Lācis paliek Sirds ķirurģijas centra vadītāja amatā • IR.lv

Lācis paliek Sirds ķirurģijas centra vadītāja amatā

43
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra vadītājs profesors Romāns Lācis. Autors: Edijs Pālēns, LETA

Slimnīcas valde lēmusi, ka profesoram izteiks rājienu

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra vadītājs profesors Romāns Lācis saglabājis centra vadītāja amatu, taču viņam ir izteikts rājiens, pēc pirmdien notikušās slimnīcas valdes sēdes informējis valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs.

Lācis atjaunots amatā jau 13.decembrī, tomēr pašlaik viņš atrodas divu dienu bezalgas atvaļinājumā.

Piezīmes izteiktas arī Latvijas Kardioloģijas centra vadītājam un Lāča kolēģim profesoram Andrejam Ērglim, kā arī Sirds ķirurģijas centra lietvedei Valentīnai Soboļevai.

Pagājušajā nedēļā notikušās profesora Lāča atstādināšanas iemesls bija viņa piekrišana 875 tūkstošus latu vērtas medicīnas aparatūras iegādei bez slimnīcas vadības akcepta.

Slimnīca 2009.gadā ar SIA "Arbor medical korporācija" noslēdza līgumu par vairāku iekārtu iegādi, tostarp par 875 tūkstošus latu vērto hibrīdoperāciju zāles iekārtu, par kuru vēlāk vajadzējis noslēgt atsevišķu līgumu. Vēlāk slimnīcas vadība secinājusi, ka pašreiz tik dārgu pirkumu nevar atļauties, un nolēmusi to pagaidām atlikt. Taču Lācis jau esot devis mutvārdu piekrišanu bez slimnīcas vadības akcepta, firma iekārtu izgatavoja un 6.decembrī piegādāja.

Veinbergs pirmdien pastāstīja, ka ir sazvanījies ar uzņēmumu "Arbor medical korporācija", kuras valdes locekle Dace Rātfeldere apsolījusi, ka 33 kastes ar piegādāto aparatūru tiks aizvestas "jau tuvākajā laikā". Veinbergs uzsvēra: tā kā nav bijis oficiāla slimnīcas pieprasījuma, kā arī nav tikusi veikta priekšapmaksa, lai saņemtu pavadzīmi par piegādāto aparatūru, tā vēl arvien pieder uzņēmumam "Arbor medical korporācija".

Komentāri (43)

DikembeSakamoto 15.02.2015. 21.25

Ko lai uz visu šo saka? Mūsu spēks ir atšķirīgajā. Sievietēm labāk padodas vienas lietas, vīriešiem citas un tā mēs kopīgi, roku rokā varam padarīt vairāk. Ne jau jākonkurē vienam ar otru, bet jāsadarbojas kopīgu mērķu vārdā.

+7
0
Atbildēt

1

    aivarsk > DikembeSakamoto 16.02.2015. 10.56

    Nu šitāds seksisms neies cauri!

    Drīz par tādiem vārdiem pūsi cietumā :)))

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

mūsu alus 14.02.2015. 22.27

Brigaderei ir tāda luga “Pāri, kas dabonas”. Martas centram ir luga “Tā nemēdz būt, sieviete ir izmantota varmācīgi”. Nu, ko tur teikt – katrs spēlē tikai tādu lomu, kādu prot vai arī kāds eksemplārs ir pieejams…

+9
-8
Atbildēt

0

klusais 16.02.2015. 21.46

Domāju , ka nākamais Martas Centra ražojums būs saistīts ar Valentīndienas kino hitu Greja 50 nokrāsas.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu