Ceplis Dailē • IR.lv

Ceplis Dailē

32
Lauris Vīksne, f64

Dailes teātrī šovakar notiks Jāņa Lūsēna un Egīla Zirņa mūzikla "Ceplis" pirmizrāde, ziņo aģentūra LETA.

"Viņš bija varens. Un būs," – ikviens latvietis zina šo jau par klasisku kļuvušo frāzi. Stāsts par nesalaužamo latviešu biznesmeni un avantūristu Edgaru Cepli dzīvo filmā un uz teātru skatuvēm. Šoreiz tas iemiesosies gluži jaunā veidolā – mūzikla žanrā.

Komponists Jānis Lūsēns saka: "Mēs – latviešu tauta – dzīvojam mītos un radām mītus par sevi, par savu dzīvi, vēsturi, par savu varenumu, labumu, nenovērtējamību. Arī Ceplis ir mītu radītājs un sapņotājs, kuram ir savas personiskās ambīcijas, kurš ir ideālists un cer, ka kāda viņa ideja varētu padarīt pasauli labāku. Un arī, protams, neaizmirst sevi pirmajā vietā nostādīt un cerēt, ka viņš tiks pamanīts un zelta burtiem ierakstīts latviešu tautas vēsturē. Tā ir laba iespēja ironiski paraudzīties uz sevi un mūsu pompozitāti no malas."

Lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna veidotajā jauniestudējumā titullomu atveido Andris Bērziņš. Pārējās lomās – Rēzija Kalniņa (Berta), Ieva Pļavniece (Austra), Harijs Spanovskis (Miķelis Nagainis), Jānis Paukštello (Teodors Seskis), Intars Rešetins (Cēzars Caune), Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Ērika Eglija (Milda Mednis), Artis Robežnieks (Edmunds Sausais), Ilze Vazdika vai Olga Dreģe (Sausene), Sarmīte Rubule (Valentīna), Valdis Liepiņš (Oskars Briedis), Ivars Auziņš (Jānis Ūdris), Lauris Dzelzītis (Mārtiņš Zutis), Juris Frinbergs (Kārlis Lūsis), Juris Bartkevičs (Augusts Līnis), Esmeralda Ermale (Kalpone) un Pēteris Gaudiņš (Slepenpolicists).

Iestudējuma skatuvisko ietērpu veidojis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Inga Raudinga, bet gaismu mākslinieks – Igors Kapustins (Igaunija). Izrādēs piedalīsies arī mūziķi – Jānis Lūsēns (juniors), Kaspars Grigalis, Aivars Gudrais, Marita Bērziņa, kā arī mūzikas autors Jānis Lūsēns.

 

 

Komentāri (32)

a_oleinika 07.11.2010. 23.52

Šis man interesanti sasaucas ar Vadoni… :)

Gan Cepļa sižets, gan pati izrāde (cik var spriest no apraksta), gan Lūsēna refleksija par to ļoti pikanti rezonē ar mītiem, kas apvij, piemēram, Ulmani un viņa laiku… un Zigmāru Liepiņu kā autoru.

Dižais un tas, kurš iztaisās, ka ir dižs. :)

0
0
Atbildēt

0

Igors Daņiļēvičs 05.11.2010. 11.14

Tas ko es dzirdēju no cilvēka, kurš perfekti zin mūziku, ka izrādē IR
1) izcili teksti, vienkārši perfekti trāpīgi
2) ļoti, ļoti laba mūzika, Lūsenam ir izdevies labākais un iespaidīgākais, kas teātra mūzikā vismaz pēdējā desmitgadē bijis
3) ļoti laba apskaņošana, var uztvert līdz pēdējai niansei gan mūziku, gan aktierus
4) Aktieru izvēle ir vienkārši izcila un pats labākais trāpījums ir Rēzijas Kalniņas loma. Viņa spēlē …. uzminiet nu ko :)

0
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu