Ministriju apvienošanu plāno nākamgad • IR.lv

Ministriju apvienošanu plāno nākamgad

36
raplm.gov.lv
Indra Sprance

Vides ministrs Vējonis “ar vienu aci” pieskata RAPLM pievienošanu un budžetu

Praktiski ministriju apvienošana varētu notikt vien no nākamā gada, lai arī vienošanās starp “Vienotību” un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) paredz apvienotās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izveidi, Ir.lv atzina ZZS priekšsēdētājs, vides ministrs Raimonds Vējonis.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu patlaban, kad tiek gatavots nākamā gada budžeta projekts, par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM) atbildīgs ir premjerministrs Valdis Dombrovskis (''Vienotība''), jo nav veikti attiecīgi grozījumi likumā. “Formāli ņemot, es tur šobrīd neesmu nekas, tāpēc jāpaļaujas, ka tur nekādi ''feileri'' nenotiks,” atklāti sacīja Vējonis, izveidojušos situāciju raksturojot ar teicienu – ''meitene ir noskatīta, bet vēl nav gluži apprecēta''.

Vējonis sacīja, ka “pa gabalu ar vienu aci'' cenšas pieskatīt arī RAPLM, un cer, ka pēc apvienošanas ministrijas nākamā gada budžets nebūs tāds, ar kuru nav iespējams strādāt. Nākamā gada budžeta likumprojektiem līdzi iešot arī ministriju apvienošanas jautājums, ko iecerēts izskatīt vienlaikus ar nākamā gada budžeta projektu.

Jau vēstīts, ka jaunās valdības veidošanas sarunās nolemts likvidēt vienu ministriju – RAPLM, izveidojot apvienoto VARAM, kuru turpinātu vadīt līdzšinējais vides ministrs Vējonis. Tā kā valdība apstiprināta ātrāk nekā grozīts Ministru kabineta iekārtas likums, kas nosaka ministriju skaitu, tad pagaidām RAPLM vadītāja pienākumus pilda premjerministrs.

Komentāri (36)

ilmisimo 10.11.2010. 18.17

un kapteinis Blads.

0
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > ilmisimo 11.11.2010. 07.34

    … ja amputees arii vienu kaaju , tad akuraat

    0
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 10.11.2010. 16.38

Vides ministrs Vējonis “ar vienu aci”…
———————————
Morgans?

0
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu