Deputāti uzmanīs finanšu pārkāpumu lietu virzību • IR.lv

Deputāti uzmanīs finanšu pārkāpumu lietu virzību

14
Ainārs Latkovskis. Foto: Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

Latkovskis: VID Finanšu policijas darbs uzlabojie

Pēc vadības maiņas darbs Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijā ir uzlabojies, Ir.lv pēc apvienotās Saeimas komisiju sēdes atzina Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainārs Latkovskis (''Vienotība”, JL).

Kā norādīja Latkovskis, neskatoties uz prokuratūras satraucošo ziņojumu par situāciju VID Finanšu policijā, šā gada desmit mēnešos situācija ir mainījusies, ko apliecina arī statistika. ''Darbs iet uz priekšu,'' secināja Latkovskis, norādot – liela nozīme ir arī tam, ka ziņojums ir par laika periodu, kad Finanšu policijai bija iepriekšējā vadība, proti, Jānis Kalugins, savukārt pašlaik iestādi vada Kaspars Čerņeckis.

Uzklausot prokuratūras un Finanšu policijas pārstāvjus, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti vienojušies rūpīgāk vērot Finanšu policijā notiekošo, kā arī tās nodoto lietu turpmāko virzību. Deputāti apņēmušies sekmēt likumu grozījumu pieņemšanu, kas varētu uzlabot policijas darbu.

Ģenerālprokuratūras vēstulē iepriekšējam finanšu ministram Einaram Repšem (JL) norādīts uz ''nepilnībām un trūkumiem gan izmeklēšanas un operatīvā darba plānošanā un realizācijā, gan arī tiesību normu piemērošanā un interpretācijā, kā rezultātā netiek nodrošināta efektīva Finanšu policijas funkciju izpilde”.

Vēstulē norādīts, ka jau 2000.gadā Ģenerālprokuratūras pārbaudē identificētas būtiskas VID Finanšu policijas darba kvalitātes problēmas, piemēram, nepamatoti ieilguša kriminālprocesu izmeklēšana, tobrīd spēkā esošā Kriminālprocesa kodeksa un operatīvās darbības likuma pārkāpumi, kā arī zema kriminālprocesuālo darbību un operatīvo pasākumu efektivitāte VID Finanšu policijai piekritīgu noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un izmeklēšanā. 2002. un 2003.gadā Ģenerālprokuratūra atkārtotās pārbaudēs konstatējusi, ka situācija nav uzlabojusies, teikts vēstulē. Arī vēlāk prokuratūra nonākusi pie līdzīgiem secinājumiem.

Pēdējā pārbaudē, kas notikusi šogad, pārbaudot 2008.–2009.gadā sākto kriminālprocesu izmeklēšanas rezultātus, atklājies, ka ''pietiekami intensīva izmeklēšana notiek lielākoties tikai par noziedzīgiem nodarījumiem, kuros vainīgās personas noskaidrošana un kriminālprocesa tālākā izmeklēšana neprasa padziļinātu analītisku darbu un nav saistīta ar komplicētu noziedzīgu shēmu atklāšanu''.

Komentāri (14)

Janka, Janic 24.11.2010. 12.40

uz finanšu policijas atbildiibu gulstas valsts milziigais melnaas ekonomikas apmeers ( lielaakaisES ) tas ir galvenais raadiitaajs , taalaak seko apjomiigaas naudas atmazgaašanas sheeemas ,liela apjoma nodokļu nemaksaašana, kameer šaadas lietas valstii strauji netiek apkarotas un neviens veel cietumaa neseež , tajaa skaitaa smagajos finansu noziegumos apsuudzeetais, visiem zinaamais, bez paraksta tiesiibaam esošais Ventspils meers , es teikšu ka Finanšu policijas darbs ir agonijaa un parazitee uz valsts budžeta reeķina Latkovska kungs, vareetu teikt ka viss veel baigi maakoņains , varbuut saacis skaidroties

+8
0
Atbildēt

0

piziks 24.11.2010. 12.28

Ja jau VID Finansu policijas darbs uzlabojies, tad jācer, ka kāds no VID FP lēmumu pieņēmējiem noskatīties aizvakara LNT Tautas balss rādīto gadījumu — par jauno māmiņu Gunu, kas mājās kopj bērnu, bet kuras datus izmantot kāda firma “Maģija-P” — skaitās, ka jaunā dāma strādā, pati par to nezinot, toties VID pamatstruktūras darbiniece “paskaidrojusi”, ka tā nav viņu darīšana, jo nodokļi IT KĀ tiekot maksāti. Arī citas iestādes no valsts nesakārtotības cietušo trenkā cits uz citu, vien pašai nācies uzzināt, ka juridiskajā adresē “Maģijas-P” nav… Nebūtu dlikti, ja Saeimas deputāts Latkovskis labprātīgi uzņemtos šefību par šo lietu, ja jau pats par VID un VID FP publiskā sajūsmā?

+3
-1
Atbildēt

0

shots 24.11.2010. 15.53

Latkovski, ieejam JEBKURĀ autoservisā, palūdzam noregulēt gaismas, samaksājam 1-2 Ls. Ja čeku neizsit, ņemam ciet. 1 sods, 2 sodi, 3 sodi.. pietiek, veram to autoservisu ciet.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu