LTV: izrakstītam pacientam joprojām smags apdegums • IR.lv

LTV: izrakstītam pacientam joprojām smags apdegums

23
Evija Trifanova, LETA

Dobeles slimnīcas bijušajam pacientam prognozē ādas pārstādīšanu

No Dobeles slimnīcas pēc vairāk nekā nedēļu ilgas ārstēšanās izrakstītam pacientam Valsts apdegumu centrā konstatē joprojām smagu apdegumu, Latvijas Televīzijā (LTV) vēstīto citē aģentūra BNS.

LTV trešdien vēsta, ka Jonam Šinauskam, pēc malkas skaldīšanas sildoties pie krāsns, aizdegušās drēbes, bet kamēr tās novilktas, jau bijis par vēlu un vīrietis guvis smagus apdegumus. Cietušais nogādāts Dobeles slimnīcā, kur laiku pa laikam viņa brūces pārsietas un veikta intravenoza šķidruma ievadīšana. Pēc pāris dienām pacientam sākušas pampt kājas, taču, kā norāda pats cietušais, ārstējošais ārsts pat lāgā tās neesot apskatījis.

Pēc astoņu dienu ārstēšanās Dobeles slimnīcā pacients no tās izrakstīts, norādot, ka brūces attīrītas, dzīst un viņš apmierinošā stāvoklī izrakstīts tālākai ambulatorai ārstēšanai.

Tomēr slimnieka radinieki nolēmuši vīrieti nogādāt Valsts apdegumu centrā, kur viņam konstatēti smagi – trešās pakāpes – apdegumi. Centra vadītājs Andrejs Levins norāda, ka ārstēšana būs diezgan ilgstoša, turklāt būs nepieciešama arī ķirurģiska ārstēšana, ādas pārstādīšana. "Ir skaidrs, ka tādu slimnieku principā nedrīkst izrakstīt no stacionāra," uzsver Levins.

Dobeles slimnīcas vadītājs Juris Bogošs Šinauska sūdzību saņēmis tikai trešdien no rīta, tādēļ pagaidām komentārus par notikušo nesniedz. Cietušā ģimene no Dobeles slimnīcas cer atgūt vismaz par ārstēšanos samaksāto naudu.

Komentāri (23)

Māris Engers 22.12.2010. 22.01

kā izbijušu dobelnieku, šis mani nepārsteidz. līdzīgi manu bijušo klasesbiedru izlaida no slimnīcas ar apārstētu “sasitumu”, kas, to apskatot kompetentam ārstam galvaspilsētā, tomēr izrādījās lauzts kauls. tā roka viņam laikam tā arī palika nesimetriska otrai. kāds pavecāks ģimenes paziņa, savukārt, stāstīja, ka viņš Rīgā ticis informēts, ka pārcietis, un tagad atvainojos par medicīnas tereminu analfabētismu, mirkoinfarktu? – Dobeles ārstiem tas kaut kā bija paslīdējis garām.

tā ka, ja Dobelē gadās salauzt kāju – varbūt atmaksājas tomēr rāpot uz Jelgavu :D

+2
0
Atbildēt

1

    odzina > Māris Engers 23.12.2010. 12.20

    Savukārt Jelgavā būs jādod kukulis……

    0
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 23.12.2010. 07.19

Šādi fakti liecina, ka nelielās slimnīcas ir ar steigu jāslēdz, jo kaut cik kompetenta ārstēšana sakarā ar daudziem faktoriem tajās praktiski nav iespējama. Es pilnīgi saprotu, ka mazas slimnīciņas ārsts nevar būt kompetents apdegumu ārstēšanā vai infarkta diagnosticēšanā, nemaz nerunājot par ārstēšanu, tam nepieciešama atttiecīga kvalifikācija un aparatūra. Mazās slimnīcas būtībā ir smagi slimu pacientu nāves nometnes, lai cik nejauki tas arī skan. Es pirms kāda laiciņa pārcietu infarktu, un esmu pārliecināts, ka tad, ja būtu hospitalizēts Dobeles, Saldus, Pampāļu utt. slimnīcā, nevis Stradiņos, es tagad komunicētu ar IR lasītājiem, sēžot pie Dieva labās rokas, nevis pie sava datora.

0
0
Atbildēt

0

ievuliitis 23.12.2010. 02.13

Cik var optimizēt, slēdzot slimnīcu, kur neprot ārstēt pacientus?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu