Eiropas tiesa noraida drošībnieka Gulbja prasību • IR.lv

Eiropas tiesa noraida drošībnieka Gulbja prasību

21
Edgars Gulbis tiesas namā Latvijā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Cilvēktiesību tiesa izbeidz vairākas pret Latviju iesniegtās prasības

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) svītrojusi no izskatāmo lietu saraksta bijušā Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieka Edgara Gulbja pieteikumu, kurā viņš sūdzējās par spīdzināšanu apcietinājuma laikā, ziņo portāls Delfi.lv.

Kā informē Ārlietu ministrija, ka tiesa svītroja no izskatāmo lietu saraksta 2008.gada 7.aprīlī iesniegto Gulbja pieteikumu par Konvencijas 3.panta (spīdzināšanas aizliegums) iespējamiem pārkāpumiem, jo noteiktajā laikā netika saņemti sūdzētāja un viņa pārstāvja atbildes par Latvijas valdības sniegtajiem komentāriem.

Pieteikumā Gulbis apgalvoja, ka cietis no policijas darbinieku fiziskas un psiholoģiskas vardarbības pirmstiesas apcietinājumā 2007.gada augustā un septembrī. Gulbis arī sūdzējās par 2007.gada 26.septembra incidentu uz Salu tilta, apgalvojot, ka viņš ticis piekauts un iegrūsts Daugavā. Latvijas tiesībsargājošās iestādes neesot pietiekami efektīvi izmeklējušas viņa sūdzības par policijas darbību.

Tiesa Gulbja pieteikumu nosūtīja Latvijas valdībai 2009.gada 9.septembrī komentāru sniegšanai. Tie ECT tika nosūtīti 2010.gada 15.martā, taču atbildes komentāri no Gulbja netika saņemti. Šogad vasarā tiesa vairākkārt atgādināja sūdzētājam, ka var svītrot pieteikumu no izskatāmo lietu saraksta, ja iesniedzējs nevēlas turpināt pieteikuma izskatīšanu. Arī uz šīm vēstulēm atbilde netika sniegta, un ECT secināja, ka pieteikums ir svītrojams no izskatāmo lietu saraksta.

ECT kā acīmredzami nepamatotas n oraidījusi arī divas citas lietas – "Liepājnieks pret Latviju" un "Karulis pret Latviju", ziņo aģentūra LETA.

Komentāri (21)

raimonds_bossltd 11.12.2010. 11.54

to Optiskais Tēmeklis
Paskaidro lūdzu, kā no konvojējamās mašīnas, kuras aizmugurējās durvis atverās tikai no ārpuses, kur konvojējamajam no abām pusē sēž miliči, var izlēkt cilvēks.
Pieņemsim, ka Gulbja kungs ar nepabeigto pamatskolu, sēžot rokudzelžos veikli tika galā ar abiem blakus sēdošiem, no ārpuses atvēra durvis un izleca un iemetās Daugavā. Kādas šausmas bija pārdzīvojis cilvēks, lai no ejošas mašīnas, kura pār tiltu brauca vismaz 50km/h, riskējot nosisties vai nokļūt zem aizmugurē braucošās riteņiem, un ja paveicās izlecot, noslīkt aukstā ūdenī.
Vai tu mīkstais, PLL komjaunieti, iepriekš nedauzīts, bez roku dzelžiem, zinot, ka tevi nenobrauks, spētu no mašīnas, kura brauc ar ātrumu 30 km/h izlekt laukā un ielekt ūdenī?

+1
0
Atbildēt

0

boss 11.12.2010. 00.02

“taču atbildes komentāri no Gulbja netika saņemti. Šogad vasarā tiesa vairākkārt atgādināja sūdzētājam, ka var svītrot pieteikumu no izskatāmo lietu saraksta, ja iesniedzējs nevēlas turpināt pieteikuma izskatīšanu. Arī uz šīm vēstulēm atbilde netika sniegta”
===
Interesanti, kāpēc? Vai var būt, ka Gulbis (viņa advokāts) Eiropas tiesas vēstules nemaz nav saņēmuši???
P.S. Nepagāja pat gads, tikai kādi 7 mēneši, līdz Latvija spēja izdomāt atbildes komentārus. :(((

+1
0
Atbildēt

1

    piziks > boss 11.12.2010. 11.10

    Ha! Pat advokāts nespēja to blefotāju aizstāvēt un, protams, pārtrauca saraksti ar ECT, jo nav par ko aizstāvēt blefotāju, kurš izdomājis visu savu biogrāfiju un noviltojis pat vidusskolas atestātu. Tieši tādēļ arī šis Gulbis neko vairs nevarēja turpināt, visticamāk. Ja par kaut ko derētu pārdzīvot, tad par to, cik ierēdņu un zemessargu, militāristu, drošībnieku ar nopietniem ģīmjiem Gulbim iepriekš izdevās apčakarēt un apmuļķot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

boss 11.12.2010. 12.36

Optiskā tēmekļa viedokli pat nav vēlmes apspriest. Tas ir vienkārši primitīvs uz to faktu fona, kuri paspēja kļūt zināmi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu