Žurnālisti izraida no „Riga Fashion Week” skates • IR.lv

Žurnālisti izraida no „Riga Fashion Week” skates

22
Katjas Šehurinas modes skates laikā. Avots: Andrejs Strokins, F64

Par akreditācijas atteikuma iemeslu uzskata kritisko publikāciju

Piektdienas vakarā pirms Riga Fashion week (RFW) skates, kurā tērpus demonstrēja Latvijas dizainere Katja Šehurina, no skatītāju rindām tika izraidīta un ar apsardzi izvadīta no telpām mākslinieces viese – žurnāla ''Deco'' galvenā redaktore Agnese Kleina, portālam Ir.lv apstiprināja žurnāliste. Viņa uzskata, ka tas noticis viņas kritiskās publikācijas dēļ.

Viņu ielūgusi Šehurina, taču pirms skates sākuma pienākusi RFW galvenā rīkotāja, Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova un lūgusi zāli atstāt, jo Kleina pasākumam neesot akreditēta. Dizaineres personīgais ielūgums neesot pietiekams pamats. Incidentu mēģinājusi atrisināt Šehurina, taču dizainerei piedraudēts – ja Kleina neies ārā, skate nenotiks. ''Nu, tad es izgāju, apsargs turēja mani aiz elkoņa,'' stāsta žurnāliste.

RFW akreditācijas Kleinai nebija, jo tā tika atteikta. Žurnāliste pieļauj, ka tas noticis, jo viņa savā blogā atspoguļojusi ekspertu kritiskos viedokļus par RFW vizuālajiem materiāliem. Akreditācija tika atteikta arī citiem modes un stila žurnālistiem, liecina Ir.lv rīcībā esošās ziņas. ''Tas ir šokējoši – visi, kas uzraksta tā, kā ir, nevis slavina, ir nevēlami,'' saka Kleina. Viņa savā nekā 10 gadus ilgajā žurnālistes praksē neko tamlīdzīgu nav piedzīvojusi.

''Visā pasaulē modes sarīkojumu organizatoriem ir tiesības atteikt akreditāciju bez iemesla, un to mēs arī šoreiz izdarījām,''  strupa bija Strahova. Pēc tam viņa telefona sarunu pārtrauca un uz zvaniem vairs neatbildēja.

Par pasākuma vietu šogad tika izvēlēta Rīgas lidosta. RFW mājaslapā starp pasākuma atbalstītājiem atrodama arī Rīgas pašvaldība, kas nozīmē, ka sarīkojumiem jābūt pieejamam ikvienam, taču RFW preses pārstāve Tatjana Baļvas skaidroja, ka pašvaldība sarīkojumam nav devusi naudu, bet atbalstījusi ar telpām un organizatoriski. Šogad RFW devīze bija – „Mode visiem”, uzsverot tās pieejamību jebkuram sabiedrības pārstāvim gan svētkos, gan ikdienā.

Šehurina pašlaik ir viena no Latvijas atzītākajām dizainerēm, viņas ražojumus tirgo ārzemēs, pērn viņa saņēmusi Latvijas Modes fonda balva kā labākā dizainere.

Komentāri (22)

Senda Kronberga 07.11.2010. 14.57

Nu tas tikai parādā cik lieli pūšļi un iedomīgi cilvēki tai modes augstajā galā tusējas. Taka mazi bērni. Tu par mani neteici tā kā es gribēju, es ar tevi nedraudzējos. Būu. Un tagad visi lasīs Kleinas rakstu un vēl vairāk pievērsīs uzmanību no negatīvā skata viedokļa, so zaudētāja jebkurā gadījumā ir RFW dāma, kas pieņēma šo lēmumu. Nebiju domājis, ka viņi tur tik tuvredzīgi ir.

+12
-2
Atbildēt

2

    Senda Kronberga > Senda Kronberga 08.11.2010. 12.08

    Neaizstāvi iedomīgos! Ja reiz šāda prakse ir normāla visā pasaulē, tad visur ir līdzīgas Strahovas. Man vispār mode besī, jo es uzskatu, ka cilvēkam ir jāģērbjas tā kā viņam patīk, neviss tā kā kāds to ir izdomājis un tad pārējie viņi par to var nolikt. PERIOD!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    rv > Senda Kronberga 07.11.2010. 21.24

    Ka tik pats neesi iekritis tajā ‘tuvredzīgo’ galā. Kāds tam sakars ar augsto modi un tur strādājošiem cilvēkiem? Šis precedents tikai parāda, cik RFW vadība ir nekompetenta un bērnišķīga, varbūt pat tikai pati Strahova.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

justs 07.11.2010. 20.29

Nez kāpēc neviens agrāk nav pievērsies RFW aizkulisēs. Piemēram jau sen runā, ka dizaineriem par savu tērpu skati ne tikai jāsamaksā oficiālā dalības maksa, bet arī ievērojama naudas summa jāsamaksā zem galda tai pašai Jeļenai.

+6
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 07.11.2010. 15.29

moskaļu stils :)

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu