Atrod līdzekļus paraolimpiešu dalībai čempionātā • IR.lv

Atrod līdzekļus paraolimpiešu dalībai čempionātā

11
Paraolimpiskās medaļas Vankūveras spēlēs 2009.gadā. Avots - AFP/LETA

Paralimpiskā komiteja ir priecīga par atrasto fiansējumu

Valdība vienojusies iedalīt 30 574 latus Latvijas Paraolimpiskās komiteijas sportistu dalībai pasaules čempionātā vieglatlētikā paraolimpiskajā sportā 2011.gada janvārī, vēsta aģentūra LETA.

Ceturtdien valdība nolēma šā gada budžetā par labu vairākām ministrijām pārdalīt 55,95 miljonus latu, daļu naudas iedalīt arī paraolimpiešiem, informējis premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”). Par līdzekļu pārdali vēl jāsaņem Saeimas atļauja.

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) pauž prieku, ka tikusi sadzirdēta un Ministru kabineta ārkārtas sēdē ceturtdien pārdalīti līdzekļi, kas Latvijas izlasei nākamā gada janvārī ļaus piedalīties Jaunzēlandē paredzētajā pasaules čempionātā.

"Patiess prieks, ka mūs sadzirdēja gan sabiedrība, gan ministri. Aigara Apiņa izmisuma solis izsolīt savu pirmo paraolimpisko spēļu medaļu bija tuvu īstenošanai," teica Dadzīte. Jau bija noskaidroti iespējamie kolekcionāri un izsoļu portāli, tāpēc paldies, ka tas nav jādara. Lielu paldies vēlos pateikt Latvijas sportistiem, kuri juta līdzi un turēja īkšķus, īpaši – Jurim Tonem, kurš bija gatavs ziedot arī savu olimpisko medaļu, lai atbalstītu paraolimpiešus."

Jau ziņots, ka Latvijas Paraolimpiskā komiteja aicināja ziedot Latvijas sportistu startam Jaunzēlandē paredzētajā pasaules čempionātā vieglatlētikā. Dalība čempionātā būs nozīmīga dalībnieku atlasei 2012.gada Londonas paraolimpiskajām spēlēm. Visu laiku titulētākais Latvijas paraolimpietis Apinis bija gatavs pārdot 2000.gada Sidnejas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīto medaļu.

Kā skaidro FM, šogad ietaupījums veidojies, būtiski krītoties procentu likmēm iekšējā tirgū un līdz ar to iekšējo parādu pārfinansējot ar daudz zemākām likmēm, neemitējot obligācijas starptautiskajā tirgū, kas sākotnēji tika paredzēts, kā arī pateicoties tam, ka aizņēmumi tika izņemti lēnāk, nekā sākotnēji plānots.

No pārdalītās summas līdzekļi iedalīti arī atbalstam biodegvielas ražošanas veicināšanai (24,3 milj. latu), Veselības ministrijai, lai segtu slimnīcu kavētos maksājumus par 2010.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem(11,64 milj. latu), bedru lāpīšanai melnajos un grants segumos (9,44 milj. latu), Latvijas Pasta zaudējumu segšanai (2,1 milj.latu), sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par 2010.gadu (1,8 milj. latu) un citiem mērķiem.

Komentāri (11)

boss 25.11.2010. 20.10

Lieliski! Lai sportistiem veicas!

+2
0
Atbildēt

0

boss 25.11.2010. 22.46

Skolotājs: “Jānīti, kas ir “para”?””
Jānītis: “Priedēklis, skolotāj!”
Skolotājs: “Jānīti, bet kas ir “limpieši”?””
Jānītis: “Lūdzu skolotāj, man liekas, ka to pat jūs nezināt …”

+2
-1
Atbildēt

0

snjuu 25.11.2010. 20.44

Kamēr neviens neskandalējas, tikmēr var ignorēt…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu