Par kultūras ministru atkārtoti lūdz iecelt Dālderi • IR.lv

Par kultūras ministru atkārtoti lūdz iecelt Dālderi

13
Kultūras ministrs Ints Dālderis ("Vienotība", JL). Autors - Lauris Vīksne, F64

Vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim nosūtījuši kultūras darbinieki

Latvijas kultūras darbinieki atklātā vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim kultūras ministra amatam jaunajā valdībā lūdz virzīt līdzšinējo kultūras ministru Intu Dālderi.

"Aizvadītie divi gadi ir bijuši ļoti saspringts laika posms un nopietns pārbaudījums visām Latvijas nozarēm, tai skaitā arī kultūrai. Vairākkārt ir nācies samazināt budžeta apjomu, kā rezultātā kultūras institūcijas patlaban darbojas "izdzīvošanas režīmā"," norādīts vēstulē.

"Tomēr, neskatoties uz šiem sāpīgajiem procesiem, kultūras nozares kopējā situācija "izdzīvošanas režīmā" ir saglabājusi līdzsvaru. Šī līdzsvara nodrošināšanas vadība ir bijusi krīzes laika kultūra ministra Dāldera rokās. Iespējams, minētais posms ir bijis vissarežģītākais pēdējā laika periodā, taču tas vēl nav beidzies. Lai nodrošinātu sekmīgu valsts kultūrpolitikas tālāko attīstību, ir ārkārtīgi svarīgi iesākto stratēģiju turpināt, jo stabilitāte kultūras jomā ir trausla un ir vairāki faktori, kas to nopietni apdraud," uzskata Latvijas kultūras darbinieki.

Atklāto vēstuli parakstījuši VSIA "Latvijas koncerti" valdes loceklis Guntars Ķirsis, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē, Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Cēsu mākslas festivāla direktors Juris Žagars, LNSO direktore Ilze Paidere-Staķe, Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis un citi pazīstami kultūras darbinieki.
Latvijas kultūras darbinieki uzskata, ka kultūras ministra pozīcija ir stratēģiski svarīga ne tikai šīs nozares profesionāļiem, bet arī valstij kopumā.

Komentāri (13)

ievuliitis 25.10.2010. 20.37

Nemāku spriest par to, cik Dālderis iedeva vai neiedeva Okupācijas muzejam, bet Ušakova piešķirtais finansējums ir daudzkārt mazāks par to, ko muzejs saņēma iepriekšējos gados no Rīgas pilsētas. Nevajag akli ticēt visam, ko saka Ušakovs.

+7
-1
Atbildēt

2

    mario1 > ievuliitis 26.10.2010. 09.10

    Dāldeŗa kungs 2010. gadā Okupācijas muzejam neiedeva tieši neko, un tas bija pirmais gads muzejam bez Latvijas valsts atbalsta. Ušakovs atmeta kapeikas (Ls 20,000.00) gidiem un grāmatai krievu valodā par muzeju, bet tas tomēr bija kaut kas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.10.2010. 10.27

    Uz priekšu! SC ļoti vajadzīgi latviski bez kļūdām rakstoši komentētaji.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

P_Dancis 26.10.2010. 11.22

Zīmīgi, ka vēstuli sūtījušie kultūras darbinieki gandrīz visi pārstāv Dāldera – akadēmiskās mūzikas lauciņu. Interesanti, ko domā tie darbinieki, kas pārstāv vizuālo mākslu un literatūru. It sevišķi kontekstā ar neseno ierosinājumu veidot sabiedriskās padomes kultūras institūcijām.

+3
-1
Atbildēt

0

Guna Jirgena 26.10.2010. 10.28

Un tomēr patīkami, ka Dālderis, atšķirībā no citiem, nerīkojas ar valsts naudu, kā savu personīgo. Tie lēmumi bija ļoti smagi, jo nav vairs agrākie laiki, kad “viens atnāca un palūdza, es atvēru maciņu un iedevu”…

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu