Cīnīses roboti • IR.lv

Cīnīses roboti

34
Raitis Plauks, f64

Novembra beigās izstādes "Tech Industry 2010" laikā notiks "Robotika 2010: rudens sacensības", kurās savā starpā cīnīsies Latvijas robotikas entuziastu veidotie sumo roboti, ziņo aģentūra LETA.

Tāpat varēs iepazīties ar robotikas kustību Latvijā un plānotajām aktivitātēm.

Sumo robotu sacensības notiks 27.novembrī no plkst.12. Sumo robotu uzdevums ir izstumt no sacensību ringa pretinieka robotu. Šie roboti ar sensoriem spēj atšķirt pretinieku un sacensību ringa robežas.

Sacensības norisināsies trīs disciplīnās. Mini sumo disciplīnā svara ierobežojums ir puskilograms, bet horizontālo dimensiju – 10×10 centimetri. Trīs kilogramu sumo disciplīnā svara ierobežojums ir trīs kilogrami, bet horizontālo dimensiju – 20×20 centimetri. Savukārt "Roomba" sumo disciplīnā cīkstēsies "iRobot" putekļusūcēju roboti.

Sacensību dalībnieku roboti savā starpā cīnīsies par čempiona tituliem katrā disciplīnā, kā arī par "Robotikas" atbalstītāju simpātiju balvām.

Lai pieteiktos sacensībām, dalībniekiem ir jāaizpilda pieteikuma anketa, kas atrodama "Robotika" interneta mājaslapā "www.robotika.lv".

Visas izstādes dienas "Robotika" stendā varēs iepazīties ar robotikas kustību Latvijā un 2010./2011.gadā plānotajām aktivitātēm. Būs iespēja vērot dažādus robotus darbībā – līnijas sekotājus, kuru uzdevums ir sekot melnai līnijai, sumo robotus, kā arī "Micromouse" robotu, kura uzdevums ir atrast izeju no labirinta.

Robotika ir inženierzinātne par robottehnoloģijām, to projektēšanu un būvēšanu, kā arī programmēšanu. Aktīva robotikas kustība Latvijā aizsākās 2007.gadā, kad Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās pirmās "Robotikas" sacensības.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu