Biķis: "Sveza" piedāvātā cena par LF ir neadekvāti zema • IR.lv

Biķis: "Sveza" piedāvātā cena par LF ir neadekvāti zema

10
Evija Trifanova, LETA

Padomes priekšsēdētājs uzskata: “Sveza” vēlas nevis ieguldīt uzņēmumā, bet pārņemt to

Krievijas kokapstrādes uzņēmuma "Sveza" piedāvātā cena par Latvijas lielākā kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas finieris" (LF) akcijām ir neadekvāti zema, trešdien intervijā Latvijas Radio atzinis uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Juris Biķis, vēsta BNS.

Viņaprāt, lielākā daļa akcionāru nebūs gatavi šķirties no LF akcijām, turklāt "Svezas" piedāvātais akciju pirkuma līgums negarantē, ka pārdevējs tiešām par savām akcijām saņems solīto naudu. LF padomes priekšsēdētājam neesot informācijas par to, cik daudz akcionāri ir piekrituši "Sveza" piedāvājumam.

"Šī Krievijas standarta produkta ražotāja interese ir iegūt pārstrādes sistēmu, produktu attīstības un tirdzniecības tīklu," atzina Biķis, skaidrojot, ka "Sveza" vēlas nevis investēt LF, bet gan pārņemt uzņēmumu. LF padomes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka Krievijas uzņēmuma iecerētais darījums neizdosies un akcionāri savas akcijas nepārdos. “Mūsu pozīcija ir pateikta, ka mūs šis piedāvājums neinteresē,” sacīja Biķis.

Tikmēr zvērināts advokāts Egils Radziņš intervijā Latvijas Radio atklājis, ka "Sveza" piedāvātie akciju pirkuma līgumi ir neizdevīgi. "Piedāvātā līguma beigās ir atruna, ka pēc gadu lietotām balsstiesībām pircējs var atkāpties jebkurā brīdī, neko pilnvaras izsniedzējam nekompensējot.(..) Savukārt, ja atkāpjas pārdevējs, viņam jāsedz visi zaudējumi," klāstīja Radziņš.

Sarežģījumi varētu rasties arī tāpēc, ka uzņēmums ir reģistrēts Kiprā. “Uzņēmums sevi pozicionē kā Krievijas investors, tomēr tas ir reģistrēts Kiprā. Gadījumā, ja rodas strīdi, tad to risināšana, kaut arī paredzēta Latvijas tiesās, var novest līdz pat Kiprai,” sacīja Radziņš.

Jau vēstīts, ka "Sveza" paziņojusi par vēlmi pārpirkt LF akcijas un izteikusi agresīvu pirkšanas piedāvājumu tā saucamajiem mazajiem akcionāriem, jo uzņēmuma vadība nav atsaukusies  aicinājumiem sākt sarunas. Krievijas investora aicinājums atsaukties akcionārus izvietots vairākos plašsaziņas līdzekļos, neatļauti izmantojot LF logo, atklājis Radziņš. Lēmums, vai parakstīt “Sveza” piedāvāto akciju pirkuma līgumu, jāpieņem pašiem akcionāriem.

"Sveza Invest Limited" piedāvātā pirkuma cena par vienu parasto LF vārda akciju ar balsstiesībām ir 10 tūkstoši latu, bet par vienu vārda akciju ar balsstiesību ierobežojumiem – viens tūkstotis latu.

Komentāri (10)

austrisv 20.10.2010. 12.18

Būtu šausmīgi bēdīgi, ja akciju turētāji pārdotu savas akcijas šim Sveza!
Cik zinu, tad Latvijas finieris ir pelnošs uzņēmums un liels nodokļu maksātājs Latvijas valstij! Manuprāt Biķis ir ļoti labs uzņēmuma vadītājs- īsts patriots! manuprāt kārtīga un godīga uzņēmēja simbols, kuri nemaz tik daudz nav , vismaz ne Latvijā!

+11
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 20.10.2010. 15.48

Principā klasiskais variants- nopērk konkurentu, slēdz ražošanu un izmanto iestrādātos pārdošanas ceļus jau savai produkcijai. Nekas jauns. Pasaulē tā notiek regulāri. Tie, kas savas akcijas pārdos- tālāk par savu degungalu neredz.

+5
0
Atbildēt

0

IneseT 21.10.2010. 09.12

mjā – lūk tipiskais Krievijas tirgus spēlētājs – skaļa bļaustīšanās un piga kabatā. tie, kas deklamē vecos dzejoļus par plašo Krievzemes tirgu nez kāpēc neredz turienes biznesa specifiku…

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu