Ieceļ Pētersoni par Latvijas institūta direktori • IR.lv

Ieceļ Pētersoni par Latvijas institūta direktori

25
Kārina Pētersone. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Bijusī Saeimas deputāte apturējusi darbību partijā LPP/LC

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piektdien tikās ar vērtēšanas komisijas izvirzīto pretendenti Latvijas institūta (LI) direktora amatam, bijušo Saeimas deputāti no partijas LPP/LC Kārinu Pētersoni, paužot atbalstu viņas apstiprināšanai amatā, ziņo aģentūra BNS.

Pētersone pēc ministra rīkojuma apstiprināšanas no jaunā gada uz pieciem gadiem sāks pildīt LI direktores pienākumus, informē Ārlietu ministrija. Viņa apturējusi savu darbību partijā LPP/LC, jo virzīšana par LI direktori nebūtu savienojama ar politisko darbību.

Kristovskis pauda viedokli, ka "Pētersone no visiem kandidātiem neapšaubāmi bija piemērotākā minētajam amatam, ņemot vērā gan atbilstību amata kritērijiem, gan konkursam iesniegto Latvijas institūta stratēģisko redzējumu, kā arī viņas līdz šim iegūto pieredzi".

Pētersone uzsvēra gatavību pildīt pienākumus, piesaistot finansiālu atbalstu LI darbībai, ņemot vērā tam atvēlēto niecīgo valsts finansējumu. Ministrs atzinīgi novērtēja Pētersones pausto vēlmi LI darbā uzsvērt Latvijas kā investīcijām draudzīgas un eksportspējīgas valsts tēlu.

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs, bijušais LI direktors Ojārs Kalniņš BNS norādīja, ka Pētersone ir ļoti laba izvēle šim amatam. Viņa ārpolitikas jomā darbojusies ilgu laiku, pārzina diplomātiju. Pētersone tikšot aicināta uz Ārlietu komisijas sēdi. LI direktora konkursā bija pieteikušies 13 pretendenti.

Kā ziņots, Pētersones politiskā darbība galvenokārt bijusi saistīta ar partiju ''Latvijas ceļš'' (LC), kura pēc zaudējuma vēlēšanās iekļāvās Aināra Šlesera vadītāja Latvijas Pirmajā partijā (LPP).

Komentāri (25)

dro 17.12.2010. 16.37

Esmu vīlies.

+23
-4
Atbildēt

1

    lebronj2356 > dro 17.12.2010. 19.28

    Es tieši tāpat, un tagad varēsim redzēt šī institūta agonēšanas turpinājumu vienas, bekas – atvainojiet, bet Pētersones politiskā darbība ir tieši tāda izpildījumā. Tiks sameklēti iemesli vienmēr mazajā finansējumā, bet pāris cilvēkiem siltas vietas ir nodrošinātās. Kauns Vienotībai par šo, turklāt liels !

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

photocom 17.12.2010. 17.52

Šitā glumā varde izlikās radio nezinām
kad bļādajeva banda svilināja
latviešu grāmatas
tagad kad šlosarji nerulē nu
būs live rīga un ko tur vēl tajā institūtā
kūrēt nu pat lr1 izteicās
likvidēt un izformēt
naudu nedot

+19
-3
Atbildēt

0

kaspars_bekeris 17.12.2010. 16.40

Mani sāk mākt bažas, ka “Vienotība” tiešām izrādīsies tikai mazākais ļaunums, nevis nākotnes partija. “Latvijas ceļa” aģentūra tajā acīmredzot laidusi pārāk dziļas un grūti izravējamas saknes.

+17
-2
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > kaspars_bekeris 17.12.2010. 17.12

    „….TIKAI mazākais…”? Ko tad vēl? Mazliet atceroties JL dibināšanos, es gan justos veiksmīgi nobalsojis, ja Vienotība tuvākajos gados pierādītu, ka tiešām ir bijis mazākais ļaunums. Bet šaubas aug.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu