Viss kā piektajā gadā • IR.lv

Viss kā piektajā gadā

30
Mārtiņš Plūme, LETA

Visu novembri Tukuma muzejā devīto klašu skolēniem iespējams piedalīties programmā "Piedzīvosim 1905.gadu", kuras pamatā ir vēsturiskās situācijas Tukumā 1905.gadā interpretācija, ziņo aģentūra LETA.

Programmas dalībnieki piedalās lomu spēlē, kas imitē sociāldemokrātu slepenās sapulces norisi Durbes pils parkā, iepazīstas ar sociāldemokrātu prasībām, mācās izgatavot skrejlapas, apspriež iespējamo bruņotās sacelšanās scenāriju un gūst arī zināmu priekšstatu par vācbaltu muižnieku uzskatiem, viņu attieksmi pret latviešiem un revolucionāro kustību.

Gatavojoties programmai, skolēniem ir jāapgūst minētā vēstures tēma, jāveic neliels individuāls pētījums savas ģimenes un tuvākās apkārtnes vēsturē, lai iegūtu priekšstatu par to, kā 1905.gada notikumi iespaidoja viņa senču dzīvi.

Pirms programmas sākuma skolēni tiek sadalīti grupās un saņem lomas – slepenpolicijas aģenti, aktīvie sociāldemokrāti, turīgie pilsoņi, slepenās sapulces vietas apsargi. Katrai grupai programmas gaitā jāveic atbilstoši uzdevumi.

Pēc programmas visi dalībnieki piedalās noslēguma sarunā un mājās atbilstoši savai lomai gatavo ziņojumu, ko iesniedz mācību priekšmeta pasniedzējam novērtēšanai.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu