Ministru Štokenbergu konsultēs Maizītis • IR.lv

Ministru Štokenbergu konsultēs Maizītis

10
Jānis Maizītis. Autors: Jānis Saliņš, F64

Jaunā tieslietu jomas vadītāja birojā sāk strādāt četri darbinieki

Jaunā tieslietu ministra Aigara Štokenberga ("Vienotība", SCP) birojā sākuši darbu četri cilvēki, un viens no tiem – padomnieks krimināltiesību un kriminālprocesa jautājumos, kā arī sadarbībai ar ģenerālprokuratūru, – būs bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis, vēsta aģentūra LETA.

Par Tieslietu ministrijas (TM) parlamentāro sekretāri un ministra biroja vadītāju iecelta Karīna Korna, ministra padomniece civiltiesību un civilprocesa, kā arī Eiropas tiesību kodifikācijas jautājumos būs Baiba Broka,  padomnieks ieslodzījuma vietu un probācijas attīstības jautājumos – Glens Grants.

Štokenbergs norāda, ka savā birojā aicinājis nozares profesionāļus, kuri ar iegūtajām zināšanām un pieredzi dos ieguldījumu tieslietu nozares attīstībā un tiesiskas valsts veidošanā. "Šie cilvēki tieslietu nozarē strādājuši jau vairākus gadus, tādēļ viņu viedoklis man būs labs atbalsts lēmumu pieņemšanas procesā. Savā komandā esmu iekļāvis arī cilvēku ar plašu starptautisko pieredzi, kas uz tieslietu sistēmā notiekošajiem procesiem varēs paraudzīties no plašāka skatu punkta," komentē tieslietu ministrs.

Saskaņā ar TM sniego informāciju, Maizītis no 2000. līdz 2010.gadam bijis Latvijas ģenerālprokurors, iepriekš strādājis par Cēsu rajona prokuratūras virsprokuroru un izmeklētāju. Patlaban Maizītis ir LU Juridiskā fakultātes Krimināltiesisko zinātņu katedras vieslektors, pats iepriekš absolvējis šo fakultāti.

Korna bijusi AS "Latvijas gāze" Nekustamo īpašumu daļas vadītāja, strādājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā par Ārējo sakaru nodaļas vadītāju, Satversmes tiesā par tiesneša palīdzi, bijusi Saeimas Juridiskā biroja konsultante, referente TM un Iekšlietu ministrijā (IeM). Korna ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Juridiskajā augstskolā. Patlaban viņa turpina studijas Latvijas Universitātes (LU) juridiskās zinātnes doktora programmā civiltiesībās. Partijā "Sabiedrība citai politikai" Korna līdzdarbojusies pieteikumu izstrādē Satversmes tiesai par vadības līgumu atcelšanu, kā arī par pensiju un vecāku pabalstu samazināšanas atbilstību Satversmei.

Broka ir lektore LU Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedrā un Latvijas Tiesnešu mācību centrā. Viņa ir VAS "Latvijas Gaisa satiksme" valdes locekle un ievēlēta Starptautiskā Privāttiesību unifikācijas institūta vadības padomē. Iepriekš Broka bijusi starptautiskās lidostas "Rīga" padomes locekle, satiksmes ministra ārštata padomniece juridiskajos jautājumos un TM parlamentārā sekretāre. Viņa bijusi asociētā dekāne Latvijas tiesībās Konkordijas starptautiskajā universitātē Igaunijā un vieslektore Tuleinas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Patlaban Broka studē LU Juridiskās fakultātes doktorantūrā.

Grantam pieder konsultāciju uzņēmums "GG Consulting", patlaban viņš līdzdarbojas Bulgārijas Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku reformas izstrādē. Grants bijis padomnieks Igaunijas aizsardzības ministram, Lielbritānijas un citiem NATO valstu vēstniekiem Latvijā. Lielbritānijā Grants bijis Militārā cietuma priekšnieks, vadījis tur reformas un veidojis Mazgadīgo ieslodzīto uzraudzības institūciju. Grants darbojies TM sodu reformas izstrādes darba grupā, sniedzis konsultācijas par korupcijas apkarošanu, naudas atmazgāšanu un cilvēktirdzniecību. Grants absolvējis Karalisko aizsardzības akadēmiju Sandhērstā.

Komentāri (10)

andris902 08.11.2010. 16.27

…tagad saprotama pēdējā laika…mazā, hūtainā vīriņa nervozitāte…:))

+10
0
Atbildēt

0

Bebrs 08.11.2010. 17.20

Ļoti labi, Maizītis to ir pelnījis!

+7
-1
Atbildēt

0

Edgars Sējējs 08.11.2010. 18.52

Vēl viens moments – visai dīvaina varētu būt jušana koalīcijas iekšpusē,kad vienu ministru konsultē citu ministru priekšnieka nāvīgākais naidnieks.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu