VUGD un VP šefs atbalsta Mūrnieci • IR.lv

VUGD un VP šefs atbalsta Mūrnieci

9
Linda Mūrniece ("Vienotība", JL). Autore - Evija Trifanova, F64

Voins ministres kritiku uzskata par nepamatotu pretēji arodbiedrības paustajam

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir neizpratnē par Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) izteiktajiem pārmetumiem iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei ("Vienotība", JL). Arī Valsts policijas (VP) priekšnieks Valdis Voins otrdien pauda atbalstu ministrei, vēsta BNS.

VUGD norāda, ka Mūrnieces laikā dienests saņēma vislielāko atbalstu, tāpēc tas augsti vērtē ministres darbu un neuzskata, ka pārmetumi būtu pamatoti. Tieši ministres sekmīgais darbs valdībā ir ļāvis dienestam saglabāt pašreizējo budžeta finansējumu, kas nodrošina tā spējas sekmīgi pildīt likumos noteiktās funkcijas, uzsvērts paziņojumā.

Savukārt Voins arodbiedrības veltīto kritiku Mūrniecei uzskata par nepamatotu un ministrei piedēvē stingru mugurkaulu. "Ja budžeta griešanas laikā mums nebūtu bijusi ministre ar tik stingru mugurkaulu, Valsts policija būtu piedzīvojusi daudz lielāku budžeta samazinājumu," pastāstīja Voins.

Jau ziņots, ka LAPA, iebilstot pret Mūrnieces palikšanu amatā, ieplānojusi protesta akciju jaunās Saeimas pirmās sēdes dienā 2.novembrī. Ja arodbiedrības prasības tiks ignorētas un jaunā koalīcija nespēs atrast iekšlietu ministra amata kandidātu, kas apmierinātu LAPA, protesta akcijas tiks turpinātas Eiropas Savienības (ES) līmenī.

Arodbiedrība kategoriski iebilst pret pašreizējās ministres palikšanu amatā, minot, ka viņa Iekšlietu ministriju "ir vadījusi nevis kā gādīga māte, bet kā pamāte, kam ir vienaldzīga padoto nākotne".

Lai gan Mūrniece 10.Saeimā nav ievēlēta, jo saņēmusi salīdzinoši daudz svītrojumu, viņa joprojām tiek minēta kā iespējamā kandidāte uz iekšlietu ministra krēslu.

Sabiedrības negatīvo vērtējumu ministre izpelnījās, jo tika atklāts, ka ar viņas dienesta auto uz skolu tiek vesti Mūrnieces bērni. Tiesa viņai piesprieda 100 latu administratīvo sodu. Lēmumu ministre pārsūdzējusi.

Komentāri (9)

andrisskrastins 27.10.2010. 17.09

Man ir radies priekštats, ka policistu arodbiedrības cērtas ar Mūrnieci ne gluži to iemeslu dēļ, ko tās postulē. Ir interesanti atcerēties – pirmie mēneši Lindai bija tīri labi, arodbiedrības bija laipnas, visi ar visiem runāja. Un pēkšņi arodbiedrību tonis nomainījās par 180 grādiem un kopš tā laika ir bijis tikai ļaunāk.

Kas īsti notika? Ir sajūta, ka džeki, aptverot, ka šo dāmu kontrolēt nevarēs, centās viņu vienkārši izēst.

p.s. par pārējiem Lindas grēkiem es šeit nerunāju, to ir jāvērtē katram pašam.

+7
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > andrisskrastins 28.10.2010. 04.07

    man liekas ka Lindas greeki jau Juusu mineetaa iemesla deeļ tika fikseeti un demonstreeti masu medijos ,par spiiti šiem darboņiem un viņu centieniem noeest Lindu Muurnieci , buutu tieši veseliigi atstaat viņu amataa …

    0
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 28.10.2010. 07.42

Ļoti ceru, ka Mūrniece paliks amatā un Jaundžeikara atriebības plāns tiks izmests turpat, kur jau atrodas pats “ekspolitiķis”, proti, miskastē. Turies, Linda!

+4
0
Atbildēt

0

a_oleinika 28.10.2010. 05.52

Arodbiedrības bieži mēdz būt nekonstruktīvas. Arī Mūrnieces kritikā ir vairāk tvaika kā nopietnu nodarījumu. (Viņa gan pati to kompensē ar saviem pārsteidzīgajiem un muļķīgajiem izteikumiem.)

Tādēļ tik augsta ranga amatpersonu, kuriem ir reāla atbildība nozarē, viedoklis ir vērā ņemams. Bet varbūt tikai pielīdēji, apzinoties, ka Mūrnieces palikšanas amatā iespēja ir augsta. :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu