Rīgas domē izveido SC un LPP/LC bloku • IR.lv

Rīgas domē izveido SC un LPP/LC bloku

45
Andris Ameriks ievēlēts Rīgas domes vicemēra amatā. Autors: Nora Krevņeva, F64

Urbanovičs: tas nenozīmē abu partiju veiksmīgu sadarbību arī Saeimā

Rīgas domē (RD) apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un partijas LPP/LC frakcijas izveidojušas kopīgu bloku, lai nākamajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā startētu no kopīga saraksta, vēsta aģentūra BNS. SC līderis Jānis Urbanovičs Ir.lv uzsvēra, ka tas nenozīmējot, ka partijas sadarbosies arī Saeimā.

RD mērs Nils Ušakovs (SC) norādījis, ka abas frakcijas aizvadītā pusotra gada laikā ir pierādījušas labas sadarbības iespējas un šis laiks pagājis bez domstarpībām. Patlaban līdz ar bloka izveidi abu partiju darbības principi galvaspilsētas pašvaldībā nemainīsies.

“Vēl pirms vēlēšanām mēs sākām runāt ar LPP/LC un [Andra] Amerika kungu, kas vada šo frakciju, par bloka izveidošanu, lai tālāk stiprinātu mūsu sadarbību un, protams, galvenais no mērķiem šim blokam ir piedalīties 2013.gadā vēlēšanās ar vienu sarakstu – Saskaņas centrs-LPP/LC,” tā otrdien no rīta Ušakovs sacīja LNT raidījumā “900 sekundes”.

Rīgas mērs arī uzsvēra, ka bloku pagaidām nav paredzēts veidot ar “Par labu Latviju!” (PLL), jo pārējo PLL sastāvā esošo partiju nav domē.

Aģentūra LETA vēsta, ka LPP/LC un SC līgumu par vienota frakciju bloka izveidi Rīgas domē parakstījuši abu partiju apvienību visi Rīgas pašvaldībā ievēlētie deputāti – kopā 38 deputāti. Līgumā minēts, ka blokam ir divi līdzpriekšsēdētāji – Ušakovs un Ameriks.

Apvienības “Saskaņas centrs” (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv kategoriski noliedza, ka SC un LPP/LC veiksmīgā sadarbība Rīgas domē varētu būt par pamatu ciešākai sadarbībai arī Saeimā. “Nekas par to neliecina,” sacīja Urbanovičs, norādot, ka viņš nezina, kas var notikt turpmāk un viņam arī nav viedokļa šai jautājumā.

Komentāri (45)

photocom 09.11.2010. 12.09

Nu ta beidzot
alfrēd
petrovič rubiks un godmanis vienā blokā
tautasinterfronte

+38
0
Atbildēt

1

    Pēterītis > photocom 10.11.2010. 08.39

    Šleserim jāatdod parāds. Atcerēsimies, kā pirms sešiem gadiem slavenais duncis tika iegrūsts Repšem mugurā. Pieci Jurkāna saskaņiešie bez paša Jurkāna ziņas vienā naktī tika pārspēlēti Šlesera komandā.
    Tagad džeks atspēlē atpakaļ ar procentiem – pats sevi, LC un TP atliekas ar Godmani, Rumpīti un šķēli piedevām. TV varam skatīt, ka zemākais rangs tagad pēdējam – galvenā ķēzītāja loma Saeimā. Atgādina parašas tīrītāju citā kompānijā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janis 09.11.2010. 12.28

Paskatīsimies uz šo no augstāka skatu punkta – SC praktiski ir pateicis “NĒ” sadarbībai ar V.
Tātad veidojas oligarhu “bloks” SC+PLL, ZZS iesaistīšanās kurā ir tikai laika jautājums.

Papildus tam SC ir atzinis, ka patiesībā nav par pārmaiņām LV politikā, jo PLL simbolizē visu to, ko ne latviešu, ne krievu vēlētājs vairs nevēlas redzēt.

+22
0
Atbildēt

3

    anita_meistere > Janis 09.11.2010. 14.47

    vai nav vienalga, ka tik pie siles var tikt. neba te kād no ievēlētajiem politiķiem nacis ko mainīt! tieši otrādi…lai ir viss ka ir tagad, tik mūļi citi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > Janis 09.11.2010. 13.39

    Varbūt es kļūdos, bet vai SC sevi nepozicionēja kā “sociķus” ? :)))

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Baiba Podiņa > Janis 09.11.2010. 13.04

    Tieši tā. Un šī apvienība ir krietni nepatīkamāka nekā SC+V vai jebkura cita kombinācija.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 09.11.2010. 12.24

Tas ir labaakais, ko vinji vareeja izdariit. Tagad jebkursh LPP/LC veeletaajs buus spiests saprast, ka veelot par ~ savu partiju~ vinji balso par SC

+20
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > buchamona 09.11.2010. 12.44

    Un otrādi, kas ne mazāk interesanti.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu