Lūdz izvērtēt situāciju SAB • IR.lv

Lūdz izvērtēt situāciju SAB

21
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Nacionālā drošības komisija lūdz vērtēt informāciju par SAB darbinieka saistību ar iespējamu naudas atmazgātāju

Saistībā ar klajā nākušo informāciju par Satversmes aizsardzības biroja (SAB) amatpersonas Aigara Bora iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanas lietā iesaistīto uzņēmēju Arti Hartmani Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) trešdien nolēmusi lūgt Ģenerālprokuratūru izvērtēt situāciju Satversmes aizsardzības birojā (SAB).

Kā vēsta aģentūra LETA, par to informējis NDK vadītājs Gundars Daudze (ZZS), kurš gan no plašākiem komentāriem par šo jautājumu atturas.

Portāls "pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka ar liela apmēra naudas atmazgāšanas lietā iesaistīto uzņēmēju Hartmani, iespējams, saistītais Bors jau 2006.gadā bijis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā. Tomēr izmeklēšana Bora lietā ar augstu SAB un valsts amatpersonu gādību esot nolikta "uz bremzēm". Bora lietas materiāli, kuriem piešķirts īpašas slepenības grifs, atrodas slepeno lietu arhīvā.

Savukārt SAB noraida medijos paustos apgalvojumus, ka SAB amatpersona būtu saistīta ar naudas atmazgāšanu.

Komentāri (21)

Elīna Barkovska 17.11.2010. 15.48

Nezinu, kas SAB notiek, bet domāju, ka Kažociņa kungs nepieļautu shēmas. Cita lieta, vai viņš savā rietumnieciskā mentalitātē spēj izkontrolēt mūsu LPSR produktus:)

+7
-1
Atbildēt

2

    austrisv > Elīna Barkovska 17.11.2010. 21.38

    Bronks!
    Bez tam, kāds likums nosaka, ka Kažociņam ir tiesības padzīt no darba SAB to pašu kadru no SAB- Boru, ja viņa sievai ir apšaubāms bizness. tad jau tikpat viegli var padzīt arī Vilnīti, ja viņa sievai ir 1.5 Milj lielas parādsaistības!
    Ka tik atkal nav radīts tāds pats precendents kā Loskutova laikā KNAB ar naudas pazušanu, lai dabūtu nost Kažociņu!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > Elīna Barkovska 18.11.2010. 08.45

    Meerkjis nomest Kazhocinju var buut arii ir nereaals, bet tas, ka tas ir meeghinaajums diskrediteet SAB, taa pat kaa LR aarlietu ministru (nevis tieshi Kristovski :) ) – taa tas vareetu buut. Ne velti visaam shitaam kompraam ir tik~ gara baarda~ . Viskomiskaak skan shobriid Jaundzeikera pazinjojumi par to, ka SAB sen jau nevienam nepakljaujas :) Tad jautaajums – ar ko vinjsh nodarbojaas Saeimaa visu savu pilnvaru laiku? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 17.11.2010. 15.23

Manuprāt, gan tā var pievilkt aiz matiem katru zagli kaut kādā saistībā ar kādu no valsts iestādēm. Te nu jābūt konkrētiem pierādījumiem!
Nevis “iespējams” utt!
Bet kā jau ierasts, tad “Pietiek com” noškurinās kā suns un tik dragā tālāk ar sensāciju radīšanu, bet valsts amatpersonas tik nodarbojas nevis ar blēžu ķeršanu, bet kompromātu noskaidrošanu!
Fū, cik prasti!

+9
-5
Atbildēt

5

    piziks > austrisv 17.11.2010. 21.43

    Ja neslīd Strīķei, ja sabiedrībai tiek stāstīts, ka Strīķei nebija jāzina par savu KNAB-enieku zagšanu, kas vēl nav novērsta (jo visiem apzagtajiem nozagtais vēl nav atdots!), kādēļ lai Kažociņa cilvēkiem slīdētu? Ar ko viena svētā govs par citu labāka, — SAB vismaz iepriekš nav zadzis. Un, ja tiešām prokuratūra visu izpētījusi jau pirms četriem gadiem, vai nevarētu būt tā, ka ir svarīgi atrast vēl kādu, kam mute mella, ne tikai tiem no KNAB-a, kas domā, ka ir labāki par Vilnīti, bet turpina vienīgi sūdzēties un raudāt premjera azotē publiski?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > austrisv 17.11.2010. 15.48

    Vienaa mieraa sagaidiisim izmekleeshanas rezultaatus :) Citaadi, sajuuta taada, ka saakam atgriezties nesenajaa pagaatnee, kur radnieciiba jau bija pamats sodiishanai.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    vupats > austrisv 17.11.2010. 18.01

    Vai TU tam pats tici? tajā “kantorī” NEVIENS NEKO PAR ŠĀDU “JUMTU” NEZINĀJA?

    Ja tā, tad neko citu kā maigu galvas paššupošanu, nevaru paveikt…

    Jebšu “pareizajiem” kājas nepaslīd?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    guna_sniedzina > austrisv 17.11.2010. 15.42

    Bora sieva Iveta kopš 2006.gada ir 20% līdzīpašniece tranzīta kompānijā Baltic Bunkering Company, kuras 42,5% īpašnieks līdz pat šā gada aprīlim bija Hartmanis.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    vismantsk > austrisv 17.11.2010. 15.54

    TT, tas nav pierādījums līdzdalībai noziegumā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 17.11.2010. 14.54

Kādudien Lapsam nāksies aizbraukt ne tikai uz nedēļu vai divām…

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu