Lībane-Šķēle pieļauj "Vienotības" saprašanos ar PLL • IR.lv

Lībane-Šķēle pieļauj "Vienotības" saprašanos ar PLL

63
Kristiana Lībane-Šķēle. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

TP valdes locekle pārmet valdībai klusēšanu par sāpīgiem lēmumiem

Tautas partijas (TP) valdes locekle Kristiana Lībane-Šķēle uzskata, ka pašlaik valdības galvgalī esošajai apvienībai "Vienotība" vislabākās attiecības varētu izveidoties ar opozīcijā palikušo apvienību "Par labu Latviju", vēsta aģentūra BNS.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) agrāk aktīvā politiķe norāda – lai arī izskanējis viedoklis, ka lielākā ietekme jaunajā valdībā ir nevis "Vienotībai", bet Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), pēc viņas domām, ''ZZS ir ne tik daudz ietekmes, cik rīcības brīvība''. ''Un tā politikā ir ļoti nozīmīga. Savukārt [premjerministra Valda ] Dombrovska manevra iespējas politiskā atbalsta meklējumos nav lielas, ņemot vērā to, ka valdībā ir tikai divi spēki. Vēl vairāk – "Vienotība" paguva sadusmot vairākus potenciālos atbalstītājus ar neveiklu rīcību valdības veidošanas laikā," secina Lībane-Šķēle.

Tādēļ no šī viedokļa vislabākās attiecības ''Vienotības'' valdības vadītājam varētu būt ar apvienību ''Par labu Latviju''. "Jo savstarpēji nekas netika solīts valdības izveides laikā, un tas atsvēra dažas nepatīkamas taisnošanās, kas bija jāpiedzīvo attiecībās gan ar "Visu Latvijai" – TB/LNNK, gan "Saskaņas centru", kuriem sadarbība tika piedāvāta, bet vēlāk atsaukta. Varētu pat teikt, ka ''Vienotība'' un PLL šobrīd ir pie baltas lapas, un ir svarīgi, kā abi šie politiskie spēki sevi pierādīs darbībā. PLL nav nekādas vajadzības pašmērķīgi uzbrukt valdībai. Valdības darbs tiks kritizēts tikai tad, ja valdība pati tam dos īstu iemeslu," pauda TP pārstāve.

Vienlaikus Lībane-Šķēle pārmet valdībai izvairīšanos informēt par sāpīgiem lēmumiem, ziņo aģentūra LETA. Viņa neticot, ka valdība aizdevējus nav informējusi par konkrētiem budžeta ''griešanas'' plāniem, taču izvairās sabiedrību par tiem informēt.

"Grūti noticēt, ka valdība nebūtu pildījusi solījumu starptautiskajiem aizdevējiem un līdz 1.novembrim viņiem darījusi zināmus konkrētos budžeta konsolidācijas plānus. Acīmredzot valdība izvēlas mūs neinformēt par to, kas ziņots aizdevējiem, cerot, ka nepopulāros lēmumus ieteiks aizdevēji un valdība tos varēs prezentēt kā Latvijai izvirzītas prasības, nevis pašu priekšlikumus. Var jau būt, ka tam ir citi iemesli, taču ļoti daudz no tā, kam bija jābūt valdības deklarācijā, tajā tomēr nav atrodams," NRA klāsta Lībane-Šķēle.

Valdības deklarācijā ir tēze par to, ka varētu saglabāt samazinātu PVN likmi zālēm, taču nekas nav minēts par PVN likmēm grāmatām, bērnu pārtikai, apkurei, norāda TP pārstāve. Valdības deklarācijā esot maz runāts par svarīgiem budžeta jautājumiem. "Ir kontrolskaitļi par budžeta deficītu, bet nav ne vārda par pensijām," saka Lībane-Šķēle.

Komentāri (63)

austrisv 10.11.2010. 10.10

“PLL nav nekādas vajadzības pašmērķīgi uzbrukt valdībai.”

Tā šķēles- Lībānes kundze laikam citus uzskata par muļķiem, jo kura partija organizēja Kristovska novākšanu no ĀM posteņa jau pirms viņš tika apstiprināts!
Tās ķengas, kuras te vilkās vairākas dienas taču ir tieši PLL inspirētas un tieši saeimā!
Atradusies balta lapa PLL! sašmucēta lapa ir PLL un kāda sadarbība var būt ar PLL, ja pat vakar saeimā zalāns divas reizes pārteicās, ka ir pret Dombrovski nevis pret Kristovski! Pati savām ausīm dzirdēju radio translācijā! Šmucavnieki ir PLL un grib tikt atkal pie siles- tas arī viss, jo citādi tie paputējušie miljonāri var izputēt galīgi!

+30
-2
Atbildēt

1

    Valdis Ādamsons > austrisv 10.11.2010. 13.28

    Pēc vakardienas saraiņa bērnišķīgās ķengāšanās gan vairs nemaz neredzu jebkādu sadarbību, pat varbūt arī vajadzību – nē, ja nu vienīgi Zalāns publiski atsauks PLL lamas, ķengas un apvainojumus, t.sk. par “klibo pīli”, kā galvenais “apsūdzības” uzturētājs – frakcijas priekšnieks taču!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dro 10.11.2010. 10.11

PLL nav nekādas vajadzības pašmērķīgi uzbrukt valdībai. Valdības darbs tiks kritizēts tikai tad, ja valdība pati tam dos īstu iemeslu,” pauda TP pārstāve.
__________________________
Nu jau sāk atgādināt Ilfa un Petrova Elločku: Ha, ha! Žutj!:)

+25
-3
Atbildēt

1

    Arcijs > dro 10.11.2010. 14.48

    Elločka, Elločka – precīzi! Dievinu Elločku :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 10.11.2010. 10.22

Viss kā sakāmvārdā: Klausies manos vārdos, neskaties manos darbos!

Priecājos, ka tēpistu laiki ir prom, vismaz uz laiku, bet ceru , ka pavisam!

+18
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu