LRA aicina izvērtēt LTV lietderību reklāmas tirgū • IR.lv

LRA aicina izvērtēt LTV lietderību reklāmas tirgū

41
Gints Ivuškāns, F64

Asociācija: sabiedriskās televīzijas kanāli saņem līdzekļus no valsts, kropļo tirgu

Latvijas Raidorganizāciju asociācija (LRA) aicina Saeimu un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) rūpīgi izvērtēt Latvijas Televīzijas (LTV) darbības ekonomisko pamatojumu un lietderību reklāmas tirgū, vēsta LETA.

Kā teikts asociācijas vēstulē, ir jāizvērtē LTV piešķirto budžeta līdzekļu izlietojums laikā, kad budžets tiek samazināts tautsaimniecības nozarēm, kur tas būtu vairāk nepieciešams. Asociācija lūdz veikt programmu auditu, lai sabiedriskie mediji nedublētu komersantu funkcijas un nekropļotu tirgu.

Eiropas Savienības tiesību normas nosaka, ka valsts piešķirts finansējums kādam uzņēmumam nedrīkst pasliktināt pārējo tirgus dalībnieku pozīcijas, pat tajā gadījumā, kad šim uzņēmumam ir pienākums veikt sabiedriskā pakalpojuma funkciju, skaidro Raidorganizāciju asociācija.

Asociācija atsaucas uz situāciju, kad "Lattelecom" digitālās televīzijas nacionālajā apraidē bezmaksas pakā patlaban var vērot kanālus LTV1, LTV7, "LNT" un "TV3", taču jau no nākamā gada Latvijas mazturīgākie skatītāji var zaudēt iespēju bez maksas skatīties "LNT" un "TV3". LTV1 un LTV7 saņem finansējumu no valsts gan par apraidi, gan par programmas veidošanu un papildus piedalās reklāmas tirgū.

Kad nacionālajā apraidē vairs nebūs abu komerckanālu, valsts budžetā būs nepieciešams atrast vismaz 1,3 miljonus latu, lai sabiedriskā televīzija LTV viena pati varētu apmaksāt nacionālo zemes ciparu apraides tīklu, uzskata asociācija.

Komentāri (41)

janisvinodis 21.10.2010. 10.33

– Dolāram. Diemžēl šo plānu var īstenot ieviešot abonentmaksu, kas būtu ļoti nepopulārs variants.

0
0
Atbildēt

0

girts_gansons 21.10.2010. 10.18

… lai sabiedriskie mediji nedublētu komersantu funkcijas un nekropļotu tirgu
———-
Kādas tad ir komersantu funkcijas, kuras “nedrīkst” pildīt sabiedriskie mediji? Vai ekskluzīvas tiesības gūt peļņu?

0
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 21.10.2010. 09.28

1) LTV pietiek ar vienu kanālu. Vienu KVALITATĪVU kanālu, kas kā reize sanāktu abus esošos apvienojot.
2) Tam kanālam vajadzētu spēt izvilkt bez reklāmām.
3) Bezmaksas paketē obligāti jābūt ne tikai LTV, bet arī reģionālajām televīzijām (pat ja tās dala raidlaiku kopā ar LZK). LNT un TV3 tur var droši nelikt- mazturīgie iedzīvotāji var iztikt (un būtu pat vēlams, ka iztiek un ne tikai mazturīgie) bez idiotiskām meksikāņu un krievu ziepju operām un vēl idiotiskākiem TV šoviem, kas pēdējos gados saradušies un piesārņo ēteru.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu