Kots pārmet LTV darbinieku vēstules publiskošanu • IR.lv

Kots pārmet LTV darbinieku vēstules publiskošanu

9
Lita Krone, LETA

Premjerministra kritiku LTV vadītāja skatījumā radījusi neinformētība

Latvijas televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots ceturtdien intervijā Latvijas Radio paudis pārsteigumu par LTV ardobiedrības vēstuli, kurā kritizēta televīzijas vadība, pārmetot tās izplatīšanu medijos pirms iesniegšana viņam pašam.

Kots pauda izbrīnu par komunikācijas veidu, jo vēstule sākumā parādījusies publiskajā telpā un tikai vēlāk iesniegta viņa birojā. Kots norādīja, ka televīzijā ir ikmēneša sapulces, kurās visus problēmjautājumus iespējams pārrunāt. Viņš norādīja – diezin vai šajā gadījumā var teikt, ka tā ir LTV visu darbinieku vēstule.

"Noticis brīnišķīgs komunikāciijas veids tāpēc, ka šī vēstule vispirms tika izsūtīta medijiem, pēc tam man sāka zvanīt žurnālisti, prasīt komentēt šo vēstuli. Man bija jāsaka, ka neko nezinu par šo vēstuli. Protams, pēcpusdienā šī vēstule tika iesniegta ģenerāldirektora birojā. Mans komentārs ir tāds, ka es vairāk saskatu, ka šī vēstule nevar būt, kā tas paziņots, ka tā ir darbinieku vēstule. Tā ir vienas arodbiedības valdes uzrakstīta vēstule, kur man noteikti nepieciešama tikšanās ar vēstules autoriem," sacīja Kots.

Viņš uzsvēra, ka televīzijā ir izveidots mehānisms, kādā notiek komunikācija ar LTV vadību. "Mums reizi mēnesī ir tikšanās ar abām arodbiedrībām, mums ir reizi mēnesī darbinieku kopsapulce, kur visi jautāumi tiek pārrunāti. Visi jautājumi, kas man kā vadītājam tiek uzdoti, es arī atbildu," viņš teica.

Kots esot izbrīnīts arī par premjerministra Valda Dombrovska (JL, "Vienotība") publiski pausto pieļāvumu par iespējamu televīzijas vadības maiņu, jo viņam ''nav pietiekama priekšstata par LTV notiekošo'', citē aģentūra BNS.

"Iespējams, premjers ir maldināts ar informāciju, jo man ar premjeru saruna par situāciju Latvijas Televīzijā nav bijusi, es būtu priecīgs, ja man varētu veltīt minūtes 15-20 un uzklausīt par šo situāciju. Es varētu prezentēt daudz dažādu budžeta plānošanas veidu, tiešām ar problēmām, kas valda televīzijā. Neiepazīstoties ar situāciju, iespējams, pat personiski, domāju, ka nevar šādus paziņojums publiski paust," sacīja Kots.

Jau vēstīts, ka viena no LTV arodbiedrībām trešdien nosūtīja atklātu vēstuli Kotam, kritizējot LTV vadību. Tajā minēto informāciju solās pārbaudīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ābrams Kleckins paziņojis, ka neredz pamata vērtēt ne vēstuli, ne Kota atbilstību amatam. Tam pamats neesot arī LTV reitingu kritums.

Savukārt neapmierinātību ar Kota un Kleckina veikumu aģentūrai BNS pauda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēde Ingrīda Circene (JL). Viņa pārmeta Kleckinam, ka NEPLP joprojām nav izveidojusi sabiedriski konsultatīvo padomi, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie sabiedriskā pasūtījuma projekta 2011.gadam. "NEPLP darbs būtu ļoti uzlabojams pēc būtības," uzskata Circene.

Komentāri (9)

Ieva 21.10.2010. 11.47

Reitingu kritumi, darbinieku neapmierinātība, autoratīvi, nesaprotami lēmumi, talantīgu žurnālistu aizplūšana, esošo diskriminācija, skatītu raidījumu slēgšana…

Kas tad ir tas uz kā pamata Kļeckins domā, ka Kots ir strādājis labi un izmaiņas nav vajadzīgas?

+8
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 21.10.2010. 11.33

1. Pieredze rāda, ka, ja vadītājs ir labs, tad problēmas tiek risinātas dialoga veidā, ja normāla saruna nav iespējama – rakstiski! Šaubos vai darbinieki, kuri ikdienā strādā ar ļoti daudziem dažādiem cilvēkiem, izvēlētos neformālo komunikāciju bez pamata.

2. “iespējams, premjers ir maldināts ar informāciju, jo man ar premjeru saruna par situāciju Latvijas Televīzijā nav bijusi, es būtu priecīgs, ja man varētu veltīt minūtes 15-20 un uzklausīt par šo situāciju. Es varētu prezentēt daudz dažādu budžeta plānošanas veidu, tiešām ar problēmām, kas valda televīzijā.” Mīļo cilvēk, premjers taču nevar sūtīt ielūgumus katram valsts uzņēmumam, lai pārrunātu, kā iet! LTV vadītājam pašam ir jārisina jautājumi un arī jāmēģina virzīt LTV intereses un mērķus! Lai nu kuram varētu pārmest neieinteresētību, tad pašam Kotam! … “es sēžu savā TV mājā un mani neviens neaicina! :(“

+8
0
Atbildēt

0

Lng 21.10.2010. 13.36

Iespējams ka TV notiek ikmēneša sapulces kur tiek pārrunāti darba jautājumi tikai skatītājam no tā maz labuma,reitingi krīt un ir jāmeklē atbildes kāpēc tā notiek.No TV iekšējām sapulcēm nekas nemainās,jāmeklē citi varianti. TV uzdevums ir nodrošināt sabiedrībai interesantus,saturīgus raidījumus,ja TV savās iekšējās sapulcēs nevar nākt pie slēdziena kā to izdarīt,sabiedrībai jāiet palīgā.TV raidījumi ir domāti sabiedrībai nevis darbinieku iekšējai lietošanai.Ja darbinieki nevar vai nemāk veidot interesantus raidījumus jāmeklē citi,kas var to nodrošināt.Ja to neļauj vadītāja darba stils jāmeklē cits vadītājs.Mans, skatītāja, subjektīvs novērojums ka reitingu kritums sakrīt ar Kota nonākšanu vadītāja krēslā.Acīmredzot es tāds neesmu viens.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu