Rucavas novada vadītājs devis kukuli • IR.lv

Rucavas novada vadītājs devis kukuli

37
Andis Rolis. Foto: rekurzeme.lv

Vietējās varas galva mēģinājis novērst Darba inspekcijas kontroli pašvaldībā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu pret Rucavas novada domes priekšsēdētāju Andi Roli ("Vienoti novadam") par kukuļa došanu reģionālās Valsts darba inspekcijas (VDI) amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, novada pašvaldībā neveiktu pienācīgu darba aizsardzības pārbaudi, vēsta aģentūra LETA.

Patlaban KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka pašvaldības vadītājs, būdams valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, šā gada oktobrī nodeva kukuli reģionālās VDI amatpersonai, informē KNAB pārstāve Ieva Karlsberga. Pirmdien, 15.novembrī, KNAB izmeklētājs atzina novada pašvaldības vadītāju par aizdomās turēto kukuļdošanā, ko izdarījusi valsts amatpersona. Process sākts pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas.

Rolim izmeklēšanas laikā noteikti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp atstādināšana no amata pienākumu pildīšanas, proti, viņš nedrīkst pildīt Rucavas domes priekšsēdētāja pienākumus, taču var veikt pašvaldības deputāta darbu.

Roļa komentāru aģentūrai LETA nav izdevies iegūt, jo pa tālruni viņš nebija sasniedzams. Rucavas novada domes priekšsēdētāja vietniecei administratīvajos jautājumos Līgai Stendzei (vēlētāju apvienība "Novadnieki") tas arī neesot izdevies – pašvaldība ar viņu centusies sazināties, lai atgūtu dienesta autoomašīnu, kas joprojām atrodas pie Roļa.

Novada vadību, līdzīgi kā gadījumos, kad Rolis dodas atvaļinājumā, turpmāk uzņemsies Stendze. Viņa stāstīja, ka pagaidām netiek plānots lemt par jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Teorētiski gan šādu iespēju izslēgt nevarot, bet pagaidām neviens no deputātiem neesot rosinājis vēlēt jaunu mēru. Rolis Rucavas novada domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts šī gada 11.martā. Jāpiebilst, ka šajā pašvaldībā pēdējos gados vadītāji mainījušies vairākkārt, un tas bijis saistīts arī ar kriminālprocesiem.

Komentāri (37)

archoftriumph 16.11.2010. 20.58

mana draudzene nesen nosapnjoja ka muus aptur celju
policisti, paarbauda dokumentus, un, neko slktu neatradushi, pazinjo: “par
dokumentu paarbaudi no jums 35ls”!

draudzene teica ka mees esam kauleejushies un nokauleejushi summu uz 10ls
kurus samaksaajushi “skaidraa uz rokas” :))

manupraat nejeedziigu likumu/instrukciju gadiijumaa kukulis biezji ir vieniigais veids kaa vismaz nedaudz mazinaat netaisniibu!!

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu