PLL vēlēšanās traucējuši iekšējie konflikti • IR.lv

PLL vēlēšanās traucējuši iekšējie konflikti

17
Foto: Kaspars Krafts, F64

Pašvaldību vēlēšanās Tautas partija paļaušoties uz atbalstu reģionos

Sliktajā apvienības "Par labu Latviju" (PLL) startā 10.Saeimas vēlēšanās vainojamas arī iekšējās attiecības un savstarpējās pretrunas, pirmdien intervijā laikrakstam "Diena" paudusi ilggadējā LPP partneres LPP/LC pārstāve Karina Pētersone, kura līdz ar iecelšanu par Latvijas institūta vadītāju darbību partijā apturējusi.

"Savulaik, kad apvienojās LC ["Latvijas ceļš"] ar LPP [Latvijas Pirmo partiju], bija milzīga kritika no sabiedrības puses. Kad sagāja kopā LPP/LC un Tautas partija, tad kritika bija jau iekšēja. Smago iepriekšējo attiecību dēļ pat partiju nodaļu cilvēki nav par mums balsojuši," Pētersones skaidroto citē aģentūra BNS.

Kā klupšanas akmeni viņa norādījusi arī nepopulāros lēmumus, ko apvienības pārstāvji iepriekš pieņēmuši, esot valdībā. "Pašlaik cilvēki grib, lai viņiem ļauj dzīvot un liek mierā. Cilvēki bija noguruši no mūsu savstarpējām pretrunām vai aktīvās politikas. Vēl arī etniskais faktors un vēlētāju šaubas par to, vai ekonomika jāveido arī austrumu virzienā, ko PLL proponēja," situāciju skaidro politiķe.

Savukārt PLL un Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās pēc trijiem gadiem TP, visticamāk, startēs patstāvīgi, gan saglabājot dalību PLL.

Šķēle uzsvēra, ka TP ir atbalsts reģionos, kur pašvaldību vadītāji ir TP biedri un izteikti līderi. "Lai arī TP ir izgājusi cauri ļoti grūtam laikam, tomēr esam apņēmības pilni savu politisko dzīvi padarīt enerģiskāku," partijas dibinātāja teikto citē aģentūra LETA.

Pēc Šķēles teiktā, TP patstāvīgā startēšana pašvaldību vēlēšanās nenozīmējot, ka PLL nesaglabāsies, taču tas nenozīmējot arī, ka apvienību veidojošajām partijām un apvienībām – TP, LPP/LC, "Ogres novadam", "Vienota Rēzekne" un "Latgales tauta" – pašvaldību vēlēšanās būtu jāstartē ar PLL zīmolu. Savukārt LPP/LC un "Saskaņas centra" (SC) tuvināšanos Šķēle nosauca par pārspīlējumiem, norādot, ka tā vērojama tikai Rīgas domē, bet ne ārpus galvaspilsētas.

Kā ziņots, PLL izveidoja pirms 10.Saeimas vēlēšanām, parlamentā tā ieguva astoņas vietas, paliekot opozīcijā. Savukārt LPP/LC un SC Rīgas domē nule izveidojusi vienotu bloku.

Komentāri (17)

janazakovica 20.12.2010. 11.35

lpp un tp ministijas un pasvaldibas ka pec komandas rava ara naudu no parex tadi radot areju iluziju ka banka bruk..rezultats izterets miljards latu tautas naudas atbildigo nav.ta ka seit ir bijusi un ir milziga iekseja saskana…tikai vienkarsie partijas biedri kas tic kaut kadiem partijas uzstadijumiem un programmam protams ka jutas ieksejaa nesaskanaa..bet partiju vaditajiem un vinu saimniekiem no smilsu ielas ir viss kartiba..jo sadalita ir liela nauda..no parex aferas…

+6
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 20.12.2010. 13.07

Jauka dāma anekdoti pastāsta, a mēs te cepamies…

+5
-1
Atbildēt

0

Ābelīte 20.12.2010. 11.17

Paga paga, vai tad PLL nebija tie, kas prognozēja Vienotības izjukšanu neviss savu?

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu