Īrijā atbrīvoti Latvijas sieviešu gūstītāji • IR.lv

Īrijā atbrīvoti Latvijas sieviešu gūstītāji

30
Andrejs Terentjevs, F64

Apsūdzības lieta nosūtīta izskatīšanai prokuratūrā

Īrijas policija bez apsūdzību izvirzīšanas atbrīvojusi no ieslodzījuma aizturētos divus vīriešus no Āzijas, kas turēja gūstā divas Latvijas valstspiederīgās sievietes, šādu informāciju izplatījusi Īrijas sabiedriskā televīzija RTE, vēsta LETA.

Abi aizturētie vīrieši otrdien atbrīvoti no ieslodzījuma bez apsūdzību izvirzīšanas, taču lieta tiks nosūtīta tālākai izskatīšanai prokuratūrā.

Jau vēstīts, ka divas sievietes no Latvijas, noticot solījumiem par labu darbu un atalgojumu, devušās uz Īriju, par to vēstījis Īrijas laikraksts “Irish Times”. Vīrieši, kuri kārtoja viņu iebraukšanu Īrijā, paziņojuši, ka fiktīvi jāapprecas ar vīriešiem no Āzijas.

Kad Latvijas pilsones atteicās, viņas ieslēdza dzīvokļa istabā. Viena no sievietēm pamanījās noslēpt mobilo telefonu un nosūtīja īsziņas draugiem Latvijā. Šī informācija tika nodota Latvijas policijai, kas savukārt sazinājās ar Īrijas varasiestādēm.

Īrijas policija izmeklē simtiem lietu par fiktīvām laulībām. Pieļauts, ka 10 –15% no visām noslēgtajām laulībām Īrijā ir fiktīvas. To mērķis ir iegūt uzturēšanās atļauju Eiropas Savienības valstīs. Fiktīvas laulības ir viens no cilvēktirdzniecības veidiem.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu