Staicelē nogalināta Alojas novada preses sekretāre ar dēlu • IR.lv

Staicelē nogalināta Alojas novada preses sekretāre ar dēlu

22
Gints Ivuškāns, LETA

Aizturētas divas personas, policija plašākus komentārus nesniedz

Staicelē otrdien pēc ugunsgrēka kādās mājās atrasta nogalināta sieviete un viņas septiņus gadus vecais dēls. Saistībā ar notikušo aizturēti divi jaunieši, vēsta aģentūra BNS.

Otrdienas rītā policijā saņemta informācija, ka Staicelē kādās mājās redzami dūmi. Kad notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, pēc piedūmojuma likvidācijas kādā telpā atrastas divu personu mirstīgās atliekas.

Policijas pārstāve Dace Jukāma apstiprinājusi, ka nogalinātie ir Alojas novada domes preses sekretāre Ieva Drone un viņas septiņus gadus vecais dēls Valts. Par viņu bojāeju vēsta arī Alojas novada un Staiceles mājaslapās ievietotās pašvaldības izteiktās līdzjūtības. Abiem policijas operatīvā grupa konstatēja vardarbīgas nāves pazīmes.

Dažas stundas vēlāk policija aizturēja 1989.gadā dzimušu Alojas novada iedzīvotāju, bet trešdienas rītā saistībā ar slepkavību aizturēta arī 1995.gadā dzimusi Alojas novada iedzīvotāja. Līdz pilnīgai lietas apstākļu noskaidrošanai plašāki komentāri par nozieguma apstākļiem netiek sniegti.

Par notikušo sākts kriminālprocess par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem.

Komentāri (22)

Janka, Janic 15.12.2010. 18.40

kas tas par sroku , kaadreiz bija kavarts , uz 25 un basta ,lopi, slepkavnieks faktiski nearko neatšķiras no kanibaala ….neba buus veģetaarietis

+3
-1
Atbildēt

0

jirgensone_ieva 16.12.2010. 11.59

IMHO… nāves soda atcelšanu pasaulē ir ierosinājuši un izbīdījuši cilvēki, kas piesedz pedofīlus, izvarotājus, policistu slepkavas un maniakālus slepkavniekus. Esmu par nāves sodu, bet protams stingri reglamentētu ar apžēlosanas iespēju un izpildi ne ātrāk kā pēc 2-5 gadiem no nozieguma izdarīšanas, lai būtu visas iespējas izmeklēt lietu atkārtoti, ja rodas kaut mazākās šaubas par to vai notiesāts īstais cilvēks. Un tomēr skaidrs ka šāds soda veids pamatā darbotos preventīvi, kā iebiedēšanas metode. Tai pašā laikā noteikti atrastos arī kāds kas būtu pelnījis šādu sodu. Piemēram pedofīls kurš izmantojis neskaitāmus bērnus, cilvēks kas izdarījis atkārtotas slepkavības vainu pastiprinošos apstākļos, un cita veida maniaki, kas izdara noziegumus atkal un atkal.
Varbūt kāds var paskaidrot kādēļ vispār izdomāja atcelt eiropā un citur šo soda veidu, kas to ierosināja un kāpēc?

+2
-2
Atbildēt

0

rozaa11 15.12.2010. 23.53

Piekrītu , tas humānisms sāk apnikt tiem droši vien nogalināt silvēku tas pats kas odu nosist,kā minimums 25 un uz augšu.Kā ASV sassumēt un iesēdināt uz gadiem 125 un pēc puss sroka domāt par ātrāku atbrīvošanu ja ir ko ,lopi.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu