Iespējams, Ventspilī nozagta par siltumu maksātā nauda • IR.lv

Iespējams, Ventspilī nozagta par siltumu maksātā nauda

23
Foto: Reinis Hofmanis, F64

"Ventspils siltuma" darbinieks piesavinājies vairākus simtus tūkstošu latu

Ventspils pašvaldības siltumapgādes uzņēmuma "Ventspils siltums" darbinieks, iespējams, vairāku gadu laikā piesavinājies vairākus simtus tūkstošus latu – naudu, ko ventspilnieki maksājuši par siltumenerģijas pakalpojumiem, vēsta aģentūra BNS.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons informēja, ka novembra beigās policija sākusi kriminālprocesu par piesavināšanos lielā apmērā. Atzīstot, ka pazudusī summa ir ''iespaidīga'', konkrētu skaitli policists atturējās nosaukt, vien atklājot, ka tie ir vairāki simti tūkstošu latu. Pēc neapstiprinātām ziņām, prettiesiski iegūti, iespējams, ap 400 tūkstošiem latu.

Policija pašlaik pārbauda viena uzņēmuma darbinieka saistību ar naudas piesavināšanos. Pagaidām šajā lietā neviens nav aizturēts. Izmeklēšana prasīšot ilgu laiku, jo piesavinātā summa ir ļoti liela, turklāt noziedzīgās darbības pastrādātas vairāku gadu laikā, atzina Vilemsons.

"Ventspils siltums" vadība informē, ka iespējamā naudas piesavināšanās konstatēta iekšējā pārbaudē un policijai nodots iesniegums. Personas, kas, iespējams, iesaistītas šajā nodarījumā, nekavējoties no pienākumu pildīšanas atstādinātas. Plašāku informāciju uzņēmums līdz izmeklēšanas pabeigšanai nesniedz, gan uzsverot, ka notikušais neietekmēs iedzīvotājiem sniegtos pakalpojumus.

"Ventspils siltums" Komercreģistrā reģistrēts 1991.gada jūnijā, tā pamatkapitāls ir 3,754 miljoni latu, vienīgais īpašnieks – Ventspils pilsētas dome. Uzņēmums pagājušajā gadā strādāja ar 3,53 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 15,5% vairāk nekā 2008.gadā, un guva 267,4 tūkstošu latu peļņu, salīdzinot ar zaudējumiem gadu iepriekš.

Komentāri (23)

liled 11.12.2010. 00.01

Simti tūkstoši… Iespējams nozagti, neviens nav aizturēts, izmeklēšana būs ilga,utt…
Viss velk uz to, ka kādu vajadzēja izslēgt no spēles.

+1
0
Atbildēt

0

Madara Konuša 10.12.2010. 14.19

Sniegto pakalpojumu kvalitati neietekmēs, bet cenu gan drusku ietekmēs. Tā jau Ventiņos ar to briesmīgo mazuta apkuri viss tik dārgs, viss tik dārgs! :D

+1
0
Atbildēt

0

ventis_mikuda 11.12.2010. 04.11

vienmēr kādam nagi garāki… labi, ja vainīgo noķer!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu