Zaļā partija: jāatsakās no dalības Lietuvas AES • IR.lv

Zaļā partija: jāatsakās no dalības Lietuvas AES

52
Viesturs Silenieks (LZP, ZZS). Autors: Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

ZZS ietilpstošā partija nepiekrīt aizsardzības ministra virzīšanai par premjera biedru

Zaļo un zemnieku savienībā ( ZZS) ietilpstošā Zaļā partija (LZP) kategoriski iebilst pret plāniem jaunās valdības deklarācijā ierakstīt apņemšanos piedalīties atomelektrostacijas (AES) būvniecībā Lietuvā, kā arī pauž neapmierinātību ar vairākiem citiem punktiem topošajā jaunās valdības deklarācijā un premjerministra Valda Dombrovska (''Vienotība”) piedāvāto ministru amatu sadalījumu.

Kā Ir.lv informēja LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks, pirmdien no rīta LZP valdes sēdē pausta neapmierinātība par vairākiem jautājumiem, kuri vēl tiks apspriesti pēcpusdienā ZZS valdē.

Kategoriska nostāja LZP būšot jautājumā par AES būvniecību, par to nekādas diskusijas neesot iespējamas – šis punkts no valdības deklarācijas jāsvītro, uzsvēra Silenieks. Pēc viņa teiktā, LZP šo nostāju nemainīs arī ZZS valdes sēdē un pēc tās.

LZP neapmierina potenciālā aizsardzības ministra Arta Pabrika (SCP) virzīšana arī par premjerministra biedru. ''Tas nozīmē – faktiski vicepremjers,'' secināja Silenieks, norādot, ka neizprot, kādēļ aizsardzības ministram vajadzētu noteikt tik lielu lomu. Pēc LZP pārstāvja domām, būtu vairāk saprotams, ka premjera biedra funkcijas pašreizējos apstākļos tiek finanšu vai ekonomikas ministram. ''Tad jau varam gaidīt vēl vienas mācības pie Latvijas robežas,” ironizēja Silenieks.

Jau vēstīts, ka jaunās valdības veidošanas procesā pirmdien paredzama deklarācijas iesniegšana Valsts prezidentam Valdim Zatleram, lai arī ZZS valde pēcpusdienā vēl lemj par tās akceptu un piekrišanu ministru amatu sadalījumam.

Komentāri (52)

Una Grinberga 01.11.2010. 10.39

Lutausi, pietaupi demagoģiju un populismu! Jau apnikusi destruktīva darbība! ZZS bija visas tiesības virzīt savus jautājumus deklarācijas izstrādes laikā. Tagad, kad viss gatavs, kaut kas nepatīk! Lietuvas AES ir Latvijas enerģētikas garants – tas jebkuram ezim pat skaidrs!

+23
-1
Atbildēt

2

    snjuu > Una Grinberga 01.11.2010. 11.50

    Pastāsti kāpēc Lietuvas (!) AES (!) būtu Latvijas enerģētikas pamats? Paziņojumi, ka “ežiem viss skaidrs”, nav slikti, bet arī citi dzīvnieciņi varētu vēlēties gūt skaidrību.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 01.11.2010. 12.04

    Tādēļ, ka:
    1. Latvija masveidā importē enerģiju t.sk. elektrību (20-30%) no Krievijas (neprognozējams un politiski atkarīgs tirgus).
    2. Alternatīvās enerģijas veidiem piegādes ir nestabilas (atkarīgas no laikapstākļiem un sezonas)
    3. AES ir lētākais un stabilākais elektroenerģijas veids + Latvijas daļa AES uzņēmumā arī nosaka, ka tas nav tikai Lietuvas projekts

    +9
    0
    Atbildēt

    0

janis_sleija 01.11.2010. 10.53

..un atkal jau šis pretīgais Lemberga lutausis. Vemt jau no viņa gribas. Palasiet literārās “pērles” (bez atsaucēm uz autoriem, protams, tāpat kā paša Viestura plaģiātizglītība) viņa mājas lapā silenieks.lv – un atbildiet man kā TĀDS var vispār tikt kaut kur ievēlēts? Latvieši, sāksim vienreiz cienīt paši sevi un tiksim vaļā no bijušajiem čekistiem, kompartiešiem un viņu jaunās paaudzes pakaļskrējējiem!

+18
-1
Atbildēt

0

andrisskrastins 01.11.2010. 10.39

Jo mazāka partija, jo iedomīgāks tās vadītājs. Šī patiesība piepildās Latvijā ar uzviju.

Manuprāt notiekošais var liecināt par nemieriem un šķelšanos ZZS rindās. Kopēju iebildumu principā nevar būt, tāpēc tiek meklēti sīkumi, kas aizķertos (VM budžets, ko Valdis iekļāva deklarācijā kā akceptējamu).

Šie divi neaizķērās, jo pat zaļi domājošo cilvēku vidū par atomenerģiju nav viennozīmīga viedokļa, kā arī Pabrika kritika ir vienkārši smieklīga – Šleseram premjera biedra amatu izveidot savulaik nebija nekādu iebildumu.

+13
-1
Atbildēt

6

    snjuu > andrisskrastins 01.11.2010. 11.53

    =tīrākais no ekoloģijas viedokļa =
    ===
    LOL. Kopš kura laika?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Sanšains > andrisskrastins 01.11.2010. 12.16

    Pabrika kritika ir vienkārši smieklīga – Šleseram premjera biedra amatu izveidot savulaik nebija nekādu iebildumu.
    ==========================
    Ceļā uz gaišo, nesavtīgā kalpošanā tautai balstīto un godīgi caurspīdīgo nākotni sasniegsim un pārsniegsim Šlesera noteiktos standartus?:)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > andrisskrastins 01.11.2010. 13.49

    Pecis … Vai tas varētu beigties ar jaunu koalīciju – V + VL + ZZS atšķeltā daļa ?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kodolenerģija ir nosacīti tīra un lēta. AES rada arī tādus radioaktīvos atkritumus, kuriem ir ļoti ilgs pussabrukšanas periods. Pati enerģijas ražošanas nav tik dārga cik nākotnē varētu kļūt augstas radioaktivitātes atkritumu uzglabāšana un uzraudzīšana, kuru apjoms tikai vairosies. Iespējams, iekonservēšanas tehnoloģijas arī attīstīsies, bet materiāliem pastāvīgi ir jāiztur augsta temperatūra un apkārtējas vides iedarbība. Atkritumu glabāšanai ar ļoti ilgu pussabrukšanas periodu jāatrod vieta bez gruntsūdeņiem, kurus kaut kad tālā nākotnē varētu piesārņot, ja konteinerus tomēr pieveic korozija, un šajā vietā turpmākos gadu tūkstošos nedrīkst būt ģeoloģiska aktivitāte. Labs ilgtermiņa bizness, vai ne?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > andrisskrastins 01.11.2010. 10.47

    Parasti ar līderi saprot cilvēku ar sekojošām īpašībām: harizma, spēja radīt idejas un izklāstīt tās, motivēt cilvēkus apkārt, konstruktīva kritika … diemžēl nekas no šā! :)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 01.11.2010. 11.08

    Nav nekādu nemieru ZZS – otrais cēliens šodienas teātrī.
    Tikai dīvaini Zaļās partijas priekšsēdētājs iebilst pret AES būvniecību, kas ir tīrākais no ekoloģijas viedokļa enerģijas ieguves veids. Tai pašā laikā nav dzirdēts, ka iebilstu pret TEC2 un citiem ar Krievijas gāzi saistītiem projektiem.
    Vai Zaļajai partijai otrs sponsors ir Gazproms?

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu