Nepabeigtais lidojums • IR.lv

Nepabeigtais lidojums

9
Igors Timmermans atkal saistīts ar aviāciju — strādā airBaltic tehniskajā departamentā. Apprecējies. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64

Tieši pirms 15 gadiem pieci Latvijas lidotāji no Rīgas devās komandējumā, no kura mājās atgriezās tikai pēc pieciem gadiem. Tajā laikā piedzīvojuši aizdomīgas kravas nomešanu, apsūdzību ieroču kontrabandā, šausmas Indijas cietumā un draudošu nāvessodu. Izrādās, šai lietai vēl aizvien nav pielikts punkts, tālab lidotāji palīdz restaurēt to, kas toreiz notika debesīs virs Indijas

Jūs par mums vēl atceraties? Pārsteigts ir Jevgeņijs Antimenko, kad kādā dienā negaidīti uzmodinu viņu no diendusas. No piecu cilvēku apkalpes, kuru lidmašīna pirms 15 gadiem nometa ieročus virs Indijas, Antimenko izdodas atrast pirmo vienā no Rīgas mikrorajoniem. Divi citi tagad apmetušies Maskavā, viens gājis bojā autoavārijā. Piektais ir Igors Timmermans, kuru vēlāk arī satieku Rīgā, un viņš vaļsirdīgi atzīst – bija cerējis, ka varbūt šis gadījums jau piemirsts.

Ir saprotams, ka viņi paši to grib aizmirst. «Ziniet, kopš jūs pie manis atbraucāt, man atkal naktīs rādās murgi, mostos nosvīdis,» divas nedēļas pēc pirmās intervijas saka Antimenko. Arī Timmermans, ar kuru satiekos vairākus vakarus, lai pēc iespējas detalizētāk atcerētos notikumus, ir līdzīgās domās.

Man izdodas uzmeklēt arī Pīteru Blīču no Lielbritānijas – bijušo ieroču tirgotāju, kura tēls vecos avīžu rakstos svārstās no šaubīga mahinatora līdz cietušajam starpvalstu specdienestu spēlēs. Blīčs tika apsūdzēts kopā ar Latvijas pilotiem un Indijas cietumā nosēdēja gandrīz četrus gadus ilgāk. Arī brits sevi uzskata par nevainīgu un nepaguris turpina veikt privātu izmeklēšanu. «Kāds nozaga astoņus gadus no manas dzīves un nosauca par starptautisku teroristu, es netaisos to piedot un aizmirst. Es panākšu, lai patiesība tiktu publiskota,» Blīčs man atsaucas sociālajā tīklā Facebook.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu