PLL deklarētie vēlēšanu izdevumi sasniedz miljonu • IR.lv

PLL deklarētie vēlēšanu izdevumi sasniedz miljonu

13
Gediminas Savickis, F64

Pēc vēlēšanām apvienības ieņēmumi sarukuši simtkārt, citām partijām – desmitkārt

Politisko partiju apvienība "Par labu Latviju!" (PLL) priekšvēlēšanu laikā kopumā iztērējusi 1,03 miljonus latu, no tiem 0,54 miljoni latu bijuši izdevumi, uz kuriem attiecas likumā noteiktie ierobežojumi, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā PLL vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija.

Kopumā pēcvēlēšanu mēnesī partiju ziedojumu apmērs sarucis teju desmitkārt, PLL ieņēmumi – pat simtkārt, ziņo aģentūra BNS.

Kā vēsta aģentūra LETA, vislielāko naudas summu – 509 513 latus – PLL tērējusi reklāmas izvietošanai. Visu veidu reklāmas materiālu sagatavošana PLL izmaksājusi 29 699 latus. Ievērojama naudas summa – 234 355 lati – tērēta par reklāmas izvietošanu komerciālajā televīzijā. Par reklāmām komerciālajā radio apvienība samaksājusi 16 194 latus.

Reklāmu izvietošana laikrakstos, žurnālos un citos likumā noteiktajā kārtībā reģistrētajos periodiskajos izdevumos PLL izmaksājusi 88 623 latus. Lai gan apvienības ieņēmumi priekšvēlēšanu laikā bijuši 776 183 lati, labdarības pasākumu organizēšanai tērēti vien 650 lati.

Septembrī – pirmsvēlēšanu mēnesī – kopējais ziedojumu apmērs politiskajiem spēkiem teju sasniedza pusotru miljonu latu, bet oktobrī tie jau bijuši vairs tikai nedaudz vairāk kā 150 tūkstoši latu, liecina informācija KNAB mājaslapā.

Salīdzinoši lieli ziedojumi saglabājušies vēlēšanās vissekmīgāk startējušajiem spēkiem – valdību vadošajai apvienībai "Vienotība" un opozīcijā palikušajai apvienībai "Saskaņas centrs" (SC). "Vienotība" un tās partijas kopumā oktobrī deklarējušas 52 193 latus, no tiem teju pusi – partija "Jaunais laiks", bet partija "Sabiedrība citai politikai" nav deklarējusi ne santīma.

SC kopējie ieņēmumi sasnieguši pat 68 706 latus, no tem gandrīz visu deklarējusi partija "Saskaņa", 3896 latus – Latvijas Sociālistiskā partija. Turpretī PLL ieņēmumi sarukuši pat simtkārt – septembrī tā deklarēja krietni vairāk nekā 300 tūkstošus latu, bet oktobrī saņemti vairs tikai nedaudz vairāk kā 3000 latu.

Jau vēstīts, ka PLL ieguva astoņas vietas Saeimā. Divas apvienībā ietilpstošās partijas – Tautas partija un LPP/LC – vēl nav atmaksājušas valstij iepriekšējās Saeimas vēlēšanās nelikumīgi iztērētos līdzekļus, kas katrai attiecīgi ir aptuveni viens miljons un pusmiljons.

Komentāri (13)

kkristaps 06.11.2010. 18.32

Es reklāmas raidījumus neskatos, nelasu un neklausos principā, tāpēc man grūti spriest, par ko bija iespējams izgāzt tik milzīgu naudu, taču, atceroties te vienu komentētāju ar niku Io credo in PLL vai kaut kā tamlīdzīgi, jāatzīst, ka prāva daļa tikusi izkleķerēta tik zemas kvalitātes darboņu algošanai, ka rezultāts ir likumsakarīgs.

+5
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 06.11.2010. 18.41

Ņemot vērā izdevumus netiešās reklāmās LNT, TV5, Radio Baltkom un citos krievu(pretvalstiskos) MSL, PLL izdevumus lēš ap 5 miljoniem.

+2
0
Atbildēt

0

arturslog 06.11.2010. 19.31

cik gan cilveki nav gatavi maksaat lai butu iespeja stradat valsts labaa.
Pat miljonu :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu