācija ir izgāzusies. Melojām, stājoties ES un NATO, turpinām melot tagad, paši sev un citiem. Gan uzrakstīšu par (ne)integrācijas politiku Latvijā, turklāt ar konkrētiem priekšlikumiem.

Rinkēviča raksts, kuru kopumā vērtēju ar “+” zīmi, tikai apliecina, ka ir jāturpina konstruktīvā veidā – uzdodot pareizos jautājumus, iesakot risinājumus – izdarīt spiedienu uz mūsu amatpersonām.

+3
0
Atbildēt

0

Ivo 04.08.2015. 17.51

Vēl 1 arguments, ko neesmu minējis savā rakstā:

Ēriks Jēkabsons, bijušais Latvijas iekšlietu ministrs: “Palīdzība „grūtdieņiem” vai pakļaušanās starptautiskai organizētai noziedzībai?”

http://www.la.lv/eriks-jekabsons-palidziba-grutdieniem-vai-paklausanas-starptautiskai-organizetai-noziedzibai/

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu