Diskusija par medijiem • IR.lv

Diskusija par medijiem

28

3. novembrī plkst. 18:30 notiks izstādes „Krāsa.Līnija.Forma.” diskusija „Klasiskie mediji laikmetīgajā mākslā”, kura sākotnēji tika ieplānota nedēļas nogalē.

Diskusijā piedalīsies tēlnieks Aigars Bikše, grafiķe Liena Bondare, gleznotājs Kristaps Zariņš, mākslas zinātniece Maija Rudovska un mākslas kritiķe, kuratore Helēna Demakova, diskusiju vadīs mākslas zinātniece Ilze Jakuša-Kreituse.

Izstādes „Krāsa. Līnija. Forma” kodolu veido glezniecības, grafikas un tēlniecības studenti darbi, kurus atsevišķi papildina citu nodaļu diplomdarbi. Nenoliedzami šie trīs mākslas virzieni jeb mediji ir vieni no senākajiem un atpazīstamākajiem, tāpēc loģiski attīstījies arī diskusijas temats par klasisko mediju lomu laikmetīgajos mākslas procesos, par to transformācijām un robežām.

Diskusijas dalībnieki spriedīs, vai klasiskie mēdiji un to nošķīrums nav zaudējuši savu aktualitāti laikmetīgās mākslas kontekstā, cik lielā mērā laikmetīgi ir t.s. jaunie, modernie mediji, kādas tendences šajā aspektā atspoguļojas izstādē ”Krāsa.Līnija.Forma.”, kā arī aktuālajā mākslā Latvijā. Tā kā diskusijā piedalīsies spilgtas personības Latvijas mākslas nozarē, tās gaita un rezultāti solās būs interesanti visiem, kurus interesē Latvijas mākslas attīstība.

Izstāde „Krāsa.Līnija.Forma.” piedāvā Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra programmu Vizuālās mākslas, vizuāli plastiskās mākslas un audio-vizuālo mediju mākslas nodaļu absolventu diplomdarbus vienā kopīgā izstādē ar moto „Purvīša jaunā gara elpa Rīgas telpā!”. Tā paredzēta kā interaktīvs process, kas piedāvā domāšanas, spriešanas un zināšanu apmaiņas procesu, tomēr nepiedāvā vienu patiesību. Māksla ir un vienmēr ir bijusi šī apbrīnojami aktīvā, radošā un nepiekāpīgā domāšana.

Izstāde „Krāsa.Līnija.Forma.” apskatāma līdz 7.novembrim.

Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa” atvērta katru dienu 11:00-18:00.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu