Kalniete: sākta mērķtiecīga "Vienotības" nomelnošana • IR.lv

Kalniete: sākta mērķtiecīga "Vienotības" nomelnošana

98
Raitis Plauks, F64

Partijas rīcībā informācija par vēl 10 "kompromitējošiem materiāliem"

Sandra Kalniete („Pilsoniskā savienība”, „Vienotība”) uzskata, ka ir sākta mērķtiecīga "Vienotības" un PS nomelnošanas kampaņa, kas tiekot īstenota ar mērķi gāzt nesen ievēlēto valdību. Šādu viedokli viņa pauda aģentūrai BNS. Turklāt partijas rīcībā ir informācija, ka esot sagatavoti vēl "10 "kompromitējoši materiāli".

Eiropas Parlamenta deputāte domā, ka „Vienotības" politiķus pēc vēlēšanām, kurās tie guva negaidītu uzvaru, acīmredzot turpinās tendenciozi kompromitēt, „līdz nevienam vairs nebūs saglabājušās reputācijas paliekas”.

"Šie uzbrukumi, kas pašlaik notiek, publicējot sagrozītus vai "pietaupītus" faktus, ir pārbaudījums gan „Pilsoniskajai savienībai”, gan "Vienotībai", jo acīmredzami daudzas publikācijas un tādu faktu publiskošana, kam būtu vieta priekšvēlēšanu posmā, bet kas parādījušās tieši valdības veidošanas laikā, ir daļa no lielāka plāna, kuru opozīcija centīsies īstenot tik ilgi, kamēr nebūs tikusi atpakaļ pie varas," uzskata Kalniete.

Sarunā ar aģentūrai BNS viņa minēja publikāciju portālā "Pietiek.com" par Ģirtu Valdi Kristovski („Pilsoniskā savienība”, „Vienotība”). Portāls ir publicējis Kristovska saraksti ar partijas biedru Aivaru Sluču, kurš cita starpā raksta, ka viņš kā ārsts Latvijā nevarētu ārstēt krievus vienlīdzīgi latviešiem. Portālā apgalvots, ka Kristovskis uz to atbildējis ar vārdiem: „Es pilnīgi piekrītu tavam redzējumam un vērtējumam". Kristovskis skaidro, ka tā bija atbilde vēstulei par korupciju un valsts izzagšanu.

Tāpat vēstīts, ka tikai nesen atklājies, ka Silva Bendrāte ("Jaunais laiks", „Vienotība”) savulaik slēgusi līgumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu par „Kurzemes Radio” akciju iegādi. Lembergs 1997.gada pilnvarojis Bendrāti savā vietā iegādāties radio kapitāldaļas 2250 latu vērtībā. Bendrāte šo darījumu slēpa, jo tas neuzrādījās viņas amatpersonas deklarācijā, to nezināja arī partijas biedri.

Medijos parādījās arī ziņa, ka 10.Saeimas deputāte, bijusī sabiedrības par atklātību „Delna” vadītāja Lolita Čigāne 2007.gadā administratīvi sodīta par neatļautu preču ievešanu Latvijā. Par pārkāpumu Čigānei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un noteikta soda nauda 50 latu vērtībā, ko Čigāne samaksājusi.

Komentāri (98)

ltvpanorama 07.11.2010. 17.51

Bet ko Jūs domājāt?..tie resnie kroplīgie taukainie buldozeru purni – savoki varu un mantu tāpat atdos un klusi gaidīs pavēsti uz tiesu???..šī mīļie labie ir cīņa..tapēc nav ko žēloties bet darbojaties,,ja atvēzējaties, tad sitiet!..Jums ir visas iespējas!

+38
-2
Atbildēt

2

    Gunārs Nažinskis > ltvpanorama 07.11.2010. 19.42

    Var jau piekrist Kalnietes viedoklim par kompromitējošu informāciju un opozīcijas lielo agresivitāti. Tas viss ir taisnība, un tā iemesla dēļ jo īpaši valdībā ir nepieciešami ļoti stipri ministri.
    Ārlietu ministrs ir viens no nozīmīgākajiem valdības posteņiem, tādēļ pieredzētā Kristovska neprofesionālā reakcija un taktika uz kompromitējošu informāciju diemžēl nepierāda viņa spēju strādāt diplomātiskā un stratēģiskā amatā. Neliekas, ka viņš ir pietiekoši elastīgs Ārlietu ministram.
    Tiesa, šobrīd arī grūti ir novērtēt, kurš ir tas pareizais un īstais diplomāts (neticu, ka Pabriks ir kaut par santīmu labāks).
    Vienotībai varbūt vajadzētu izmantot situāciju un uz šā SC&PLL pasākuma rēķina atrast labāku Ārlietu ministru.
    Tomēr, zinot cik šāda situācija ir sarežģīta un delikāta, iespējams, ka šāda rīcība visu vēl vairāk sarežģītu …

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > ltvpanorama 07.11.2010. 20.52

    “Neliekas, ka viņš ir pietiekoši elastīgs Ārlietu ministram.”

    Kā reizi tieši Latvijas ārpolitika faktiski visu atjaunotās neatkarības laiku ir bijusi tik elastīga, ka rodas šaubas, vai tai vispār ir kāds mugurkauls.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 07.11.2010. 17.54

P.s. jaatzīmē gan , ka tas kompromātu līmenis ir tikpat augsts kā presformu atsledznieka intelekts…izbrīna tikai žurnālistu (protams ne visu), kurus agrāk uzskatīju daudz maz par sakarīgiem, hiēnu rakstura iezīmes, kas to trekno gadu lielmeistaru gaudošanu pastiprina un pavairo

+33
-2
Atbildēt

0

aivars_silins 07.11.2010. 17.55

Pagaidām šo te neviens nopietni neuztver, bet, ja stiepsiet gumiju ar nopietnām reformām, tad atbalsts jums zudīs. Pievienojos Andrew – sitiet!

+30
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu