Briselē tirgoti nepareizi Latvijas karogi • IR.lv

Briselē tirgoti nepareizi Latvijas karogi

61
Nepareizais Latvijas karogs suvenīru veikalā Briselē. Foto: Ilze Vainovska, rekurzeme.lv
Ieva Cielava

Pēc Ir.lv intereses sola sakārtot suvenīrus Eiropas Reģionu komitejas ēkā

Vairākus gadus Eiropas Reģionu komitejas ēkā Briselē, Belljarda ielā, tirgoti neatbilstīgi Latvijas Republikas karogi. Tie bijuši pārdošanā līdz pagājušās nedēļas beigām, kad portāls Ir.lv uzrunāja Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, lūdzot palīdzību problēmas novēršanā.

Vairāk nekā divus gadus suvenīru veikals tirgojis Latvijas Republikas karogus , kuros sarkanbaltsarkanās krāsu svītras bijušas vienlīdz platas, ziņoja portāls rekurzeme.lv.  Valsts oficiālā simbola apraksts nosaka, ka vidējai baltajai svītrai ir jābūt divreiz šaurākai par ārējām sarkanajām.

Eiropas komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Ivars Bušmanis informēja, ka suvenīru veikals nepieder Eiropas Reģionu komitejai, tāpēc tās preses sekretārs Atenaiss Kazalis de Fondūss (Athenais Cazalis de Fondouce) nevarot atbildēt uz jautājumu, kas ražo neatbilstīgos suvenīrus. Taču Reģionu komitejas preses dienests ir sazinājies ar veikala pārstāvi un lūdzis pārtraukt nepareizo karogu tirdzniecību, kas arī izdarīts.

Īpašnieks klātienē nebija sastopams, jo ir izbraucis brīvdienās, tomēr nākamnedēļ, kad viņš būs atgriezies, turpināsies karogu izcelsmes vietas meklējumi, jo, visticamāk, suvenīru veikals Belljarda ielā nav vienīgā vieta ne vien Beļģijā, bet arī pasaulē, kur tiek tirgoti neatbilstīgi Latvijas karogi.

Eiroparlametāriete Inese Vaidere (TB/LNNK) Ir.lv teic, ka Briseles suvenīru veikalā tirgotos karogus nebija ievērojusi, tomēr atzīst, ka tā ir vērā ņemama neprecizitāte un jāmeklē veidi, kā novērst turpmāku valsts simbola nepareizu lietojumu. Sarunas laikā Vaidere atradās Uzbekistānā un arī turienes suvenīru veikalā pamanījusi nepareizus Latvijas karogus. Tos viņa aiznesusi Eiropas mājas vadītājai un lūgusi novērst neprecizitāti.

Lai arī Uzbekistānas Eiropas mājai karogi piegādāti ar Eiropas Komisijas ziņu, Bušmanis skaidro, ka tā ar karogu izplatīšanu un tirgošanu nenodarbojas. Līdz situācijas noskaidrošanai ar Belljarda ielas suvenīru veikala īpašnieku, par ko Eiropas Reģionu komitejas preses serviss solījis informēt Ir.lv, Latvijas Republikas karogs starptautiskajā suvenīru veikalā starp visiem citiem nebūs nopērkams. Tomēr amatpersonas sola, ka tiks nokārtota pareizu karogu iegāde un piedāvāšana apmeklētājiem.

Komentāri (61)

gundega_heiberga 11.11.2010. 23.02

Fanči uzskata, ka angļi radījuši Beļģiju, lai kaitinātu frančus. Ja latvieši novērstu šo pārpratumu, holandieši un franči būtu pateicīgi.

0
0
Atbildēt

0

janisb 11.11.2010. 11.16

Nu, nu, Vaidere, un Jūs neko nepamanāt!? Pie paša Parlamenta Briselē Latvijas valsts karogs ir nepareizā sarkanā tonī :/

+1
-1
Atbildēt

0

guna_sniedzina 11.11.2010. 14.06

Eiroparlametāriete Inese Vaidere (TB/ LNNK) ?????

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu