Paiders jaunajai žurnālistu organizācijai vēl sekmes • IR.lv

Paiders jaunajai žurnālistu organizācijai vēl sekmes

14
Latvijas Žurnālistu savienības vadītājs Juris Paiders. Autors - Edijs Pālēns, LETA

Latvijas Žurnālistu savienības vadītājs: acīmredzot šiem cilvēkiem šī biedrība ir vajadzīga

Latvijas Žurnālistu savienības (LŽS) priekšsēdētājs Juris Paiders trešdien dibinātajai Latvijas Žurnālistu asociācijai vēl sekmes, taču pauž bažas, vai jaunajai organizācijai izdosies īstenot visus izvirzītos mērķus, vēsta aģentūra BNS.

"Latvijas Satversme garantē pulcēšanās brīvību, un acīmredzot šiem cilvēkiem šī biedrība ir vajadzīga," teica Paiders un piebilda, ka vēl jaunajai organizācijai sekmes.

Vienlaikus Paiders minēja, ka valdes sastāvs neliecina par līdzsvarotību starp divām mediju vidēm – latviešu un krievu, turklāt organizāciju vada Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēks Anda Rožukalne, un tas Paideram liek bažīties, vai asociācija spēs paust neatkarīgu viedokli par žurnālistikas augstākās izglītības kvalitāti un atbilstību nozares prasībām.

Organizācijas statūtos kā mērķi norādīti vārda un preses brīvības aizstāvība, žurnālistu profesionālās vides uzlabošana, diskusiju veicināšana par profesionālām un ētikas problēmām, žurnālistu tiesību aizstāvība, likumu uzlabošana mediju jomā, izglītības jautājumi un starptautiskā sadarbība.

Jau vēstīts, ka trešdien nodibināta jauna žurnālistu organizācija – Latvijas Žurnālistu asociācija. Par organizācijas vadītāju ievēlēta mediju eksperte Anda Rožukalne. Tās valdē ievēlēti arī žurnāla "Ir" pārstāve Sanita Jemberga, TV3 raidījuma "Nekā personīga" redaktore Arta Ģiga, ziņu aģentūras LETA Ziņu nodaļas galvenais redaktors Pēteris Zirnis, Latvijas Radio žurnāliste Dace Krejere, žurnāliste Māra Miķelsone un laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņa" galvenā redaktore Ivonna Plaude.

Komentāri (14)

Kristaps Krustkalns 25.11.2010. 18.20

kam vispar vajadzigs tads paidera viedoklis?
vina sapuvusajai pre-makaviskajai organizacijai jau sen bija laiks pazust no zemees virsas.
Velu panakumus jaunajai organizacijai un novelu tai patriotisku darbibu.

+4
0
Atbildēt

0

ivetao2007 25.11.2010. 15.56

Esmu Žurnālistu savienības biedrs kopš tās dibināšanas. Kaut gan man daudz kas nepatīk mūsu Savienībā. No 1963. gada esmu arī starptautisku žurnālistu organizāciju biedrs. Iespējams, ka DIENAs arhīvā vēl var atrast manu rakstu par žurnālistikas spožumu un postu. Kopš tā laika nekas jau nav mainījies. Pēc manām ziņām kādos 4 kantoros māca nākošos žurnālistus – patiesībā pusfabrikātus. Lielīgus pamuļķus. Tajā vietā, lai pārorganizētu jau eksistējošu Savienību, iedarbinātu tās dzinējus un atgūt savu Reiterna namu, notiek gaismas meklēšana ar tukšu maisu. Par īstu žurnālistu var kļūt iemācoties vairākas valodas, iegūstot baklaura grādu kādā zinātnē vai nozarē un aizstāvot maģistra grādu čurnālistikā, praksē pierādot spēju darboties plašsaziņās. Iznākumā Latvijaā nav neviena plašsaziņa, kas, liekot roku uz sirds, varētu teikt – šodiem esam publicējuši visu, kas nozīmīgs Rīgā, Latvijā un pasaulē. Tādu Latvijā nav.

+4
-1
Atbildēt

0

daina_tabuna 25.11.2010. 14.24

Tas Paidera tonis atgādina kaut ko no sērijas-
приказал долго жить :-)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu