"Lattelecom" un LMT cer privatizēt divos gados • IR.lv

"Lattelecom" un LMT cer privatizēt divos gados

21
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Pēc jauna novērtējuma plāno atsākt sarunas ar vienīgo pircēju – "TeliaSonera"

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēja SIA "Lattelecom" un mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) valsts daļu pārdošana varētu tikt pabeigta 2012.gadā, biznesa portālam "Nozare.lv" sacījis Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Valdība centīsies veikt jaunu abu uzņēmumu novērtējumu un atsākt sarunas par darījuma cenu ar vienīgo iespējamo pircēju, proti, zviedru telekomunikāciju koncernu "TeliaSonera", kam jau pieder abu uzņēmumu daļas. Pēdējās sarunas ar "TeliaSonera" notikušas maijā.

Pūce atzina, ka ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība", JL) esot noskaņots procesu noslēgt nākamgad, taču oficiāli īpašnieku maiņa varētu notikt vien 2012.gadā.

Lēmums par abu telekomunikāciju uzņēmumu privatizāciju pieņemts jau 90.gadu beigās, un privatizācijas noteikumi pēdējo reizi pārrakstīti 2004.gadā. EM, kas uzrauga Privatizācijas aģentūru, ir formāli atbildīga par abu uzņēmumu valsts daļu privatizāciju.

Par abu uzņēmumu kopējo vērtību un cenu būs jālemj atkārtoti, jo uzņēmumu tirgus vērtība pēc krīzes un izmaiņām to biznesa stratēģijā, "Lattelecom" ienākšanas maksas televīzijas tirgū, optiskā interneta attīstīšanas varētu būt mainījusies. Pirms vairākiem gadiem "TeliaSonera" piedāvāja abu uzņēmumu valsts daļas nopirkt par 500 miljoniem latu, taču zviedru pārstāvji norādījuši, ka "šāda cena diez vai ir aktuāla".

51% "Lattelecom" daļu pieder Latvijas valstij, 49% – "TeliaSonera".

Pa 24,5% LMT daļu pieder "TeliaSonera", "Sonera Holding", pa 23% daļu – SIA "Lattelecom" un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", savukārt 5% daļu pieder Privatizācijas aģentūrai.

Komentāri (21)

piziks 03.12.2010. 18.27

“Pirms vairākiem gadiem “TeliaSonera” piedāvāja abu uzņēmumu valsts daļas nopirkt par 500 miljoniem latu”… Nuja, — gribējām kā labāk, būs… kā parasti un pierasti.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu