Rīgas viesnīcu numuriņi svētku brīvdienām gandrīz izpārdoti • IR.lv

Rīgas viesnīcu numuriņi svētku brīvdienām gandrīz izpārdoti

24
Kaspars Krafts, F64

Svētkus Latvijā pavadīs, lielākoties, tūristi no Krievijas un Skandidāvijas

Rīgas viesnīcās Ziemassvētku periodā pieprasījums pēc numuriņiem ir mazāks nekā Jaunā gada dienās, kurās šogad praktiski visi numuriņi ir izpārdoti, vēsta aģentūra LETA.

Viesnīcu ķēdes "Radisson Blu" mārketinga vadītāja Aiga Lapiņa atzīst, ka patlaban uz Vecgada un Jaunā gada dienām "Radisson Blu Hotel Latvija" rezervēti 77% numuriņu, "Radisson Blu Elizabete Hotel" – 63%, bet " Radisson Blu Rīdzene Hotel" ir 55% aizņemtu numuriņu.

"Ziemassvētku brīvdienu laikā pieprasījums nav tik liels, bet šāda tendence vērojama katru gadu, jo arī tajās valstīs no kurām rudens un ziemas sezonā pārsvarā ierodas mūsu viesi, kas ir Skandināvijas un Baltijas valstis, šie ir svētki, kurus pieņemts atzīmēt mājās, ģimenes lokā," skaidro Lapiņa.

Kā stāsta Lapiņa, par tūristu tautībām esot grūti runāt, jo daudzi viesi izmantojot interneta veikalu piedāvājumus, tādējādi tautības varot nojaust tikai pēc tūristu vārdiem un uzvārdiem, atzīmējot, ka pagājušā gadā svētku sezonā liela interese esot bijusi no Krievijas un Skandināvijas.

Arī viesnīcas "Hotel Bergs" pārstāvis Jānis Kļaviņš pauž, ka interese esot ļoti liela, jo Jaunā gada laikā palikuši tikai daži brīvi numuriņi. "Vislielākā interese tradicionāli ir no Krievijas, Zviedrijas, Vācijas un Lielbritānijas tūristiem," stāsta Kļaviņš.

Viesnīcas "Dome Hotel & SPA" mārketinga direktore Zane Šneidere klāsta, ka tāpat kā iepriekšējā gadā, viesnīcā palikuši tikai pāris brīvu numuriņu, kas sākotnēji tūristiem nemaz neesot piedāvāti.

"Ņemot vērā viesnīcas "Dome Hotel & SPA" pieredzi pagājušā gada nogalē, kad jau decembra sākumā viesnīca vecgada vakarā bija aizpildīta, šogad īstenojām stratēģiju, atstājot iespēju pāris greznus numurus rezervēt arī decembrī," stāsta Šneidere, piebilstot, ka Ziemassvētkos pieprasījums arī citus gadus esot bijis mazāks, jo šos svētkus tūristi izvēloties pavadīt ģimenes lokā. Vislielākais pieprasījums viesnīcā esot no Krievijas un Baltijas valstu viesiem.

Komentāri (24)

edge_indran 09.12.2014. 00.03

——Andrejs Slucāns:”Vērtību uzskaitē tomēr ir piemirsta viena būtiska vērtība, bez kuras nebūtu Latvijas valsts – nacionālā pašapziņa,….”

===============================================================================

PriHvatizācijas, denacionalizācijas un konsolidācijas laikā daudz kas “piemirsies” – tāpēc nav brīnums par nestabilitāti:

“Diemžēl lauki – mūsu pamats – ir iznīcināts.” LIDIJA LASMANE-DOROŅINA.

http://www.lvportals.lv/visi/viedokli/256312-lidija-lasmane-doronina-mums-jaatgriezas-pie-pamatvertibam-un-vienmer-jabut-nomoda/

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu