RS biļešu automātos varēs norēķināties tikai ar kartēm • IR.lv

RS biļešu automātos varēs norēķināties tikai ar kartēm

21
Ieva Čīka, LETA

Skaidras naudas norēķini atcelti daudzo sūdzību dēļ, ka automāti neizdod atlikumu

No otrdienas “Rīgas satiksmes” (RS) biļešu automātos norēķināties par pirkumu varēs tikai ar bankas maksājumu kartēm. Šāds lēmums pieņemts pēc vairāk nekā 50 decembrī saņemtām sūdzībām, kad klienti bojātu automātu dēļ nesaņem skaidras naudas atlikumu.

Patlaban Rīgā kopumā darbojas 30 biļešu automāti, kas uzstādīti vietās, kur ir liela pasažieru plūsma, kā arī sabiedriskā transporta pieturvietās. Tomēr e-talonus var iegādāties arī RS biļešu tirdzniecības vietās, kā arī “Latvijas Pasta” nodaļās, “Narvesen”, “Plus Punkts”, “Preses apvienība” kioskos un citās biļešu tirdzniecības vietās. Tāpat personalizēto e-talonu lietotāji biļetes var iegādāties e-talona interneta veikalā.

Jāpiebilst, ka nelikumīgas darbības, kas saistītas ar skaidru naudu, jau ilgāku laiku pastāv arī Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietās, kuras apsaimnieko RS.

Komentāri (21)

ir_lv 13.12.2010. 18.07

Nu, protams, Rīgas satiksmei ir pārāk grūti sakārtot pašua automātus tā, lai ar skaidras naudas atlikumu izdošanu viss būtu kārtībā. Patiesībā viņnedēļ prmo reizi izdomāju automātu notestēt, bet rezultātā uzdāvināju RS veselu latu, jo aukstumā nepamanīju, ka, izrādādās, lata monētas nemaz ar nedrīkst mest iekšā, bet nospiežot pogu cancel nauda atgriezta netika. Vispār biju jau par šo aizmirsusi RS arī nepasūdzējos, kaut lata žēl un droši vien vajadzēja, bet tagad pie topika varu pačīkstēt… :)

+2
0
Atbildēt

0

pavluts 13.12.2010. 22.37

Paši biļešu automāti ir vēl viens spilgts liecinieks visai e-talona afērai. Tie automāti ir divreiz lielāki par jebkuru bankomātu, lai gan funkcionāli ne ar ko neatšķiras, un tagad izrādas, ka ir tik nepiemēroti normālam darbam, ka nākas noņemt iespēju norēķināties ar skaidru naudu.

+1
0
Atbildēt

0

edge_indran 14.02.2015. 11.14

———-Ansis Dobelis:”Nepieciešama tikai politiskā griba un sabiedrības pieprasījums.”

=============================================================================

Kā katalizators tai “politiskās gribas” izrādīšanai un “sabiedrības pieprasījuma” aktivizēšanai arī vismaz viena gruntīga sponsora atbalsts noder:

“Saeima šodien, 12. februārī, nodeva izskatīšanai komisijām likumprojektu paketi, kas paredz no Maksātnespējas likuma svītrot normu par „nolikto atslēgu principa” piemērošanu hipotekārajā kreditēšanā, paredzēt to kā izvēles iespēju.” http://kreditnemejuasociacija.lv/?p=406

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu