Zatlers: valdībai jādomā par jaunu ģimeņu sociālo aizsardzību • IR.lv

Zatlers: valdībai jādomā par jaunu ģimeņu sociālo aizsardzību

21
Jānis Saliņš, F64

Prezidents uzskata, ka KNAB šobrīd nedara galveno – neapkaro korupciju

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka valdībai, gatavojot nākamā gada budžetu, vairāk būtu jādomā par strādājošo un arī jaunu ģimeņu sociālo aizsardzību, jo bieži vien daudzi no viņiem dzīvo tikai nedaudz virs iztikas minimuma līmeņa un līdz ar to arī iespējas saņemt sociālo palīdzību nav pilnvērtīgas, tā prezidents atzina trešdien intervijā Latvijas Radio.

"Valdībai ir jāpievēršas tiem, kas strādā, kas pelna, bet kuru ienākumi ir nelieli. Tās ir ģimenes ar vairākiem bērniem, jaunu cilvēku ģimenes. Veicot sociālo aizsardzību, jāpadomā par šīm ģimenēm, kas strādā un maksā nodokļus un ir drusku, drusku virs nabadzības līdzekļiem, jo tos, kuriem nav iztikas līdzekļu valsts aizsargā diezgan labi šajos grūtajos gados," pauda prezidents.

Zatlers arī piebilda, ka pēdējos gados pierādījies – vismazāk pārtikušie mūsu sabiedrībā ir labi aizsargāti. Tomēr ir būtiski neradīt situāciju, kad noteikta iedzīvotāju daļa labāk jūtas krīzes situācijā nekā ekonomikas augšupejas apstākļos.

Prezidents uzsvēra, ka valdībai priekšā stāv grūts uzdevums. "Ja mēs gribam panākt ātrāku Latvijas ekonomikas attīstību, budžets ir jāpieņem līdz jaunajam gadam. Tas, kas mani apmierina, ir tas, ka valdība ir apņēmusies budžetu iesniegt 7.decembrī," klāstīja Zatlers.

Valsts prezidents intervijā Latvijas Radio izteica bažas saistībā ar situāciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Viņaprāt vissliktākais šajā brīdī ir tas, ka KNAB nenodarbojas ar pašu galveno – nenodarbojas ar korupcijas apkarošanu un novēršanu. "Jo plāni, kā to darīt KNAB ir, stratēģijas, kā to darīt, ir. Ir jāstrādā ar pilnu jaudu savu funkciju veikšanai, nevis "man patīk priekšnieks vai man nepatīk vietnieki"," atzina Zatlers.

Runājot par premjera Valda Dombrovska izveidoto komisiju KNAB šefa Normunda Vilnīša darbības tiesiskuma vērtēšanai, prezidents norādīja, ka tas ir premejra kompetences jautājums un, ja premjers uzskata, ka ir vajadzīga komisija, tad viņš viņu ir noorganizējis.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis nolēmis izveidot komisiju virsprokurora Arvīda Kalniņa vadībā, kas vērtēs KNAB vadītāja Normunda Vilnīša rīcības tiesiskumu. Lai apturētu situācijas pasliktināšanos un rastu risinājumus turpmākai KNAB darbībai, Dombrovskis iesniedzis rezolūciju KNAB vadītājam un parakstījis rīkojumu par grozījumiem starpinstitūciju komisijas sastāvā un uzdevumos KNAB situācijas vērtēšanai.

Komentāri (21)

putekliic 17.11.2010. 12.57

Zatleram taisnība. Mēs tā jau paātrinātos tempos izmirstam, tad tagad tas notiks vēl straujāk. Krīze un sekojošā valdības politika ir smagi iecirtusi pa vidusslāni, par tiem cilvēkiem un ģimenēm, no kurām ir atkarīga šīs valsts nākotne. Un, es nebaidos šī vārda, lielā mērā tas notiek uz pensionāru rēķina, kuriem partiju iekšpolitisko interešu dēļ pensijas netika mazinātas. Bet vajadzēja atrast veidu, kā tās lietas izbalansēt! Tagad nu iznāk, ka valdība rūpējas tikai par pagātni, bet kurš rūpēsies par nākotni?! Pie šādas politikas mēs kā valsts esam vienkārši nolemti!

+2
0
Atbildēt

0

Ieva 17.11.2010. 09.28

Zatlera kungs, Jūs no korupcijas skandāla izlīdāt tikai tāpēc, ka esat prezidents. Tāpēc vislabākais Jūsu darbs būtu sakārtot medicīnas sfēru, lai mums tā bezmaksas medicīna nebūtu tik ļoti dārga un nesaprotama, un Jūsu atbalstītās “pateicības” mums nebūtu “jāizsaka”.

+5
-3
Atbildēt

0

murnieks112233 17.11.2010. 20.31

Kamēr viņi taisās vērtēt, tikmēr mans dēls decembrī ar visu ģimeni aizlido projām, māsasdēla februārī arī, abi labi speciālisti katrs savā sfērā iekārtojās Šveicē, kur mēnešalga jau iesākumā ir 6000,-LS, bērnudārzus un dzīvošanu katrai ģimenei sakārto attiecīgās firmas, pie tam izmaksās pārcelšanās pabalstus jauno algu apmērā. Atā, atā, muļķu, zagļu un parazītu valsts. Tā, lūk!!!

+1
-1
Atbildēt

1

    peerku > murnieks112233 18.11.2010. 10.13

    Prieks par Jūsu ģimeni. Skarbi, bet tiesa, ka nav jēgas palikt muļķu, zagļu un parazītu valstī.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu