18.novembrī, visticamāk, Zatlers rīkos pieņemšanu • IR.lv

18.novembrī, visticamāk, Zatlers rīkos pieņemšanu

32
Lauris Vīksne, F64

Šogad kā kulminācija iecerēta Valsts himnas dziedāšana, nevis uguņošana

Valsts prezidenta pēdējais prezidentūras gads, jaunais parlamenta sasaukums un jaunā valdība varētu būt tie iemesli, kāpēc Latvijas 92.gadadienas vakarā radīs iespēju rīkot pieņemšanu, trešdien raksta avīze "Neatkarīgā".

Pērn ekonomiskās krīzes dēļ no tās atteicās, atgādina laikraksts. Pirms gada 18.novembrī Valsts prezidents ar ārvalstu vēstniekiem pulcējās Rīgas pils dārzā, kur kopā vēroja svinīgo uguņošanu. Lēmumu par pieņemšanas rīkošanu un norises vietu paredzēts pieņemt nākamnedēļ, kad Latvijā no Ķīnas būs atgriezies prezidents Valdis Zatlers.

Rīgas pilī nevēlas negribot atteikties no koptās tradīcijas – 18.novembra vakarā rīkot tradicionālo svētku pieņemšanu, kurai vairāk ir simboliska nozīme. Pagaidām gan nav zināms, kur balli varētu rīkot. Ticamākais variants esot Lielā ģilde, bet netiek izslēgts arī Nacionālais mākslas muzejs un Latvijas Nacionālā opera.

Par labu Lielajai ģildei kalpo fakts, ka tieši tur pērn bija svētku koncerts iedzīvotājiem, kuri ar savu darbu ir devuši būtisku pienesumu Latvijai. Arī šogad tur būs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un galvenā diriģenta Karela Marka Šišona dāvana – koncerts.

Šogad kā Latvijas 92.jubilejas kulminācija būs nevis tradicionālā svētku uguņošana, kas pulksten deviņos vakarā notiks Rīgā, 11.novembra krastmalā, bet gan pērn iedibinātā tradīcija – kopīga Latvijas himnas – Baumaņu Kārļa lūgsnas Dievs, svētī Latviju! dziedāšana dažādās pasaules pilsētās.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu