Ievērojami parādi Rāvim, Šīnam un Koziolam • IR.lv

Ievērojami parādi Rāvim, Šīnam un Koziolam

18
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Ieķīlātāju rekordiste Sviridova arī parādnieku saraksta 1.vietā ar 132 miljoniem

Latvijas uzņēmēju – parādnieku saraksta augšgalā vairākums ir nekustamo īpašumu jomas pārstāvju, taču kopumā parādi ir dažādu jomu uzņēmējiem, un vairāki no viņiem vienlaikus atrodami Latvijas bagātnieku topā, liecina žurnālista Lato Lapsas pētījums, kas otrdien publiskots žurnālā ''Kas Jauns''.

Patlaban lielākie parādnieki ar 132 miljoniem latu pēc šī gada sākuma datiem ir Jūrmalas nekustamo īpašumu uzņēmējas Larisas Sviridovas uzņēmumi. Viņa ir arī Latvijas ieķīlātāju rekordiste.

Parādnieku topā ir valsts pasūtījumu izpildes līderu celtniecības kompānijas ''Skonto būve'' īpašnieks Guntis Rāvis un ceļu būvnieka ''A.C.B.'' vadītājs Valdis Lejnieks, kā arī ''Latio'' saimnieks Edgars Šīns. Krietnu parādu summu uzrāda arī vasarā formāli par uzņēmuma ''Dienas mediji'' galveno īpašnieku kļuvušā Viestura Koziola kompāniju dati.

Vērtējot parādnieku situāciju, jāņem vērā arī viņu debitoru summas un uzņēmumu saimnieciskā aktivitāte, kam nereti vajadzīgi kredīti.

Latvijas parādnieku topa izlase:
1. Larisa Sviridova (Jūrmalas nekustamie īpašumi) – Ls 132 miljoni;
2. Agra Saknīte (agrākā zemes īpašnieka Gata Saknīša māte, kurai pieder ''Saknīša īpašumi'', ''Aģentūra GS'') – Ls 88 miljoni;
3. Valērijs Belokoņs (baņķieris, britu futbola klubs ''Blackpool'') – Ls 56,4 miljoni;
4. Aivars Balodis (''Panorama Plaza'' attīstītājs) – Ls 36,5 miljoni;
9. Guntis Rāvis (''Skonto būve'') – Ls 28,1 miljons;
11. Valdis Lejnieks (''A.C.B.'') – Ls 23,9 miljoni;
12. Guntis Indriksons (bijušais ''Skonto'' grupas galva) – Ls 22,4 miljoni;
14. Antra Lūsiņa (bagātnieku topa dalībnieka degvielas uzņēmēja Argoda Lūsiņa radiniece, ''Altrans'', ''Jaltrade'', ''Altrade'' īpašniece) – Ls 21,8 miljoni;
17. Edgars Šīns (''Latio'') – Ls 18.1 miljons;
18./19. Alevtina Moroza un Viktors Škuratovs (''Viada'') – pa Ls 17,6 miljoniem;
20. Andris Sihtors (bankrotējošais ''Nelss'') – Ls 17 miljoni;
21. Venjamins Gurevičs (viesnīca ''Rīga'') – Ls 17 miljoni;
23. Sergejs Zaharjins (''Liepājas metalurgs'') – Ls 16,4 miljoni;
24. Vadims Telica (''Sentor Pharm'') – Ls 16,2 miljoni;
Viesturs Koziols – Ls 14,7 miljoni;
Gunārs Ķirsons (''Lido'' grupa) – Ls 14,1 miljons;
Jevgeņijs Gombergs – Ls 12,7 miljoni.

''Kopumā saraksts diezgan precīzi parāda Latvijas tautsaimniecības ainu,'' secina ''Lursoft'' valdes locekle Daiga Kiopa, ''vairākas tajā iekļautās personas iesniegušas privātās maksātnespējas prasības tiesā. Taču, vērtējot lielāko komerķīlu devēju un parādnieku sarakstu, var redzēt, ka tajā iekļuvuši gan lielāko zaudētāju saraksta līderi, gan lielāko pelnītāju saraksta dalīubnieki. Turklāt šie uzvārdi sarakstos atrodami jau vairākus gadus, tātad uzņēmēji aktīvi nodarbojas ar biznesu, tam nepieciešamo finansējumu aizņemoties komercbankās.'' Parādnieku tops veidots sadarbībā ar ''Lursoft''.

Komentāri (18)

garausiitis 30.11.2010. 13.17

Patiesībā pie šī saraksta būtu interesanti arī ieviest ailīti cik Ls ir mēnesī jānomaksā tikai par procentiem konkrētrajiem personāžiem ar atšifrējumu par ienākumu legalitāti un nomaksāto nodokļu apjomu. Domāju ,ka tur būtu VID ko papētīt.

+12
0
Atbildēt

0

ievuliitis 30.11.2010. 12.46

Man tomēr liekas, ziņa, ka “Gruzijas konfliktā Krievija meklējusi Šlesera, Šķēles atbalstu” ir svarīgāka. Vajadzēja atstāt pirmajā vietā.

+12
-1
Atbildēt

3

    piziks > ievuliitis 30.11.2010. 12.50

    Betij, ja tur būtu izlasāms ne tikai par to, kā Krievija meklējusi, bet ko atradusi un dabūjusi, tad tai ziņai tiešām nr. 1 būtu jāsaglabā: atliek gaidīt informatīvi bagātākus papildinājumus.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Marija > ievuliitis 30.11.2010. 13.32

    >Optiskais T
    “bet ko atradusi un dabūjusi…”
    Domāju, ka pat bez speciālas optikas var no šlesera darbības un priekšvēlēšanu solījumiem saistībā ar Krieviju salikt puzli – ka zvani notiek tajos virzienos, kuri tiek turēti īsākā vai garākā saitītē.
    Pilnīgi pietiek ar to, Šlesers (oficiāla amatpersona tajā laikā) publiskā telpā neteica, ka ir bijušas sarunas par Gruziju ar Krievijas vēstniecību.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 30.11.2010. 13.33

    Vai kādam ir šaubas, ka atrada dzirdīgas ausis? Ja ir vēlme, derētu parakņāties to dienu šo politiķu izteikumos. Noteikti pie Šlesera teiktā, ka konfliktā ir vainojams Saakašvili, atrastos vēl apstiprinājumi. Un, ja vēl atceramies viņa un otrā kampēja dedzīgas runas par neskaitāmām izdevībām un piena upēm, kas pie mums tek no austrumiem, pirms šī gada vēlēšanām, viņu angažētība pat bērnam kļūst skaidra:))

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Janis 30.11.2010. 12.47

Labs sarakstiņš, vēl tikai pietrūkst Mākoņtēva un Buldozera, tad vairs neviens nevarētu pīkstēt par “gāzi grīdā” kā pareizo ceļu. :)

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu