Krievija mudinās apspriest Baltijas aizsardzības plānu • IR.lv

Krievija mudinās apspriest Baltijas aizsardzības plānu

20
EPA/LETA

Rogozins: NATO plāns neapšaubāmi ir vērsts pret Krieviju

Reaģējot uz tīmekļa medija "WikiLeaks" atklātībai nodoto informāciju, Krievija paziņojusi, ka mudinās NATO pārskatīt Baltijas valstu aizsardzības plānu, izdevumā "The Wall Street Journal" rakstīto citē aģentūra LETA.

Kā ziņu aģentūrām apliecināja Krievijas sūtnis NATO Dmitrijs Rogozins, šo jautājumu viņš rosinās apspriest trešdien NATO un Krievijas padomes sēdē. Sūtnis norāda – neraugoties uz alianses amatpersonu noliegumu, šis plāns tomēr neapšaubāmi ir vērsts pret Krieviju. "Es domāju, ka mūsu partneriem ir izdevība pārskatīt iepriekšējos lēmumus, kas šādā specifiskā veidā tikuši publiskoti un kas var izraisīt nopietnu sabiedrības reakciju manā valstī," ziņu aģentūrai "RIA Novosti" atzina Rogozins.

Jau ziņots, ka tīmekļa vietnes "WikiLeaks" atklātībai nodotie Savienoto Valstu diplomātiskās sarakstes dokumenti apstiprina NATO un ASV plānus Baltijas valstu aizsardzībai pret Krieviju. Baltijas aizsardzības plāna esamība vēl šogad pirmajā pusē netika oficiāli apstiprināta, tomēr par to kļuva zināms 19.-20.novembrī NATO Lisabonas sanāksmē, kur tika apspriesta arī Ziemeļvalstu un Baltijas aizsardzības ministru neformālas drošības padomes veidošana.

Komentāri (20)

brigita_damme_rtk_lv 08.12.2010. 21.24

Krievijas viedoklis – jūsu aizsardzības plānošana aizskar mūsu suverēnās tiesības uzbrukt. Šādu lietu stāvokli vajag pārskatīt…

+11
0
Atbildēt

1

    piziks > brigita_damme_rtk_lv 09.12.2010. 08.10

    > Mūsu alus: “Jūs aizsardzības plānošana aizskar mūsu suverēnās tiesības uzbrukt.” Šo ir vērts neaimirst, tas ir Krievijas valsts vadmotīvs kopš Pjotra Veļikija/Lielpētera laikiem.
    Savulaik kādās sarunās ar krieviem Maskavā, pat maskavieši ar pabeigtu MGIMO, starptautisko attiecību viņu izpratnē labāko institūtu, bija pārsteigti par prejautājumu: “Jūs sakāt, ka Pēteris I izcirta logu uz Eiropu, un Pēteri slavējat, bet — kam piederēja siena, kurā tika izcirsts tas logs? Vai tik tā nebija somu un karēļu siena, un somu un karēļu māja, no kuras uztaisījāt caurlaidi uz Eiropu sev?”

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 08.12.2010. 18.53

… šaubu nav , ka pret krieviem , jo cita ienaidnieka NATO un Latvijai uz austrumu robežaam nav , kaadas te var veel buut diskusijas? aizsardziibas plaans nav apspriežams ar krieviem!

+8
0
Atbildēt

1

    anete > Janka, Janic 09.12.2010. 10.41

    nu vēl vienīgais imigranti no tuvajiem un tālajiem austrumiem – neesmu pārliecināta, vai eiropa zina, ko iesāks, ja pēkši ķīna izdomās pārcelties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 08.12.2010. 19.02

Tā būtu milzīga NATO izgāšanās, ja alianse pakļautos KF spiedienam, faktiski savas jēgas zaudēšana, jo pat muļķim skaidrs, ka Krievijas draudi gan Baltijai, gan A Eiropai joprojām ir visai, ja ne ļoti reāli, un nav runa tikai par militāriem draudiem…

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu