Uzņēmēja Plaude-Rēlingere pieteikusi maksātnespēju • IR.lv

Uzņēmēja Plaude-Rēlingere pieteikusi maksātnespēju

65
Ieva Čīka, LETA

Fiziskas personas maksātnespējas procesu ierosinājusi Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa

Viena no kustības ''Par labu Latviju'' (PLL) dibinātājām, uzņēmēja Ieva Plaude–Rēlingere iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, atsaucoties uz Maksātnespējas reģistra informāciju, ziņo aģentūra BNS.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieteikumu pieņēmusi un piektdien, 29.oktobrī, ierosinājusi fiziskas personas maksātnespējas procesa lietu, vēsta aģentūra LETA. Pēc Latvijas tiesu interneta portālā pieejamās informācijas, Plaudes–Rēlingeres maksātnespējas lietu izskatīs tiesnese Iveta Krēvica. Tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Presei izplatītā paziņojumā Plaude–Rēlingere norāda, ka grupa "Kolonna" pieder lielam akcionāru skaitam, tādēļ viņas maksātnespējas pieteikumam un ar to saistītajiem procesiem tiešas ietekmes uz holdinga darbu nebūšot. Viņa skaidro, ka maksātnespējas pieteikuma iemesli ir divi: "Pirmais, netraucēt "Kolonnas" uzņēmumu grupas ikdienas darbu, un otrs – mani personīgie galvojumi saistībām, kas laika gaitā sniegti septiņām komercbankām."

30.septembrī "Parex banka" nebrīdinot arestējusi Plaudes–Rēlingeres privātos kontus un privāto mantu, un "Parex bankas" prezidents Kristofers Gviljamss personīgi liecinājis tiesā, ka uzņēmēja slēpjas un nav atrodama Latvijā. "Biju izbrīnīta, jo vēl 15.septembrī tikos ar Kristoferu Gviljamsa kungu, lai pārrunātu savu privāto garantiju jautājumu, un vienojāmies par nākamās tikšanās laiku pēc dažām nedēļām,'' paziņojumā raksta Plaude–Rēlingere, aicinot Gviljamsu viņai ''vienkārši piezvanīt, ja rodas sajūta, ka neesmu pieejama".

Privātās maksātnespējas procesa sākšana esot "Parex" attieksmes izraisīts piespiedu solis, lai ne tikai atjaunotu Plaudes–Rēlingeres maksātspēju, bet arī nodrošinātu visiem kreditoriem vienādas tiesības, kuras "Parex banka" pašlaik cenšoties apiet, teikts paziņojumā.

Plaude–Rēlingere ir daudznozaru uzņēmumu grupas "Kolonna" dibinātāja un akcionāre. "Kolonna" Latvijas tirgū darbojas kopš 1991.gada, tās joma ir parfimērijas, kosmētikas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, ar šīm nozarēm saistīto pakalpojumu sniegšana, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšana un ar to saistītie pakalpojumi. Holdingā "Kolonna" iepriekš ietilpa 21 uzņēmums, kas kopumā nodrošināja 971 darbavietu. Holdinga uzņēmumi 2009.finanšu gadā strādājuši ar 105 miljonu eiro (73,5 miljonu latu) apgrozījumu.

Pirms dažiem gadiem ''Kolonna'' paplašināja skaistumkopšanas biznesu, sākot darbību Baltijas tirgū, kā arī iegādājoties parfimērijas Vācijas dekoratīvās kosmētikas ražotni "Fribad", kura savā darbībā pēdējā gada laikā sastapusies ar problēmām.

Jau vēstīts, ka 2008.gada 1.decembrī "Parex banka" iesaldēja "Kolonnas" grupas naudas līdzekļus 3,6 miljonu eiro apmērā. 2010.gada 23.martā publiskā tiesas procesā banka, kurai bija 90% lemšanas tiesību, nobalsoja par "Kolonnas" grupai piederošās "Fribad" kosmētikas fabrikas Vācijā pārdošanu par 7,3 miljoniem eiro, atsakot Plaudes–Rēlingeres vadītās vācu investoru grupas piedāvājumam, kura vērtība bija deviņi miljoni eiro.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā savu maksātnespēju pieteicis cits PLL atbalstītājs, nacionālā viesmīlības zīmola ''Lido'' radītājs Gunārs Ķirsons. Viņa uzņēmumam septembra beigās uzsākts tiesiskās aizsardzības process. Eksperti pieļauj, ka steidzīga fiziskās personas maksātnespējas pieteikumu iesniegšana pagājušajā nedēļā, pirms ar 1.novembri stājās spēkā jaunas Maksātnespējas likums, notikusi tāpēc, ka iepriekš spēkā esošie normatīvie akti ļauj īpašumus pārdot par augstāku cenu, turklāt parādu atdošanas nosacījumi ir izdevīgāki maksātnespējas pieteicējam.

Komentāri (65)

disassociative 01.11.2010. 11.45

PLL netika pie varas, žurkas pa vienai velkas uz tiesu, lai uzmestu kreditorus. Kas nākamais rindā? Šķēle? Ēķis?

+39
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 01.11.2010. 11.46

Un tagad padomājiet – vai tās maksātnespējas būtu vai nebūtu pieteiktas, ja PLL nāktu pie varas?
Varbūt vajadzēja īpašniekiem savu biznesu stutēt ne apvienību balstīt?

+36
-1
Atbildēt

0

a_oleinika 01.11.2010. 11.46

Un tagad visi rindiņā – alē, hop!

Žēl jau, bet paši pieļāva biznesa ābeces kļūdas. Bet ar savu pēkšņo aizraušanos ar politiku sabojāja sev tēlu. Nepalaimējās – ieleca stāvošā vilcienā, kad Šlesera reklāmas estētika bija sevi jau izsmēlusi, bet visi tā balagāna līdzdalībnieki izskatījās pēc muļķiem vai pat kaitniekiem.

+28
-3
Atbildēt

13

    LR Aizsardzības mini > a_oleinika 01.11.2010. 18.44

    100% maksāja? :) Nu nu, un kāpēc daļa algas ( minimālā ) nāk no viena uzņēmuma, otra daļa nāk no cita? :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    KasparKondrat > a_oleinika 01.11.2010. 12.08

    Es gan piekritīšu Kasparam – ŽĒL! Un žēl tādēļ, ka Latvijā vajadzētu vairāk uzņēmēju, kam biznesi ir veiksmīgi, lai kopīgiem spēkiem varētu Latviju celt un nevis gremdēt.
    Ja visi būs kā Kristaps O., kas tikai priecājās par cita nelaimi, tad Latvija slīdēs tikai dziļākā bedrē.
    Mums vajadzētu nevis priecāties par otra latvieša nelaimi, bet gan domāt, kā mēs kopīgi šo valsti celsim, kādu uzņēmējdarbību un ražošanu veicināsim, lai Latvijas kopprodukts augtu, rastos jaunas darbavietas un pildītos Latvijas budžets ar godīgi nomaksātiem nodokļiem.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    Edzs > a_oleinika 02.11.2010. 00.25

    @Kaspars Gasūns, 1.nov 11:46
    _…Nepalaimējās – ieleca stāvošā vilcienā…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    uz mani shi stasta dalja atstaja iespaidu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > a_oleinika 01.11.2010. 15.59

    Nevis riskē, bet 100% maksāja. Sieva sen atpakaļ strādāja vienā NO:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    disassociative > a_oleinika 01.11.2010. 12.31

    Nu, par Kolonnu un nodokļiem no darbaspēka jau arī baumas sen klīst. Gan Lido, gan Kolonna ir pārāk lieli un redzami uzņēmumi, lai tādos riskētu ar aplokšņu algām. Latvija maza.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    LAURIS > a_oleinika 01.11.2010. 13.24

    man arī pa lielam žēl. Kā nekā šī tante deva darbiņu daudziem. Nez kas būs tālāk. 14/88

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > a_oleinika 01.11.2010. 18.43

    Plaudes “Kolonna” čakarējas ar nodokļiem tāpat kā Gunča.. :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    a_oleinika > a_oleinika 01.11.2010. 13.01

    Visa dubultās grāmatvedības sāls slēpjas tajā, lai neviens īsti neuzzinātu, cik un kādi nodokļi nav nomaksāti. :) Tādēļ par šo mums uzticamu un visaptverošu datu nav. Atsevišķie gadījumi, kas izskanēja publiski, var būt gan norma, gan izņēmumi.

    Manuprāt, biežāk strādājoši uzņēmumi pāriet no pelēkās zonas legālajā, nekā jauns uzņēmums uzreiz sāk maksāt visus nodokļus. Sevišķi mazajā un vidējā biznesā. Tādēļ par katru nodokļu nemaksātāju uzņēmumu nevajadzētu krist izmisumā; jāuzlabo nodokļu nodokļu struktūra un iesasēšana.

    Attiecībā uz darbiniekiem – ja strādā, tātad netieši piekrīt nodokļu nemaksāšanai. Es neattaisnoju ne Ķirsoni, ne Plaudi, ja viņiem ir bijuši pārkāpumi, bet neredzu arī pamata pārsteidzīgi sadalīt uzņēmējus “labajos” un “sliktajos”.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > a_oleinika 01.11.2010. 12.30

    ieleca stāvošā vilcienā
    =====================
    :):)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    tetrapack > a_oleinika 01.11.2010. 11.49

    Par ko žēl? Es šīs ziņas par bankrotējušiem kretīniem, kas savu nespēju biznesā bija cerējuši kompensēt ar politisko ietekmi, uztveru ar vislielāko prieku un gaidu vēl.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > a_oleinika 01.11.2010. 13.03

    “Ja visi būs kā Kristaps O., kas tikai priecājās par cita nelaimi, tad Latvija slīdēs tikai dziļākā bedrē.”
    ___________________________________________________________
    Kaspars nebūt nepriecājas par cita nelaimi!
    Tikai nelaime tā, ka tie “citi” sēdēja LNT un “gudri” mācīja citus uzņēmējus!
    Vai viņu “pamācības” bija gudras un godīgas gan pret pašiem un TV skatītājiem?

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > a_oleinika 01.11.2010. 12.20

    @Inese Riežniece
    Tagad vēlreiz pārlasi savu rakstīto :-)
    Īpaši pievērs uzmanību frāzei “godīgi nomaksā nodokļus”- saistībā ar aplokšņu algām “Lido”. Un “Latvijas kopprodukts augtu, rastos jaunas darbavietas”- saistībā ar Plaudes investīcijām Vācijā.

    +18
    -3
    Atbildēt

    0

    tetrapack > a_oleinika 01.11.2010. 12.17

    Kāpēc tu domā, ka es “tikai” priecājos par citu nelaimēm? Es priecājos, ka šī konkrētā persona ir konkrēti aplauzusies, un varbūt vietā pēc laika varēs nākt normāls, godīgs uzņēmējs, nevis tāds, kas cer savas problēmas risināt, tiekot pie siles valdībā, kā to plānoja visa PLL brandža. Nezinu, kā ar tiem nodokļiem ir Plaudei, bet Ķirsons, piemēram, ar to “godīgu nomaksāšanu”, šķiet, īpaši neaizrāvās.

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu