Pabriks: mans uzdevums ir palīdzēt uzņēmējiem • IR.lv

Pabriks: mans uzdevums ir palīdzēt uzņēmējiem

16
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība", SCP). Autors - Kristaps Kuhaļskis, F64
Indra Sprance

Jaunais aizsardzības ministrs gan neiejauksies “Skonto būve” un “N&Ko” konfliktā ar AM

Jaunais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (SCP, “Vienotība”) netaisās vairīties no Latvijas uzņēmējiem, solot atbalstu viņu konkurētspējas veicināšanai starptautiskajā vidē, taču AS “Skonto būve” un SIA “N&Ko” konfliktā ar Aizsardzības ministriju (AM) neplāno iejaukties.

Pabriks intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” uz jautājumu, vai ir akceptējama prakse, kad partijas vadība (“Pilsoniskās savienības” un “Vienotības” priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis), apejot aizsardzības ministru, ar uzņēmējiem pārrunājis viņiem labvēlīgu risinājumu, atbildēja, ka ar legālām metodēm centīsies atbalstīt Latvijas uzņēmējus.

“Uzskatu, ka mans uzdevums ir palīdzēt Latvijas uzņēmējiem konkurēt starptautiskajā vidē. Ja es to varu izdarīt, izmantojot legālās metodes un valsts interesēs, es to darīšu. Ja uzņēmēji vēlēsies ar mani tikties, es tikšos, un to jau daru, “ pauda Pabriks, gan norādot, ka nevēlas iejaukties minētajos strīdos.

Savukārt par Valsts prezidenta padomnieka, uzņēmēja Vasilija Meļņika ziedojumiem Pabrika pārstāvētajai “Sabiedrībai citai politikai” un “Jaunajam laikam” ministrs sacīja, ka nekā slikta tur neredzot. “Partijas ir priecīgas par jebkuriem ziedotājiem, jo citu iespēju, kā partijām izdzīvot, nav. Ziedo tie, kam nauda ir, “ pauda ministrs, atkārtoti norāda, ka “demokrātija nenāk par brīvu, par to ir jāmaksā”, tāpēc partijas būtu jāfinansē no valsts līdzekļiem.

Jau vēstīts, pie Kristovska savulaik vērsušies “Skonto būve” un “N&Ko” pārstāvji, kas sūdzējušies par toreizējā aizsardzības ministra Imanta Lieģa (PS) nevēlēšanos tikties un risināt uzņēmēju un ministrijas konfliktu. Kristovskis par šo jautājumu runājis ar Lieģi, aicinot uzklausīt uzņēmējus. “Vienotības” priekšsēdētājs arī kritizēja Lieģi par to, ka viņa vadītās ministrijas dēļ uzņēmēji nonākuši sarežģītā finanšu siuācijā, taču Lieģis pārmetumus noraidīja.

Komentāri (16)

silvija_vitina 29.11.2010. 11.13

Atkal jau Skonto būve.. kur valsts pasūtījums, tur SB ir pie siles. Tiešām universāls visādā ziņā uzņēmums – i tiltus būvē, i gudrona dīķus izsmeļ, i slimnīcas renovē. galvenais kritērijs, lai projekts ir ar 6 nullēm – tad kvalifikāciju iziet.

+8
0
Atbildēt

0

putekliic 29.11.2010. 10.53

Nu, virsraksts ir gana divdomīgs :)! Cik gan mums nav bijis ministru, kur ir “palīdzējuši uzņēmējiem”. Neba jau nejaušība, ka vismaz dažiem šiem uzņēmējiem sāka iet krietni švaki vienlaicīgi ar savu aizbildņu politisko paputēšanu.

+3
0
Atbildēt

0

Evija Zauere 29.11.2010. 10.46

kā būtu uzrakstīt kaut vai vienu rindkopu kurā apstāstīt kas tas ir par konfliktu?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu