Uzņēmumu vadībā nomainīs TP un TB/LNNK cilvēkus • IR.lv

Uzņēmumu vadībā nomainīs TP un TB/LNNK cilvēkus

37
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Šķēles radinieks Dobrājs nevarēs turpināt darbu PA valdē

Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles znota tēvs Andis Dobrājs vairs ilgi nestrādās Privatizācijas aģentūras (PA) valdē, arī citu valsts vai pašvaldību uzņēmumu padomes varētu skart izmaiņas – amatus varētu zaudēt gan ar TB/LNNK, gan TP savulaik saistīti cilvēki, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL, “Vienotība”) Ir.lv atzina, ka pēc budžeta pieņemšanas varētu tikt izvērtēta valsts un pašvaldību uzņēmumu valdēs un padomēs strādājošo kompetence, šķiroties no “politiski ieceltiem un meklējot piemērotus cilvēkus, kas spēj veikt šo darbu bez politiskas aizmugures.”

“Ir cilvēki, kuri savos amatos nonākuši dēļ politiskajām dalīšanām, tad, visticamāk, mēs meklēsim viņu vietā cilvēkus, kuri spēj to darbu veikt bez politiskas aizmugures. Šobrīd tas lēmums vēl nav, bet ir problēma ar vairākām padomēm, kur ir jāvirza cilvēki.”

Kampars minēja, ka “Rīgas siltumu”, “Latvijas Garantiju aģentūru”, „airBaltic”.

”“Lattelecom” mums šobrīd sēž TB/LNNK preses sekretāre un Mareka Segliņa (TP) bijušais biroja vadītājs,” sacīja Kampars, norādot, ka “skaidrs, ka šo mēs mainīsim.”

Jāatgādina, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdē nesen tika apstiprināts Emīls Jakrins (TB/LNNK).

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka neesot skaidrības kā atrast profesionāļus šiem amatiem bez politiskās piederības. “Jautājums ir, vai mēs, rīkojot publisku konkursu ar šādu atalgojumu, saņemsim kompetentus cilvēkus, par to man ir lielas šaubas, jo tie cilvēki saņem 500 latus uz papīra, pie tam uz viņiem attiecas visi ierobežojumi, kas ir uz amatpersonām,“ sacīja Kampars.

Viņš gan uzsvēra, ka “atsakās runāt par kārtējām politiskajām pārdalēm, mērķis ir atrast iespējami kompetentākos cilvēkus”.

Uz jautājumu, vai viņš atbalstīs Zaļo un Zemnieku savienības vēlmi savu biedru – bijušo zemkopības ministru Mārtiņu Rozi iecelt Sabiedrisko pakalpojumu regulatora padomes locekļa amatā, Kampars nevēlējās atbildēt. “Man ir svarīgi, lai tos kandidātus, kuri jāapstiprina Saeimai un kurus virza valdība, beigās Saeima arī apstiprinātu. Tas ir ļoti svarīgi, līdz ar to ir vajadzīgas konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem,“ sacīja Kampars.

Jau vēstīts, ka šā gada sākumā Kampars pats virzīja Dobrāju darbam PA valdē iepriekšējā valdes locekļa Mihaila Pietkeviča vietā. Tolaik Kampars šādu rīcību skaidroja ar to, ka nepieciešams ievērot “politisko partiju paritātes principu.”

Komentāri (37)

mxblack 30.11.2010. 17.47

Kā man riebjas šī politiķu divkosība. Ar vieniem vārdiem gan pirms vēlēšanām, gan tagad tiek solīts amatos likt kompetentus cilvekus, ne politiķus, bet tūliņ ar citiem vārdiem šis uzstādījums tiek atcelts. Kādi speciālisti, kādi kompetentie? Tā ir kārtējā muldēšana muldēšanas pēc, lai pūstu miglu. Nu kā viņš jau tagad var zināt, ka konkursi šo amatpersnu izvēlei nedos rezultātu, ja tādi konkursi nemaz nav rīkoti. Vai viņam to pateica resnā kāršu Made no Pinckuļiem? Var jau liet bet vajag atstāt puķītēm arī.

+16
-4
Atbildēt

2

    varbūt ka tā > mxblack 01.12.2010. 10.38

    kārtējā Kampara klasiskā demagoģijas paraugstunda. Kampars jau nu ir izcēlies ar Vienotībai pietuvinātu cilvēku bīdīšanu amatos.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    oskaar > mxblack 01.12.2010. 04.29

    Pamēģiniet sevi iztēloties Dombrovska vietā.:)
    Un tagad, kad esat tā kārtīgi iejuties pašreizējā MP lomā- pamēģiniet uzstādīt ultimātu ZZS. Nu, teiksim- šite mēs gribētu SAVU profesionāli, nevis JŪSĒJO!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 30.11.2010. 18.23

Tā vietā, lai katrai valdībai mainoties, nemainītos arī padomju vadības, ir stingri jānosa LIKUMOS, kādas kompetences vai pieredze ir nepieciešama katram amatam. Un noteikti ir jānosaka, kur tādas vispār ir vajadzīgas un kur nav, it īpaši pēc daļas valsts uzņēmumu privatizēšanas. Nedomāju, ka ministrijas departaments 5 cilvēku sastāvā nevarētu tikt galā ar padsmit vidēji lielu uzņēmumu pārraudzību!

+13
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 30.11.2010. 17.48

Jāliek laukā no siltām vietiņām šos partijām pietuvinātos ”politiskos speciālistus”. Diemžēl, esmu par 95% pārliecināts, ka vietā nāks citi, bet nu jau Vienotībai pietuvināti, tādēļ runāt par kaut ko cēlu šeit ir nevietā !

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu